appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Május egy margójára   83/2024 (V.07.) töprengés

2024. május 07. 07:01 - appasztorik

  • Még, csak visszatérek a „munkásosztály” (régen így mondták) nagy ünnepéhez. Persze ünnepeltek, azok is, akik nem végeztek effektív fizikai tevékenységet. Sőt a főnökség vonult az egysége élén. Megengedő természetem lévén, asszondom, hagy vonuljanak a dolgozók is. De! – mi a dolgozó? Ki számít annak? A besorolás szerint szinte mindenki. Alárendelt, alkalmazott, beosztott, foglalkoztatott, munkás, munkavállaló, szakmunkás, szóval munkaerő. Becsempészik ide a munkatársakat is, pedig az szellemi foglalkozást takar.
  • Nevetséges, amikor politikus azt mondja, „azon dolgozunk”. Ők mesterkednek valamin (a szó pejoratív értelmében), amiből az általuk manipulált, irányított tömegek egyre rosszabb körülmények közé kerülnek. De, mit várhatunk? Föld szerte, nő a brutalitás. Minden politikus azon igyekszik, hogy bebizonyítsa ő is képes több bőrt lenyúzni az általa irányított népről. Korunk a morális hanyatlásé. Mikor is a keletkező feszültségek miatt, a társadalmi, és az emberi kapcsolatok széthullnak. Ez utóbbi négy mondat miatt vannak a gondjaink. Persze igazából egy dolog miatt. Nem zavarjuk el, a mézes-mázos, minden hájjal (piárral) megkent népnyúzó gazembereket.
  • Említettem a május elsejei töprengésemben, hogy a munkán nincs mit ünnepelni. Nem olyan jó az. Lássuk, mi a munka? Szláv eredetű szó: kín, gyötrelem, szenvedés, erőfeszítés, vesződség. Vannak persze mazochista hajlamú emberek, akik örömüket lelik a munkában. A munka nem tesz nemessé. A munka beteggé tesz, testileg és lelkileg egyaránt. Adódik ez abból, hogy túlhajszolják az embereket. Dolgozz többet, és többet fogsz keresni. Ez persze nem igaz, mert egyre több pénzt vonnak el a munkástól. Két francia, azt mondja (Gilles Deleuze filozófus, és Felix Guattari pszichoanalitikus is volt), hogy a skizofrénia a kapitalizmus mellékhatása. Egyet értek velük abban, hogy a testi-lelki túlhajszolás megbetegíti az embert. Adódik ez abból, hogy a kapitalizmus elvesztette, a kezdeti időkben kifejtett jótékony hatását a társadalmakra. Ebből a szempontból igaza van a WEF elnökének (Schwab) Svábnak, hogy a kapitalizmus megújításra szorul. De, nem hiszem, hogy a kínai kommunizmus a megoldás. Az kétségtelen, hogy a legkoncentráltabb hatalom Kínában van. Észak-Koreában is, de nem rendelkezik olyan gazdasági erővel, mint Kína.
  • Még egy dolog, ami nem tekinthető mellékesnek. Tényként könyvelhetjük el azt is, hogy a munka beteggé teszi az embert. Nem tesz semmit. A Föld lakossága túlszaporodott. Több mint 8 milliárdan vagyunk. Nem számít az ember veszteség. A Földet irányító hatalom tervei közt, amúgy is szerepel a létszám csökkentése. Gondoljatok bele. Mikor születtem 1952-ben a Föld lakossága alig haladta meg a 2,5 milliárdot. 1976-ban, fiam születésekor alig haladta meg a 4 milliárdot. 1981-ben, mikor leánykám született 4,5 milliárdnál többen éltünk a Földön. Jelenleg olyan sokan vagyunk, hogy a bolygó megpróbál betegségekkel küzdeni a további túlnépesedés ellen. Bizonyára besegít ebbe az emberi tevékenység is. -.appa. 
Szólj hozzá!

Orbán a hazug 82/2024 (V.06.) töprengés

2024. május 06. 08:32 - appasztorik

  • Pedig mindenkivel szót tud érteni, még a disznókkal is. Emlékeztek? „Hoppá! Na helló, röfik”. De, a marha brüsszeli bürokratákkal nem tud szót érteni. Nem bántom Én, dehogy bántom. Hová vezetne ez? – kérdem, mint Henry a Meldrum házban. Alfred Stokes válasza: Én megmondom, hová fog vezetni: Forradalomhoz! Testalkatilag hasonlít is Mr. Stokes-hez. (Jó, hogy nem a disznóknál jutott eszembe ez a hasonlóság). Hova vezetne az? Mellesleg Stokes is, nagy Orosz barát volt. Tényleg nem bántom! Tudom, mert egyszer mondta, hogy neki sem esik jól, ha bántják, de tűri. Ha tudná, Nekem mennyi minden nem esik jól abból, amit művelt, művel és művelni fog. Akkor látná, mennyivel jobb helyzetben van mint Én. És akkor a többiekről még nem is beszéltem.
  • Az idén nagyon visszafogta magát. Leköti dédelgetett álma előkészítése. Európa legyőzése. Ennek ellenére pénteken, megint agymenést tartott a Kossuth rádióban. Asszongya: „a 2024-es év ugyan a gazdasági növekedésről szól majd, ám ha békeidőben élnénk, a növekedés idén nem 2,5 százalékos lenne, hanem ennek a kétszerese”. Erre mondtam Én, hogy hazug. Jelenleg nincs növekedés, és hol van még az év vége? Bízik benne, hogy legyőzi Brüsszelt, és dől a lé. Don Quijote is harcos szellem volt. Mondjuk, testalkatilag inkább Sancho Panzára hasonlít.
  • Jut még eszembe. Beszélt az üzemanyagárakról. „Jogos elvárás az üzemanyagüzletben érdekelt szereplőkkel - a nagykereskedőkkel és a kiskereskedőkkel - szemben, hogy a magyar emberek olyan áron juthassanak hozzá az üzemanyaghoz, ahogy ebben a régióban más országok polgárai”. Tovább gondolhatná a dógot. Sok mindenben szeretném, ha a régió más országaihoz hasonlóan megkapnánk dolgokat. Ha nem, az unió sereghajtója lennénk. Lenne egészségügyi ellátás. Oktatás. Nem álmodozok tovább.
  • Úgy folytatta: ”jobb, hogyha ezt az üzemanyag kereskedők belátják és a profitjukat eszerint állítják be, mintha ezt állami kényszerrel kellene elérni”. Hát ez meglepett. Én azt hittem a MOL állami cég. Ezek szerint nem. Így lehetett, hogy Hernádi Zsolt tavaly 1,081 milliárd forintot keresett a MOL-nál. Hajjátok? Ez akkora összeg, hogy már matek példa. 
  • Az árváltozások esetén, a nagyker árakat mondják be. Azért gondoltam, hogy az államnak van köze az árképzéshez. De nincs! Így osztán megkérte Marcit, ne erőből lépjen fel, hanem egyezkedjen. Képzejjétek, belátta, hogy hibáztak. Azt javasoltak, hogy a KSH regionális adatait használják. Ezt az üzemanyag-kereskedők nem tartották tisztességes középárnak, mert a szomszédos országok árai mellett a lengyel, a cseh és a bolgár árakat is tartalmazta.
  • Azt beláthatjátok, hogy alacsony árakat nem célszerű figyelembe venni, mert az lejjebb viszi a középárat. A jótevőnk, mármint a kormányfő megmondta, a magyar emberek nem fizethetnek többet a benzinért, mint a szomszédos országok átlagára. Nagyon igaza van! Hát gondojjátok mán végig! Kapjuk orosz barátainktól ócsójér az olajat, a gázt. Hát mekkora hasznot akar ez a szégyentelen MOL? Vagy! – a miniszterelnök úr, nem mond igazat. Azért ő se, szégyellős. -.appa. 
Szólj hozzá!

Debreceni anyák napi tüntetés 81/2024 (V.05.) töprengés

2024. május 05. 10:17 - appasztorik

  • Azt mondja a múltkor Brumi: Milyen ember az, aki anyák napjára tüntetést szervez? Ilyenkor az anyákat ünnepeljük. Tedd azt jó gyerek, - gondoltam. Nem vár téged arra a tüntetésre senki.
  • Mondom ezt egy ismerősömnek, hogy Lali mit mondott. Asszongya erre. Az anyák ott fognak tüntetni a fiaikkal! Jegyzem meg, ő sem fog ott tüntetni.
  • Brumi úgy mondta a Fidesz nem csinál ilyet. Itt teszem hozzá, minden hír csatornán, minden ünnepen térítenek. A templomban (református) kihirdetik, kire kell szavazni. Szégyenteljes Balog püspök zsinati felhívást adott ki. Igaz tüntetést nem szerveztek. Azt gondolom, sok szavazó elgondolkodott azon, menjen e szavazni. Nem hiszem, hogy ezzel sok szavazót fog veszíteni. Azt gondolom, a vér Fideszesek mennek, és szavaznak a Fideszre. A vér Fideszes kifejezést Kósa Lalitól vettem kölcsön (nagyon találó, jobb mint a hithű).
  • Azt látni kell, hogy ellenzéki összefogás nincs. Érzékelhető, utálják egymást mind. Cél uralkodni, a többi párton. Így van a kormánypártoknál is, de ott a keresztények elfogadják, de meg is hálálják nekik. Emlékeztetnélek benneteket. Az utolsó összefogás, akkor volt, amikor Torgyán Józsi bácsi visszaléptette embereit a Fidesz javára. Kétségtelen, a Fideszt egyre többen nem szeretik. Ez nem baj, hisz az ellenzék sem szerethető. Pedig, a vállalkozókat zsarolják. A táskás embernek kell a jövedelem fele, vagy jön a NAV ellenőrzés. Ezt a helyzetet, példaadásával a Fidesz vezetés teremtette.
  • Most térjünk vissza a debreceni tüntetéshez. A tér WEB kameráját az önkormányzat kikapcsoltatta. Ezzel azt sugallják, hogy a Fidesz fél Magyar Pétertől. Ez nagyon jó húzás. Ennek köszönhetően emberek sokasága áll vissza a Vér Fidesz táborba. Jegyzem meg, ez a mostani látszólagos térvesztés nem fontos. A 2026-os választás a fontos.
  • Második Péter (Zay után), de nevezhetjük III. Simicskának is, végzi a feladatát, ami biztosítja most is a Fidesz nagyarányú győzelmét. Sokan mondják, Peti kommunikációja olyan, mint a Fideszé. Szerintem nem véletlen. Végtére is Fideszes. A Fidesz azt mondja, Péter átállt a kommunista oldalra. Ez is sok szavazót hoz majd a Fidesznek. Előszedték mint bizonyitékot a múltból jog Erőss Pált. A nagypapa karrierjét cincálgatják. Szerintem jó jogász volt abban az időben.
  • Jut eszembe. A múltkoriban láttam egy posztot. Egy nyáltól fröcsögő fiatalember Nagy Ferót fényezte. Meg sem említette, hogy amikor elnyomták, akkor tévé és rádió műsorai voltak. A Kossuth díja után ő maga vallotta be, hogy dörgölőzött a hatalomhoz.
  • Összegzés gyanánt annyit. Egy pillanatig sem gondolom, hogy Péter veszélyeztetné a Fidesz hatalmát. Jól játssza a rábízott szerepet. Azt sem tudjuk, ha kikerül közülük valaki Brüsszelbe, - hová, melyik pártcsaládba csatlakozik be? Ennyi. -.appa. 
Szólj hozzá!

Telekom, a hazug  80/2024 (V.04.) töprengés

2024. május 04. 08:48 - appasztorik

  • Hát tele is volt velük a … hátizsákom. Mégse írom ki, amit első gondolatként akartam írni. Sokan azt tartják pedig, az első gondolat a legjobb. Tisztázzuk a dolgot. Valóban a Magyar Telekom Részvénytársaság bosszantott fel. Teszem hozzá, nem kis mértékben. Tegyem azt is hozzá, Én nem vagyok függő. Elég jól viselem, ha nincs telefon, meg internet. A hülyítést viszont elég rosszul viselem! A függőknek van mobil net. Számukra a tévé hiánya okozhat gondot. Ne mondjátok nem hazudtak, - csak félre tájékoztattak. Az ugyanaz.
  • Elmesélem, a történetet (hogy vesztettük el a netet). A szokásosan indult 2.-án a csütörtök reggel. Békésen megírtam a Május elsejéről szóló cikket. Elvégre megígértem. (Most meg is írtam). Nem hagytam elkalandozni a gondolataim (csak egy kicsit). Nincs abból semmi gond, írok még egy posztot és befejezem a témát. Nem tettem fel egyből a blogra. Reggeli után még átolvasom. Arra persze nem gondoltam, hogy ¾ 8 körül áramszünet lesz. A Telekom roppant rendes volt. Megírta, (szokása szerint) a maga szövevényes módján, hogy zavar van a szolgáltatásban. Ami konkrétan azt jelentette, hogy nem volt szolgáltatás. Felajánlották, hogy ingyér adnak 3 nap mobil netet. Ez bosszantott. Cirka 10 éves telefonom van. Ezzel az ajánlattal megint eszembe jutatták, hogy Én minden hónapban köteles vagyok befizetni 4 G mobil netet, amit ezzel a telefonnal nem tudok kihasználni. Ez szerintem lopás. Mi több, jogalapnélküli gazdagodás. Ezt már Deutsch Tomi is tűrte, digitális jóléti miniszter, vagy akármiként és persze az utódia is. Igaz is. A virtuális jólét mellé, kell a digitális.
  • Mondjak valami jót is. Mikor benn járok a szolgáltatónál, akkor panaszkodom, amire nagyon kedvesen felajánlják, hogy 100-200 ezerért szívesen adnak Nekem okos telefont. Annyira nem vagyok hülye, hogy ennyi pénzt kiadjak egy telefonért.
  • Nem számottevő idő múlva megjött az áram. Beállítottam az elektromos órát, és vártam, hogy a ruter (tudom router) abbahagyja ledjeinek pislogtatását. Kihúztam a csatlakozását, és egy idő múlva újra indítottam. De nem indult. Csináltam egyebet. SMS érkezett, ami tájékoztatott. Helyre állt a szolgáltatás. Ha mégse indítsam újra. Ha, akkor se, akkor ezt, meg azt nyomjam a mobilon. Idiótaságnak tartom az üzenetet. Tudják, hogy nincs mindenkinek okos telefonja.
  • Újfent indítottam a rutert. Semmi sem történt. Jöttem mentem végeztem a dolgom, mikor is a városban járva, SMS-ben kapom az örömhírt (délután kettő körül), hogy helyre állt a szolgáltatás. Mikor hazamentem csatlakoztatom a rutert, de semmi sem történik. Három ledig megy a dolog utána semmi. A szomszédok mondják, hogy még Náluk sincs semmi. Mobilról felhívom a Telekomot. Vanda értetlenkedik, Figyelmeztet, hogy feleljek igennel, vagy nemmel. Semmire sem megyek vele. Kérdi: bekapcsolja Nekem a mobil net szolgáltatást? Mondom nincs okos telefonom. Mesterséges intelligencia ide, vagy oda. Nem érti. Megadom Magam. Igen! - kapcsold be. Kis idő múlva azt mondja, kapcsol egy kollégát. Ő elmeséli az egész napos heroikus küzdelmet, amit a Telekom folytatott, hogy Nekünk legyen szolgáltatás. Azt gondolom a szolgáltató, ne sajnáltassa magát. Szolgáltasson! Meghallgattam. A kollégák, délelőtt elhárítottak egy hibát. Délután a másikat. Most is a hiba elhárításán dolgoznak. Vigasztalásomra elmondja, 200 helyen nincs szolgáltatatás. Mondtam Neki, ez engem egyáltalán nem vigasztal. Búcsúzóul megkérdi, hogy értesítsenek e? – a hiba elhárításáról. Kértem.
  • Másnap kiderült, hogy hazugság volt az egész, amit a Telekom mondott. Az „A” és a „C” lépcsőházban volt szolgáltatás, csak a „B”-ben nem.
  • Másnap délután (3.-án) megyek haza. A lépcsőházban mondja Petike: Gyuszóbá, van internet. A lakásban csatlakoztatom a rutert. Incselkedően kacsintgat rám a ledjeivel, és egy idő múlva megnyugszanak a fények. Van szolgáltatás. Happyend van? Nincs!
  • Bosszantásomra 14:17:13-kor, kapom az értesítést „az áramszolgáltató elhárította a hibát. Ezek hibbantak. Azt még reggel elhárították. Hogy nektek nem volt áram, az nem érdekel. Azt rendezzétek le egymás között. Fogok kérni árcsökkentést. Mert a Telekom keményen Rám veri a számlát, amit mobilon telefonáltam, a szolgáltatás kimaradás miatt. -.appa. 
Szólj hozzá!

Mi van május egyel?  79/2024 (V.02.) töprengés

2024. május 03. 14:09 - appasztorik

  • Hát az van. Tegnap megígértem, hogy írok róla. Egyébként nincs vele semmi. A munka ünnepe. Nem olyan jó az. Mi ünnepelni való van akkor, a munkán? Egyes embereknek nagy jövedelmet biztosít. Persze nem azoknak, akik dolgoznak. A rendszerváltás óta azt hallom. Örüljetek, hogy van munka! Százak jönnek helyettetek. Ami nem volt igaz. Most se. Miért kell akkor vendég munkásokat hozni? Akik ugye nem migránsok.
  • A százan jönnének helyettetek, süket duma megvezetés. A munkás örült: Nekem sikerült bekerülnöm! – egy ilyen jó helyre.
  • Egyébként régebben nem a munka, hanem a munkások ünnepe volt. Ez a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt szabadnap. A Föld legtöbb országban május elsején ünneplik. Amolyan megemlékezés féle lenne ez, mely a munkások által elért gazdasági, és szociális eredményekről szólna.
  • Nálunk már nem. Régen a települések zenekara teherautókon bejárta a várost, és fújta az indulókat. Zenés ébresztő. Reggel hatkor. Nem nyolc után, mint most. Abban sem vagyok biztos, hogy az a pár hangfoszlány zeneféle, amit hallottam, az volt a zenés ébresztő. Az kellett legyen, hisz a helyi újság megírta, hogy lesz zenés ébresztő. Jut eszembe. Sör, virsli, felvonulás lufikkal. Ugyan már? – kommunista csökevény.
  • Amúgy meg, katolikus egyházi ünnep is. XII. Piusz pápa rendelte el 1955-ben. Munkás Szent József, a munkások védőszentje tiszteletére. Hogy Ki volt Ő? Jézus nevelőapja. Ne töprengjetek rajta. Vérszerinti apja nem lehetett. Következik ez a szeplőtelen fogantatásból.
  • Amint az más ünnepeinknél is van, május elsejéhez is tartozik ősi, európai pogány ünnep. Több is. Ezeknek köze nincs a munkához. Más a tartalmúk és az eredetűk. Az örömökről a szerelemről szólnak. Például a májusfaállítás. A májusfa fallikus eredetű szimbólum, mely jelképében férfi energiákat hordoz. A fa, a kiszemelt leányzó kerítéséhez, kapujához lett kötve. Feldíszítették különböző színű szalagokkal és rongyokkal. Attól függően, hogy mire vágytak. A vörös a szerelem és szenvedély jelképe volt. A lila és fehér a tisztaságé. A zöld a természetességé és egészségé.
  • Az ősi időkben még szegénység vót. Nem tellett Nekik négy évszakra. Így a druida, és a kelta kultúra két évszakra osztotta az évet. Tél volt november 1-től (kelta újév), és ennek előestéje (okt. 31. Samhain ünnepe), az év legmágikusabb napja. Halottak ünnepe ez. Ekkor emlékeztek meg elhunyt, ismerős és ismeretlen őseikről. Tehát Samhain estéjétől Beltane-ig tél, onnantól nyár volt. (E felé tendálunk. Most is szinte két évszak van). Ezek a kultúrkörök valamilyen formában megemlékeznek a Beltane-ról (majális, Walpurgis éj).
  • Az évszakforduló jelentőségét tükrözi (más tradíciók mellett) a kelták és a pogányok szerelemünnepe. Az ősi Beltane (Nagy Istennő), és a Szarvas Istenség egyesülésének legendájára épül a történet. Két különleges - látszólag összeférhetetlen - erő összekapcsolódásából fakadó teremtést jelképezi. Ezt ünnepelték rendkívül vidáman, önfeledten. Lakomák és élvezetek itatták át, ezt az éjszakába nyúló ünnepséget. -.appa. 
Szólj hozzá!

Éljen május elseje     78/2024 (V.01.) töprengés

2024. május 01. 08:55 - appasztorik

  • Be szép is volt Istenem. Mentünk az utcán. Pontosabban vonultunk, hisz felvonulás volt. Zászlók, és elmaradhatatlan volt a hidrogénnel töltött lufi. Az egésznek megszervezett ceremóniája volt. Mi indultunk az Alkaloidától. A többi termelő egység (kisebb vállalatok téeszek) várakozott, hogy becsatlakozhasson a menetbe. Járt a virsli, meg a korsó sör. Persze az ünnepi beszédek meghallgatása után. Amiből nem sok minden hallatszott, a rossz hangosítás miatt. Meg nem is nagyon érdekelt senkit. Mikor az Alkaloidában dolgoztam volt olyan, hogy kaptuk egy jegyet, amire a nájlonban, ami réges-régen megszűnt (a település központjában található étterem beceneve) kaptunk egy rántott húst, főtt krumplival, és ecetes uborkával. Mikor az üzem, munkaversenyt nyert, akkor üzemi buli volt a gyári étteremben. Amolyan, dűcsd ki, borítsd ki módra.
  • Az 1986.-os felvonulás furcsára sikeredett. Nem olyan szépen, andalogva sétáltunk ki a focipályára. Gyorsan kimentünk. Rövid beszéd, azzal zárva, hogy mindenki menjen haza. Akkor még nem tudtuk, hogy mind ez, az április 26-án, a pripjatyi Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben bekövetkezett baleset miatt történt. Jegyzem meg, március 28-án, történt az amerikai atomipar legsúlyosabb balesete a Three Mile Island atomerőműben. Itt is magolvadás kezdődött, de sikerült megállítani. Persze itt is szarkofágot helyeztek a sérült blokkra. Ehhez 150 tonna ólmot használtak fel. Az ott történtek tanulságait hasznosították az erőművek építésénél. Igaz hét év múlva bekövetkezett, a Csernobil néven elhíresült baleset. Ez hazánkban akkor került nyilvánosságra, amikor a szennyezett felhőt észlelő országok bejelentették. Emlékeim szerint Svédország hozta nyilvánosságra az első adatokat.
  • Hagyom is a történetet. Annyit azért tudjatok. Nem ez, az ukrajnai eset volt az atomenergia felhasználásának legsúlyosabb története. A majaki, 1957-ben sokkal súlyosabb katasztrófa volt. (Kistim-tragédia). Ezek is azt példázzák, hogy a hatalom az után hajlandó információt adni, - akkor is a legkevesebbet - mikor már elkerülhetetlen. Napjainkban is ez történik, a környezetvédelemmel kapcsolatban. A Föld nyersanyagainak mielőbbi felhasználását úgy tüntetik fel, mintha az bolygónk megmentését szolgálná. Amúgy meg. Egy erős Napkitörés visszavetheti a földi civilizációt. Miért óvnák akkor a természetet. Éljük fel mielőbb. Ki tudja, mi jön? - addig legalább éljünk jól! Herdáljuk el a ritka földfémeket. Ha mégsem következik be a napkitörés miatt katasztrófa? Kit érdekel? Az legyen az elkövetkezendő generációk gondja. Oldják meg! Na, ez egy remek végszó. Komolyan mondom, hogy legközelebb tényleg május elsejéről írok majd. Ez, az ünnep megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Remélem, nem kalandozom el. Ha mégis, - akkor mi van? Őseink is kalandoztak. -.appa. 
Szólj hozzá!

A világ megmentése 77/2024 (IV.30.) töprengés

2024. április 30. 05:51 - appasztorik

  • Fauci és Sváb szövege hemzseg az olyan kifejezésektől, mint a „fenntarthatóság”, „befogadás”, „zöld”, „természet” és „harmónia”. Ezeket már bölcsődés kortól zsolozmázzák az apróságok fülébe. Ezekkel a kifejezésekkel könnyű egyetérteni, és a körítés miatt könnyen azonosulnak vele az emberek. Az apró gyermeket könnyű megvezetni. Értelme akkor nyiladozik. Hisz az óvó néninek és általában a felnőtteknek. És lássuk be, a felsorolt szavak jó sorrendbe rakva maradandó hatást hoznak létre. Azt látja, hogy a parkokba virágot, bokrokat és fákat ültetnek. Ami fát kivágnak a közterületeken, arról azt mondják, - betegek voltak. Azt nem mutatják be, hogy erdőket vágnak ki. Szép lassan cseperedik a gyerek és elhiszi, hogy minden a környezetvédelmét szolgálja. Elhiszi, hogy az elektromos autó környezetbarát, és minél nagyobb egy autó annál biztonságosabb. Ez utóbbiban van is valami, de azért nem járunk tankokkal. A nagy tömeget, több energiával lehet felgyorsítani. Arról senki sem beszél, hogy kerül a konnektorba áram. Természetes, hogy van. Az oktatás lebutítása is egy módszer. Másrészt fogyasztói társadalom van. Nem kell azt tudni, mi hogyan működik. Használd! - ha elromlott dobd el, és vegyél másikat. Azzal már senki sem foglalkozik mi lesz a sok elektronikai szeméttel.
  • Megjegyzem Sváb „Nagy Újraindítás” című könyvében megírta, hogy új bacilus-kerülő magatartásunk optimálisnak tekinthető a „környezet szempontjából”. A lezárásokkor kiderült, hogy olyan fogyasztók, akik korábban nem voltak hajlandók használni a digitális alkalmazásokat és szolgáltatásokat, azok a személyes érintkezések elkerülése végett, egyik napról a másikra megváltoztatták szokásaikat. Ennek következményeként, félelmükben a lezárások során sok olyan technikai megoldást voltak kénytelenek alkalmazni, amitől az előtt ódzkodtak.
  • Ennek is megvolt a maga hozadéka. Szokatták az embereket, az internetes vásárlásra és fizetésre. Másrészt a kontaktálódás elkerülése érdekében sokan áttértek arra, hogy okos telefonjuk a pénztáros elé tartva fizettek. Ez is az út része, ami először a pénz, majd a magán tulajdon megszüntetéséhez vezet. A WEF célja a világállam létrehozása. Sváb terve, hogy a kínai kommunizmushoz hasonló társadalmi képződményt hozzon létre. Nemhogy pénz, de bankkártya sem kell. Ezt állítja be úgy, mint a kapitalizmus megújítását. Nem olvastam ugyan róla, de meggyőződésem, hogy a Föld (köznapi értelemben a világ) jelenlegi urai kívül esnek majd a magán vagyon felszámolásán. Sőt! – minden vagyon hozzájuk kerül. A fenntartható fejlődés, az imént említett egyének magán vagyonának gyarapodását jelenti. Ennek jelenlegi módja, a természeti erőforrások esztelen módon történő pazarlása. Autó katalizátor, elektromos járművek tömkelege, és sorolhatnám hosszan. Gyakorlatilag szinte minden intézkedés, amit környezetvédelem címén ránk erőltetnek.  -.appa. 
Szólj hozzá!

A WEF és a járványok     76/2024 (IV.29.) töprengés

2024. április 29. 05:49 - appasztorik

  • Folytatom ott, hogy már régen készülődtek egy világméretű járványra. Anthony Fauci amerikai orvos, virológus már 2017-ben megjósolta ennek bekövetkezését, ugyanis kijelentette, hogy Donald J. Trump mandátumának lejárta előtt pandémiával fog szembesülni. 2020-ban aktívan szorgalmazta a maszk viselését. Azt gondolom, járványok keletkezhetnek maguktól is, de biztosabb az, ha az ember, kiaknázva a gén technológia adta lehetőségeket besegít a természetnek. Mást mondok. Ő Svábhoz hasonlóan támogatta a lezárásokat. Abban is egy véleményen voltak, hogy soha többé nem térhetünk vissza a normális élethez. Amennyiben, mégis megteszi az emberiség, akkor arra kell számítani, hogy a betegségek folyamatosan átterjednek az állatokról az emberekre. Indoklásuk szerint, járványok csak 2020-ban fordultak elő, mert a világ „túl iparosodott”.
  • Itt pár dolgot közbevetek. Azt jól látták, hogy nem térhettünk vissza, a pandémia előtti megszokott életünkhöz. Nem is tértünk. Megszoktunk dolgokat, beépült az életünkbe. Jól együtt tudunk vele élni. Nem tudom pontosan mire gondoltak. Azt biztosra veszem, ettől a momentumtól, hogy nem tértünk vissza a járvány előtti gyakorlathoz még ránk zúdítják majd a további járványokat, azon egyszerű oknál fogva, hogy a világ elit baja nem a túliparosodás. Hanem, a túlnépesedés. Egyszerűen, nincs szükségük ennyi emberre. Itt megismétlem, hogy járványok 2020 előtt is voltak. Nem kell a túliparosodásra fogni. Már csak azért sem, mert a túliparosodást, a fogyasztói társadalom hozta magával. A fogyasztói társadalmat pedig, a világ elit erőlteti az emberiségre, hogy minél nagyobb hasznot tehessenek zsebre. Ennek álcázására építik fel azokat a légvárakat, amik elsődleges célként az emberiség egészségének megőrzését hirdeti. Hirdeti, de minden intézkedésükkel egyre nagyobb környezetkárosítást, ezzel egészségkárosítást hoznak létre.
  • Sváb, és környezetkárosító bűntársai azt hirdetik, hogy önmagunk megmentéses érdekében a természettel összhangban kell átalakítani a társadalmakat. Azt látnunk kell, hogy a WEF célja nem más, mint egy világkormány létrehozása. Rendelkezni az alattvalók minden vagyonával. Ez által az életével is. Csak, az arra érdemesek kapják meg a gyógyítás lehetőségét. Fejlesztik is vissza, az államilag finanszírozott egészségügyet. (Nálunk is).
  • Tévedtek! Ez nem olyan, mint a rabszolgaság. A rabszolgákat ellátták élelemmel. Lakhatásuk volt. Ruházták, és gyógyíttatták őket. Az akkori társadalmaknak szükségük volt a rabszolgák munkájára. Most nincs szükség ennyi emberre, hagy pusztuljon hát. Fejlett technológiák vannak, és ott lesz a mesterséges intelligencia. -.appa. 
Szólj hozzá!

A WEF és a korona     75/2024 (IV.28.) töprengés

2024. április 28. 05:57 - appasztorik

  • A minap írtam, hogy Sváb 2019 októberében, mondhatni váratlanul járványtervezési gyakorlatot hajtott végre. Teszem hozzá, ez lehet fordítási hiba. Mindenesetre Én úgy értelmezem, hogy elszólás. Az emberiség túlságosan elszaporodott. A technológia fejlődése miatt nincs szükség ennyi jobbágyra és rabszolgára. A járvány kirobbanása után Sváb nyíltan dicsekedett előrelátásával. Csalhatatlan jósnak feltűntetve magát. Tegyük hozzá. Könnyű úgy, hogy meg van tervezve a dolog. Csak be kell teljesíteni a jóslatot. Ez nem összeesküvés elmélet. Sorolom, - miért nem?
  • Nemzetközi szervezetek, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO), már évek óta más intézményekkel együtt rémisztgetik az emberiséget, hogy az emberiség vesztét okozhatja a korona vírus. Bármikor átugorhat az állatokról emberre. Eközben próbálkoztak a madár influenzával és a sertés influenzával. El kell ismernünk, hogy a madarakkal történő ötlet jónak tűnhetett. Madarak hozzák, viszik át a határon. Vagyis hiába zárják le a határokat, a légteret, az a madarakat nem akadályozza meg abban, hogy terjesszék a betegséget. Készítettek is vakcinát, de az emberek nem vették fel, elég nagy számban. Kellett tehát egy hatékonyabb vírus, ami ellen a vakcina felvételét kötelezővé tehették.
  • Ha odafigyelünk a hírekre, akkor hallhatjuk, most is azt nyomatják, hogy súlyos járvány törhet az emberiségre. Tehát az új nagy járvány vírusa fejlesztés alatt van, vagy már ott lapul a páncélszekrényben és kieresztésre vár.
  • A nagy gyakorlat harmadik résztvevője a Járványügyi Készenléti Innovációs Koalíció (CEPI) volt. Ez a szervezet a Világgazdasági Fórum (WEF) 2017. évi, Davosban tartott éves találkozóján alakult). Ezen a találkozón neves személyek, figyelmeztették az emberiséget az elkövetkező járványok kockázatára. Köztük Bill Gates.
  • Akkor már lefutott dolog volt a járvány. Legalábbis erre utal az, amiket elmondtak.

1./ A betegség olyan sűrűn lakott helyen alakul ki, ahol a gazdasági fejlettség az embereket és a vadvilágot együttélésre kényszeríti.

2./ Gyorsan és csendben elterjednek az emberek utazási szokásainak és a kereskedelmi hálózatoknak a kiaknázásával. Jegyzem meg, ez be is jött. Az USA ifjúsága Fort Lauderdale-be ment bulizni a járvány kezdetekor. Valamiért úgy vették, hogy az amerikaiakra a vírus nem lesz hatással. A terv tényleg ez lehetett, de a vírus gyorsan mutálódott, és 2021. július 11.-ére az USA-ban fertőződtek meg a legtöbben, a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ adatai szerint (emlegettem őket a járványtervezési gyakorlatkor).

3./ „Több országba eljutnak az elszigetelés megakadályozásával.” Véleményem szerint ez a pont a legérdekesebb. De nem így lett lebonyolítva. Mikor Xi Jinping kijelentette, hogy az elszigetelés náluk bevált, akkor az országok a bezárkózás mellett döntöttek. Tegyük hozzá, Trump azon volt, hogy csökkentsék a bezárkózást, mert az visszavetette a gazdaságot.  -.appa.  

Szólj hozzá!

-’23. január második hete

2024. április 27. 18:27 - appasztorik

2023-01-08

Dacára annak, hogy borult, szürke idő volt, enyhe széllel (kinn nem is volt olyan enyhe) kimentünk. A vízszint nem változott ugyan, de tisztult, az élő ágon is. Én megint pergetéssel kezdtem. Mit tesz Isten? - egyből eltaláltam, mi a nyerő. Ahol a kereszt gát helyén, egyből akasztottam egy halat. Csuka lehetett. Rázogatta a fejét, és sikeresen ki is rázta magából a gumihalat. Nemigen volt nagy, hisz a féket nem tudta megszólaltatni. Lementem teljesen a Nyugatiig. Mondtam is Attilának, hogy most nincsenek kinn az őrültek. Mire megkérdezte: mert Mi mik vagyunk? Hát ebbe nem mentem bele, elindultam az élő felé. Volt egy jó rácsimpaszkodás, de csak a gumit húzta le. Lehet, cserélni kellett volna, de Attila mellett hagytam a dobozokat. A következő helyen, kettős ütés, fordul, koppan a bevágás, szól a fék, de csak a gumi jött lejjebb. Még lejjebb mentem. Keményen ráfogott. A bevágás ült, hoztam magam felé a halat kb. egy métert, és megkönnyebbült a szerelék. A következő helyen, ahogy húztam a cuccot háromszor ütötte meg valami apróság. Megindítottam, akkor koppintotta. Nem tekertem, hogy lelibegés közben el tudja kapni. Hát nem kapta, megint az indításkor ütötte. Ez ismétlődött meg harmadszor is. Nem tudtam csalit cserélni, mert mint már említettem Attila mellett volt a cucc. Ugyan azt csali dobva, nem érdeklődött. Az alsó betonban nem volt semmi. Az élőn valami apró sügér jött mögötte, és kopogtatta. Jut eszembe. Régebben jártam úgy, hogy sok apró ütögetés után 3-4 dekás törpéket fogtam. Vége a pergetésnek határoztam el. Mentem keszegezni. Most Attila is, és Én is csak egy-egy tenyérnyit fogtunk.  Hoztunk el pár ropinak valót, és ott áll a száraz pácban, hogy reggeli váljék belőle. Attila fogott 28 darabot, 43 deka. Én 5 darabot, 18 deka. Ma nincs peca. Megyünk Debrecenbe. Most megyek, sütöm a halat.   -.appa.  

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása