appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Orbán a hazug 82/2024 (V.06.) töprengés

2024. május 06. 08:32 - appasztorik

  • Pedig mindenkivel szót tud érteni, még a disznókkal is. Emlékeztek? „Hoppá! Na helló, röfik”. De, a marha brüsszeli bürokratákkal nem tud szót érteni. Nem bántom Én, dehogy bántom. Hová vezetne ez? – kérdem, mint Henry a Meldrum házban. Alfred Stokes válasza: Én megmondom, hová fog vezetni: Forradalomhoz! Testalkatilag hasonlít is Mr. Stokes-hez. (Jó, hogy nem a disznóknál jutott eszembe ez a hasonlóság). Hova vezetne az? Mellesleg Stokes is, nagy Orosz barát volt. Tényleg nem bántom! Tudom, mert egyszer mondta, hogy neki sem esik jól, ha bántják, de tűri. Ha tudná, Nekem mennyi minden nem esik jól abból, amit művelt, művel és művelni fog. Akkor látná, mennyivel jobb helyzetben van mint Én. És akkor a többiekről még nem is beszéltem.
  • Az idén nagyon visszafogta magát. Leköti dédelgetett álma előkészítése. Európa legyőzése. Ennek ellenére pénteken, megint agymenést tartott a Kossuth rádióban. Asszongya: „a 2024-es év ugyan a gazdasági növekedésről szól majd, ám ha békeidőben élnénk, a növekedés idén nem 2,5 százalékos lenne, hanem ennek a kétszerese”. Erre mondtam Én, hogy hazug. Jelenleg nincs növekedés, és hol van még az év vége? Bízik benne, hogy legyőzi Brüsszelt, és dől a lé. Don Quijote is harcos szellem volt. Mondjuk, testalkatilag inkább Sancho Panzára hasonlít.
  • Jut még eszembe. Beszélt az üzemanyagárakról. „Jogos elvárás az üzemanyagüzletben érdekelt szereplőkkel - a nagykereskedőkkel és a kiskereskedőkkel - szemben, hogy a magyar emberek olyan áron juthassanak hozzá az üzemanyaghoz, ahogy ebben a régióban más országok polgárai”. Tovább gondolhatná a dógot. Sok mindenben szeretném, ha a régió más országaihoz hasonlóan megkapnánk dolgokat. Ha nem, az unió sereghajtója lennénk. Lenne egészségügyi ellátás. Oktatás. Nem álmodozok tovább.
  • Úgy folytatta: ”jobb, hogyha ezt az üzemanyag kereskedők belátják és a profitjukat eszerint állítják be, mintha ezt állami kényszerrel kellene elérni”. Hát ez meglepett. Én azt hittem a MOL állami cég. Ezek szerint nem. Így lehetett, hogy Hernádi Zsolt tavaly 1,081 milliárd forintot keresett a MOL-nál. Hajjátok? Ez akkora összeg, hogy már matek példa. 
  • Az árváltozások esetén, a nagyker árakat mondják be. Azért gondoltam, hogy az államnak van köze az árképzéshez. De nincs! Így osztán megkérte Marcit, ne erőből lépjen fel, hanem egyezkedjen. Képzejjétek, belátta, hogy hibáztak. Azt javasoltak, hogy a KSH regionális adatait használják. Ezt az üzemanyag-kereskedők nem tartották tisztességes középárnak, mert a szomszédos országok árai mellett a lengyel, a cseh és a bolgár árakat is tartalmazta.
  • Azt beláthatjátok, hogy alacsony árakat nem célszerű figyelembe venni, mert az lejjebb viszi a középárat. A jótevőnk, mármint a kormányfő megmondta, a magyar emberek nem fizethetnek többet a benzinért, mint a szomszédos országok átlagára. Nagyon igaza van! Hát gondojjátok mán végig! Kapjuk orosz barátainktól ócsójér az olajat, a gázt. Hát mekkora hasznot akar ez a szégyentelen MOL? Vagy! – a miniszterelnök úr, nem mond igazat. Azért ő se, szégyellős. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3018397535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása