appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

King-kong a vészharang  152/2024 (IX.15.) töprengés

2024. szeptember 15. 09:00 - appasztorik

  • Ha, egyáltalán kong? Hiszen a kormányzati kommunikáció egyértelműen sikerekről számol be. Mondjuk az olimpiai teljesítménnyel elégedetlenek. Azt rebesgetik, Orbán az első tízbe várta helyezésünket. Erre mondhatjátok. Orbán nem a kormány! Hát jobb, ha tudjátok, ­- DE!
  • Az egészségügyről olvasgattam a minap (-’24.08.14.). Hát? – ahhoz képest, hogy az egészségügyi dolgozók kollégái a rendőröknek, szerintem nem elég sarkosak. Ja! A tanárokkal is kollégák. Eszetekbe ne jusson a fizetésüket összehasonlítani. Nem azért, mert ezen van valami szégyellni való. Egyszerűen azért, mert nem turkálunk mások zsebében. Mondják, a társadalmi érettség egy szintjén fel sem merül, hogy a másik ember fizetése után érdeklődést tanúsítson valaki. Ehhez persze kellene, hogy olyan bére legyen az embereknek, ami megfelel Nekik. Mondhassa: Én ebből jól megélek. Nem érdekel, Ki mennyit keres. Na, de jövőre jóra fordul minden. A miniszterelnök megbízta Nagy Marcit, hogy tárgyaljanak a bérekről. Hát hajjátok? Amit ez a Marci művel a magyar gazdasággal, Én egyáltalán nem bíznék benne. Azt is mondják, nem Marcin múlik a dolog. Orbán kiadta neki az ukászt. Inkább csinálja, minthogy ott hagyja a jó, zsíros állást. Ezt meglehet érteni.
  • Szóval, azt olvastam, hogy tavaly év elejéhez képest közel ötven százalékkal nőtt a tartósan ellátatlan háziorvosi praxisok száma. A központi régióban is nagy bajok vannak. Példának hozzák, hogy a megyék között 2016-ban a 16. helyen állt a főváros. 1950 óta van 19 megye, meg a főváros. Nem is értem, hogy ragadhattunk bele ebbe a kommunista posványba. Az csak szépségtapasz, hogy vármegye van. Miért nincsenek új vármegye nevek?
  • Kicsit elkalandoztam. A mostani helyzetben a főváros, az üres praxisok számát tekintve második. A kötcsei interjúban azt mondta Viktorunk, most nyolcezer orvossal több dolgozik, mint 2010-ben. Hát ez, igazán örvendetes, (bár nem hiszem, hogy igaz lenne).
  • A kormány a helyén van. Sokan gondolják, hogy nem itt lenne a helye, de ne foglalkozzunk az elégedetlenkedőkkel, akik bedőltek Magyar Peti hőmérőzésnek. Kitérőleg jegyzem meg. Kásler elmondta, egész nap operált 50 fokos műtőben. Valószínűtlen. De nem kellene visszatérni. Mégiscsak XXI. század van.
  • Kötcsén elmondta Viktor azt is, hogy az idén több klímatizált kórterem van, mint tavaly volt. Jövőre még több lesz. Higgyetek Neki! Ennyi elvárása van csak a magyar társadalommal szemben. Mindent megtesz a kedvetekért. Fogyókúrába kezdett, hogy ne mondhassák: a magyarok miniszterelnöke, egy kövér disznó. Kettlebell gyakorlatokat végez. Ez egy orosz módszer, ami látványos változást hozott a miniszterelnök alakján. Van, aki azt mondja, a változás a foto-sop eredménye. Az biztos, hogy a 24 kiló emelgetése az soknak tűnik számomra, de hinni kell neki. János evangéliuma jut az eszembe: Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, … -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr9118492094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása