appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Gondolat szülte gondolat 67/2024 (IV.05.) töprengés

2024. április 05. 09:43 - appasztorik

  • Mondhatjátok: persze, az ember tovább gondolja, amit hall. Higgyétek el. Sokan nem teszik meg. Könnyebb tőle az élet. Lusták vagyunk végig gondolni. Mit idegesítsem magam?
  • Edit verseit, felvetéseit, hozzáfűzött megjegyzéseit szeretem olvasgatni. Meg úgy egyáltalán, véleményét a világról. Nagyon optimistán közelíti meg a valóságot. Abból indul ki, hogy az emberek jók. Ettől nem lehet eltéríteni, annak dacára, hogy látja a társadalom- az emberek hibát. Szóval, ez nem szűklátókörűségből adódik!
  • Egyik alkalommal imígyen reagáltam. A kérdés egyszerűnek látszik, - de nem az! A múltra nem lehet ráhatásunk. Végig gondoltam. Úgy értem, hogy az eltelt időben. Itt jön egy furcsaság. Amit eddig mondtam az nem jelenti azt, hogy nem manipulálják az eltelt idő történéseit. Átértelmezik. Igazából átírják. Az nem mai találmány. Hieroglifákból is kikalapáltatták, az előző fáraó nem tetsző sorait. Hogy ennek mi értelme? Nagyon egyszerű. Ezzel magyarázzák cselekedeteiket, amik napjainkban történik. Sőt! – ezzel machinálják a közgondolkodást a felé a felfogás felé, ami a hatalom számára éppen aktuális. Azt is mondom, hogy a jövőre sem lehet ráhatásunk. Ellenvethetjük, hogy a jövő nem más, mint a jelen cselekvéseinek következménye. Hát erre se vegyetek mérget! Mondhatjuk, hogy bizonyos értelemben a világ determinált. De ez sem ennyire egyszerű. A világban történnek dolgok. Az okság azonban nem áll fenn úgy, mint ahogyan azt a materializmus értelmezi. A cselekvéseknek, következménye lesz. Ennyiben determinált, és ennyiben érvényesül az okság. DE! A cselekvésnek több következménye is lehet. Valamelyik be fog következni. Lehet éppen az, amire nem is gondoltunk. Nem lehet mindent, apróról, apróra végig gondolni. Nyugodtan mondhatom. Lehetetlenség! Lehetne még ezt boncolgatni, mert érdekes a téma.
  • Jut eszembe, a fáraók trükközésével kapcsolatban. Manapság többször hallottam már a tervezésekkel kapcsolatban. Ez még nincs kőbe vésve. Nagy dolog. A fáraók kőbe vésték, -oszt mire mentek vele? Semmire, bár Ők ezt nem tudták meg. Mi tudtuk meg a régészeknek köszönhetően. Ma, az elektronikus, digitális korban könnyebb a történelmet hamisítani. Meg egyebet is. Gondoljunk vissza a hosszú bájtok éjszakájára.
  • Másik felvetésére, azt írtam. Ilyen a világ felépítése. Egyszerre vagyunk ott mindenütt (a nem létező) időben. Így a jövőben is. Mikor melyik érzés erősödik meg bennünk. Agyunk szelektál. Mi próbáljuk irányítani. Versed nagyszerű. Visszaadja repkedő, olykor tévelygő gondolatainkat. Itt most hozzáteszem. Sok mindent gondolunk. Azt is gondolom a legtöbb dolgot rosszul. Ez nem véletlen. Nincs módunk arra, hogy helyesen tegyük. Hogy jól gondoljuk át a dolgokat, hogy jól döntsünk. Az elérhető információk 95%-a hamis. E miatt minden kérdésben, bemegyünk vakra a játékba. És utólag végig gondolva bukunk is, ám ezt nem valljuk be. Bántja a hiúságunk, meg előbb-utóbb hülyét kapnánk tőle. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4618373013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása