appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

2023 év eleje

2024. április 25. 05:52 - appasztorik

Legutóbb Nagy mellénnyel, fennhangon (ha levélben lehet ilyet csinálni) következnek a 2023-as beszámolók. Igazából nem is volt ez nagy mellény. Azt a kérkedően magabiztos kijelentésekre mondjuk. Én csak simán magabiztos voltam. És íme, volt is miért. Ezennel tényleg megkezdem a beígért beszámolókat.

2023-01-03

Hívott Sanyi újév alkalmából. Naná, hogy a horgászatra terelődött a szó. Kiment az erőmű alá. A zavaros víz viszi a fákat. A vízszint a nő alatt lévő kerítés 2/3-ig van fenn. Hatan pergettek. Egyikük fogott egy 6 kilós csukát. A többieknek kapása sem volt. A sporinak is ez az egy, de maradt és dobált tovább. Másik Sanyi barátom Szolnokon kesereg, hogy nem tud halat fogni. Elsején kiment a holtágra. Odaszakított egy drop shotot, meg egy dzsig fejet. De volt egy jó rávágása. Az élő Tisza, majdnem eléri, a 3. padkát. Attilával a tegnapi sétán találtunk az átkötőn egy fiatalembert. Azt mondta apró törpék jönnek. Míg ott voltunk, akkor is fogott egyet. Olyan másfél dekásat. Fogott egy gyermek kis arasznyit is. Azt mondta elsején is csak törpék jöttek. Azért ez, csak óriási megszállottságra vall, hogy Hajdúdorogról átjön idehorgászni. Tegnap még azt terveztük, hogy kimegyünk az átkötőre, de most elég gelyvás idő van. Majd meglátjuk. A Nyugatiban a víz nagyon kicsi. Az átkötőn, kinn van a sziget, azon a helyen, ahol a keresztgát volt.

2023-01-05

Tegnap estétől, ma reggelig esett az eső. Mellé, a légnyomás is esett öt millibart. Egész délelőtt borult idő volt. Egyszer-csak telefonál Rudi: szürke a fordítás (egyesek másolásnak hívják) teteje, ha arra járok ugorjak be. Több mint 40 év vegyipari tevékenység után, második generációnak nevezhetném. Nevezhetném, de nem tehetem. A II. generáció nem borászati szakszó. Elmentem. Lefejtettük, és megkéneztük. Elmosogattuk a cuccokat, beszélgettünk. Kimegyek a pincéből, hét ágra süt a nap. Elmentem a kocsiig (15 méter), hatalmas fekete felhő takarta a napot. Attila azt mondja, míg odavoltam esett is. Elmentünk a pennybe, meg sétálni. Közel van hozzá a csónakázó tó. Ha a két tó körül egy nyolcast gyalogolunk le, akkor egy kilométert teszünk meg. Közben azért nézegettem az eget. Teljesen meglepett a látvány. Nem tudom hogyan, - mi módon? - de álló fekete felhők is voltak az égen. A net szerint, a legközelebbi horgászni való idő vasárnap lesz. Akkor Mi, pont megyünk Debrecenbe. Ez, a Mi formánk. Telik az esztendő és Mi, még nem is fogtunk halat. -.appa. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr10018389423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása