appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A kormány elzavarás folytatódik 103/2024 (VI.08.) töprengés

2024. június 08. 05:38 - appasztorik

  • Ott tartottunk, hogy jött az ügydöntő népszavazás. Orbán azt mondta: a kormánynak két lehetősége van. „Azt teszi, amit az emberek akarnak, vagy pedig elkergethető lesz.” Akkor azt mondta, ha a kormány elveszti a népszavazást, akkor nem magyarázkodhat, nem hivatkozhat sem az alkotmányra, sem a demokráciára. „Nem marad más lehetősége, mint hogy fusson.”
  • Régebben taglaltam, hogy milyen ügyes trükközéssel jön ki a kétharmad. Területhatárok kijelölése a szavazó körzeteknél. A hulladék és levélszavazatok szavazatok kérdése. A lényeg a kétharmadon van, ami számára totális uralmat biztosít.
  • Az a visszás helyzet fordult elő, hogy eltörölték az Alkotmányt. Ettől még emlegetnek alkotmányt, pedig Nekünk gránit szilárdságú Alaptörvényünk van, amit Szájer József írt.
  • Az Alaptörvény hazánkban a legmagasabb szintű jogforrás. Mindent ebből kellene eredeztetni, mint ahogy az előtt az Alkotmányból. Most, a gyors törvénykezés miatt saláta törvények segítik a jogalkotást. Módszere, hogy önálló képviselői indítvánnyal az országgyűlés elé kerül a javaslat. Ezt nem kell, pontosabban nincs ideje a képviselőknek elolvasni. Nem kell bizottságosdit játszani. Megvitatni, meg ilyesmi. Felesleges. Minek? Beterjesztik. A kétharmad megszavazza. Az államelnök sim-sutty aláírja, és életbe is lép. Csináltak ilyen módosítást, a „gránit szilárd alaptörvénnyel is. Nem is egyszer, tízszer is.
  • Nem tudom mi van a kormánnyal? - de 2022 óta, mióta beletették a vészhelyzeti kormányzást alig módosítottak rajta valamit. Minek is? Az azt jelenti, hogy a kormány megtehet bármit. Kormány alatt Orbán Viktort kell érteni.
  • Hoppá! Jut eszemben, 2023. december 22.-én módosították 12-szer. Az óta meg semmi. Bocsánat, megint tévedtem. Idén április végén, a kegyelmi botrány miatt tizenharmadszor is módosították.
  • Most kérdezhetitek, - tényleg olyan szilárd ez? Igen. Ezt mindég úgy módosítják, hogy Orbán kormányzási koncepciójának megfeleljen. Egyszerűen injektálnak bele, valami szilárdító anyagot, és voilá, újra szilárd jogi alapokon áll a hatalom.
  • Emlékeztetnélek benneteket, micsoda cécó volt az Alaptörvény körül. (2011. április.25.) Minden önkormányzat előterében elhelyeztek egy asztalt. Azon volt elhelyezve az alaptörvény. Ott bárki megtekinthette, hogy Magyarországnak van Alaptörvénye. Aki nem akarta az is látta. Ment ügy intézni, oszt ott vót kitéve. Sőt! – Nekem olyasmi dereng, hogy az elején még bárki kérhetett példányt. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3518423927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása