appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Orbán, és ami eszembe jut 83/2024 (V.08.) töprengés

2024. május 08. 06:37 - appasztorik

  • Aki azt gondolja, hogy nem szeretem Viktort, az nem téved. Egyszerű oka van. Nincs rajta semmi szeretni való, de ezt most, hagy ne részletezzem. A politikusok nem azért vannak, hogy szeressék őket. Olyasmi számomra, mint mikor a kutyát, macskát, vagy horgászok a halat csókolgatják. Próbálom Én megérteni, de számomra undorító.
  • Az állatok felsorolásáról jut eszembe. A politikusok valahogy, a macskákhoz hasonlítanak, dorombolnak, hízelegnek. Mikor elérték céljukat, akkor kiengedik a karmukat. Nincs Nekem bajom azzal, hogy hazugok és képmutatók. A politikusoknak ez a dolga. Régen rájöttem, Orbán Viktornak köszönhetően. Akkor még libsi, Fidesz frakcióvezetőcske volt, és azt mondta az akkori kormányfőnek: „Miniszterelnök úr, ön hazudik”.
  • Ezt követően jöttem rá. A politikusok hazudnak. Önös célokat akarnak elérni. Szó nincs, hazáról, nemzetről, meg amiről süketelnek az alattvalóknak (akiket szerintem alávalóknak tartanak, de kellenek a szavazatok miatt). Minden politikus, mindég hazudik. Ha elemeznénk rájönnénk, hogy Churchill a megválasztását követő 1940 május 13-án tartott alsóházi bemutatkozó beszédében őszinte hangzása ellenére hazudott (Akkor mondta: „Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket”). Ugyanezt gondolom Fletó öszödi beszédéről.
  • Orbánnak fogalma sincs a valóságról, egy álomvilágban él, ahol a ő a legeslegnagyobb politikus. Ebben erősítgetik is. Még Trump leendő elnök is. Eszébe sem jut Viktornak, hogy Trump is hazudik. Ha, nyer a választáson, akkor két nap alatt béke lesz Ukrajnában. Ugyan már. Neki is szüksége lesz arra, hogy eladhassák a fegyvereket. Már az eladás is hazugság. Ukrajna nem fizet érte. Az Egyesült Államok adófizetői által befizetett pénzt, odaadják a fegyvergyáraknak. Ettől meglódul az ipari termelés, és bért kapnak az emberek. Nő a jólét. Ez a helyzet az államokban mindenütt, ahol támogatják a háborút. Gondoljuk végig. Segítség az, amikor fegyvert adnak, hogy még nagyobb legyen a pusztulás és az áldozatok száma.
  • Orbán mondta: „Ha az európai közvélemény a béke mellett áll ki a júniusi választáson, akkor el lehet kerülni a háború kiterjedését. Így tudjuk megvédeni a gazdaságunkat is, amit a háborús árakkal, a szankciókkal szintén tönkretesz a háború. Magyarország mindenképpen kimarad a háborúból, de jó lenne, ha az egész európai politika is megváltozna, ehhez pedig meg kell nyernünk az EP-választásokat”. Álma, hogy ő irányítja Európát. Elhiszi, amit a többi politikus hazudik neki.
  • Hazudik nekünk. Ő sem a béke pártján áll. Ő is háborúpárti, csak ő Putyin oldalán köteleződött el. Abban is hazudik, hogy gazdaságunkat a háború teszi tönkre. Szó sincs róla. Az eszement gazdaságpolitikája miatt lettünk 2010 óta, az unió második legrosszabb helyzetben lévő országa. Hogy meddig? A bulgárok lassan előznek. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8118399157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása