appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A világ megmentése 77/2024 (IV.30.) töprengés

2024. április 30. 05:51 - appasztorik

  • Fauci és Sváb szövege hemzseg az olyan kifejezésektől, mint a „fenntarthatóság”, „befogadás”, „zöld”, „természet” és „harmónia”. Ezeket már bölcsődés kortól zsolozmázzák az apróságok fülébe. Ezekkel a kifejezésekkel könnyű egyetérteni, és a körítés miatt könnyen azonosulnak vele az emberek. Az apró gyermeket könnyű megvezetni. Értelme akkor nyiladozik. Hisz az óvó néninek és általában a felnőtteknek. És lássuk be, a felsorolt szavak jó sorrendbe rakva maradandó hatást hoznak létre. Azt látja, hogy a parkokba virágot, bokrokat és fákat ültetnek. Ami fát kivágnak a közterületeken, arról azt mondják, - betegek voltak. Azt nem mutatják be, hogy erdőket vágnak ki. Szép lassan cseperedik a gyerek és elhiszi, hogy minden a környezetvédelmét szolgálja. Elhiszi, hogy az elektromos autó környezetbarát, és minél nagyobb egy autó annál biztonságosabb. Ez utóbbiban van is valami, de azért nem járunk tankokkal. A nagy tömeget, több energiával lehet felgyorsítani. Arról senki sem beszél, hogy kerül a konnektorba áram. Természetes, hogy van. Az oktatás lebutítása is egy módszer. Másrészt fogyasztói társadalom van. Nem kell azt tudni, mi hogyan működik. Használd! - ha elromlott dobd el, és vegyél másikat. Azzal már senki sem foglalkozik mi lesz a sok elektronikai szeméttel.
  • Megjegyzem Sváb „Nagy Újraindítás” című könyvében megírta, hogy új bacilus-kerülő magatartásunk optimálisnak tekinthető a „környezet szempontjából”. A lezárásokkor kiderült, hogy olyan fogyasztók, akik korábban nem voltak hajlandók használni a digitális alkalmazásokat és szolgáltatásokat, azok a személyes érintkezések elkerülése végett, egyik napról a másikra megváltoztatták szokásaikat. Ennek következményeként, félelmükben a lezárások során sok olyan technikai megoldást voltak kénytelenek alkalmazni, amitől az előtt ódzkodtak.
  • Ennek is megvolt a maga hozadéka. Szokatták az embereket, az internetes vásárlásra és fizetésre. Másrészt a kontaktálódás elkerülése érdekében sokan áttértek arra, hogy okos telefonjuk a pénztáros elé tartva fizettek. Ez is az út része, ami először a pénz, majd a magán tulajdon megszüntetéséhez vezet. A WEF célja a világállam létrehozása. Sváb terve, hogy a kínai kommunizmushoz hasonló társadalmi képződményt hozzon létre. Nemhogy pénz, de bankkártya sem kell. Ezt állítja be úgy, mint a kapitalizmus megújítását. Nem olvastam ugyan róla, de meggyőződésem, hogy a Föld (köznapi értelemben a világ) jelenlegi urai kívül esnek majd a magán vagyon felszámolásán. Sőt! – minden vagyon hozzájuk kerül. A fenntartható fejlődés, az imént említett egyének magán vagyonának gyarapodását jelenti. Ennek jelenlegi módja, a természeti erőforrások esztelen módon történő pazarlása. Autó katalizátor, elektromos járművek tömkelege, és sorolhatnám hosszan. Gyakorlatilag szinte minden intézkedés, amit környezetvédelem címén ránk erőltetnek.  -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1918393433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása