appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

- Gondolódzkodás Ady írása nyomán VIII. 190/2023 (11.29.) töprengés

2023. november 29. 06:09 - appasztorik

  • Szeretett testvéreim, kik vagytok az ÚR-ban. Szokásomhoz híven esmét csak gondolatokat fűzök Bandi testvérünk gondolatai mögé. Íme, a gondolat gondolatokat szül. Az elszórt mag megered, majd a gyenge kis palánta indákat ereszt és kapaszkodik. Eleddig is tudtuk, hogy nagy ősöktől származó, nagyra hívatott nép vagyunk. Attól tartok, nem értékeljük a helyünkön magunk. Mi mindég, mindent tudunk. Meg még jobban tudunk. Mi vagyunk, a „nekünk senki ne mongya meg” népe. Mi mondjuk meg, mindenkinek mit kell csinálni. Pontosabban, meg akarjuk mondani. És meg is mondjuk. És a Mi nemzet vezető sámánunk morcos, hogy Európa nem hallgat Ránk. Európa nem akarja, hogy újra éledjen a Szovjetunió. De hát Ők sem akarják. Elvannak sajátságos kapitalizmusokban, ahol Putyin polgártárs a legfőbb hadúr. Szeretne ő cáratyuska lenni. Nekik, miért ne menne, ha az angoloknak megy a királyság. De a cáravatásra, még nem érett meg a helyzet, és talán nem is fog. Nem egyesítette a nagy orosz birodalmat, és talán nem is foga. A nagyhatalmak közül, egyedül Mi, magyarok támogatjuk a putyini elképzelést.
  • Vehetjük e jövendölésnek Ady szavait? „Turulok kerengnek a levegőbe (mai szóhasználattal élve, a levegőben keringenek a turulok, de ezen ne akadjunk fenn) nyílzáport lőnek a Nap felé, támadásra készülnek a magyarok. Hányadikra, mióta a betűtanító olasz papokat koncolták?” Hát nem igazán jövendölés ez. Az óta nem hiszünk a 600 milliós turulság világuralmában, de a magyar nemzet egyesítésében igen. Nemzeti konzultáción keresztül. Egy hete szajkózza a rádió: „még ma töltse ki!” Meg sem érkezett. Nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy a világnak meg lehessen mutatni, mennyire egységesek vagyunk „Mi Magyarok”. Mindegy mennyi kérdőívet küldenek vissza. Meg lesz a kétharmad. Interneten is kitölthető. Hiába gyűjtik össze a kitöltetlen konzultációs íveket. Interneten begyűjtik a véleményeket. A lustábbak helyett majd kitölti más. Bohócság az egész. Mire való? Vészhelyzeti kormányzás van, azt csinálnak, amit akarnak. Persze a nertársak nyomdáinak jól jön az a kis pénz.
  • Igaza van Bandinak. Ezer éve élünk folytonos harcban Európával. Miért, most hagynánk abba? Mi itt élünk Európa közepén, mint a tiltakozás jelképe. Pénteken, már Soros Sanyi képe nézett le Rám a nemzet plakátjairól. Az öreg. A fő gonosz, nyugdíjba ment. Éli a nyugdíjas bácsikák jól megérdemelt, nyugalmas életét. Hurrá! Bár itt van ez a Sanyi gyerek. No, meg Brüsszel. És megindulunk kompunkkal Kelet felé. Ott a Mi helyünk. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2018269589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása