appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A dollár hasú baloldal    57/2024 (III.21.) töprengés

2024. március 21. 06:23 - appasztorik

  • Most Nekem állandóan az a reklám, vagy Ki tudja mi az, ugrik fel, mikor a csávók hasára dollár jelet fújnak. Három hasára fújják, de a képen már négyen vannak. Ebből kerekedik ki aztán, a dollárbaloldal. A reklámot vélhetőleg, a mutyizó eurojobboldal finanszírozza az adófizetők pénzéből. Amiben igazuk is van. Ha őket akarjuk, akkor fizessük meg az árát. Hogy rímeljen, úgy kellene folytatni. Lehet, emelni kellene az Áfát. De ne fessük az Áfát a falra, mert még megjelenik. Na, nem most! A választás után.
  • Egyébként a költségvetési hiánnyal nagyon jól állunk. Az előzetes adat szerint, amit a Pénzügyminisztérium adott ki februárban 1758 milliárd forintos hiányt termelt a költségvetés (az önkormányzatok nélkül). Ez azt jelenti, hogy két hónap alatt az eredeti pénzforgalmi éves hiányterv 68%-a teljesült. Mondhatjuk igazuk is van. Mit kell itt egy évet gatyázni? Megcsinálják gyorsan, oszt azzal se lesz gond. Tavaly augusztus elején még úgy vót, hogy az idén csökken az államháztartás hiánya és e mellett jelentősen bővül majd a GDP. Egyelőre nem így van, de hosszú még az esztendő. Lehet, hogy megtáltosodik a gazdaság. De gyanítom, minket mindenképpen lóvá tesznek.
  • Ez a dollár-baloldalizás azért is jó, hogy eltereli a figyelmet. Nem mellesleg mondva, a Fidesznek kezdetektől fogva kedvenc módszere volt, a politikai ellenfelek (akkor csak azok voltak) nevetségessé tétele. Na, jó! Antallal részt vettek egy kis székház ügyletben. Antall is ügyesen kezelte, hogy kent egy kis sarat valakire, amivel sakkban tudta tartani. A Fidesznek kellett a pénz, így Viktor belement a buliba. Hát mán, hogy a sunyiba ne ment volna bele? Ezzel Antall is sáros lett. Igazolódni látszik a mondás. Aki a szart keni, azon is marad belőle.
  • Szóval pénzért sok mindenre hajlamos az ember. Érthető hisz Viktor kedvenc pártja volt veszélyben. Tételezzük fel, hogy akkor nem önös érdek vezette. Akkor még úgy volt, hogy a Fidesz önálló, és nem köt szövetséget senkivel. Végül is nem így lett. Viktort megszédítette a hatalom lehetősége, meg Torgyán József. Akkor Józsi bácsi már nem volt rózsadombi műparaszt. Családi vacsorázgatásról szóltak a képes hírek, az Orbán-Torgyán házaspárral kapcsolatban. Kétségtelen, a beszélgetések, tárgyalások eredményeképpen a Fidesz hatalomra jutott. Erről később majd beszélek.
  • Annyit szeretnék megjegyezni, hogy akkor az ellenzék össze tudott fogni. Amiben megegyeztek, azt be is tartották. Még egy fontos dolog. A választók hűségesek maradtak a párjukhoz. Volt pártfegyelem. A párt azt kérte: szavazzatok a Fideszre azokban a körzetekben, ahol visszaléptünk a javukra. Rájuk szavaztak. Az más kérdés, hogy ezzel megásták a Kisgazda párt sírját. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr518359569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása