appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Miért vagyunk ilyen sokan? 158/2024 (X.03.) 

2024. október 03. 09:40 - appasztorik

  • A címben szereplő kérdés önkéntelenül is adja magát, azok után, hogy a társadalomnak gondjai vannak a sokadalommal. Mint láttuk a sokaságnak is elvárásai vannak a társadalommal szemben. Teszem hozzá jogosan, hiszen az emberiség zöme megteszi, amit megtehet. Az emberek nagy része, még azt is megteszi, hogy lehetőségei felett fogyaszt, hogy eleget tegyen a társadalom elvárásainak. Megvesz olyan dolgokat, amire nincs is szüksége, de beugrik a fogyasztói társadalmat erőltetetten növelő reklámfogásoknak.
  • Említettem már, hogy amikor születtem, akkor 2,5 milliárd ember élt a Földön. Mára úgy alakult a helyzet, hogy a Föld lakossága egy év alatt, több mint 80 millió emberrel növekszik. Lehet haplatyolni környezetvédelemről, fenntarthatóságról. Bizonyosnak veszem, hogy ennyi embert, a technikai fejlődés ellenére sem tud eltartani a Föld. Főleg úgy, hogy egyre nagyobb károkat okozó technológiákat vezetnek be. A termékek egyre drágábbak lesznek. Hazánkban a drágulás nemcsak az infláció miatt van. Az államnak jó a magas infláció. A gyenge forint miatt, kevés valutájukat kell kiadniuk, termékekért, szolgáltatásért, és nem utolsó sorban a munkások bérére, az idetelepülő multiknak.
  • Azt már nem is feszegetem, hogy a multiknak az idetelepülésért hatalmas összegeket adunk az ipari parkok, és az odavezető utak kiépítésével. Azt is említsük meg, hogy nekik csak 6%-os adót kell fizetniük. Még egy dolog. A helyi munkaerő fogy. Sokan elmennek külföldre. Ezért van szükség arra, hogy Délkelet-Ázsiából hozzanak munkaerőt. Ők még a magyarok által elvárt bér alatt is hajlandók idejönni, dolgozni.
  • Azt is látnunk kell, hogy a kormány állításával szemben nem hoznak ide csúcs technológiát. Bolondok lennének kiadni a kezükből. Másrészt összeszerelő üzem leszünk. Itt a műanyag kasznit fogják gyártani az akkumulátorokhoz, amibe a Kínából hozott dolgokat beszerelik. Miért jó ez Kínának. Innen terítheti az európai piacot. Ha nem fogy, akkor itt tárolja. Az a hír is járja, hogy a gyártó köteles visszavenni a rossz, tönkrement aksikat. Gondoljuk csak végig. Mi leszünk a gyártók. Ezzel kapcsolatban azt mondta egy okos ember a neten, nincs ezzel semmi probléma. Az akkumulátorok, a jelenlegi technikai fejlettségen 98 %-ban újrahasznosíthatóak. Ismervén a lítium tulajdonságait, ezzel kapcsolatban erős kétségeim vannak.
  • Tegnap mondta a rádió. hogy néhány éven belül a Mohu által begyűjtött palackok 90 %-a újra hasznosításra kerül. Teszem hozzá, - ez sem lesz igaz. Akkor az ehhez képest, a sok mindent tartalmazó akkumulátor 98%-os újrahasznosítása mesei elemnek számít.
  • Ideje megválaszolnom a címben szereplő kérdést. A hirtelen bekövetkezett, és nagymértékű népességnövekedés oka a technikai fejlődés. A fosszilis üzemanyagok (olaj) felhasználása okolható mindezért. A szén felhasználása megkétszerezte, az olaj felhasználása hatszorosára növelte a Föld népességét. Ehhez társult, hogy jobb lett az egészségügyi ellátás. Mi teszünk ez ellen. Nálunk romlik az egészségügyi ellátás. A sürgősségire bekerültek jelentős részét hazaküldik, hogy nincs életveszélyben, vagy azt mondják, az osztályon nincs üres ágy. Viktorunk a múltkor azt mondta, a kórházi ágyak kihasználtsága 80 %-os. Teszem hozzá. Különböző cikkeket olvasva, számomra az derül ki, hogy Európa szerte, romlik az egészségügyi ellátás színvonala. Mit várjunk akkor Mi? - akik az Unió sereghajtói vagyunk. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1518699682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása