appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Megvédi Orbánt, 168/2023 (10.31.) töprengés

2023. október 31. 19:35 - appasztorik

  • a helyettese. Navracsicska volt a ragadványneve. Árnyalatnyi szünetet tartva a csicska kimondása előtt. Leveléből az derült ki, hogy idegyöttünk Jézus születése körül és az óta is itt vagyunk. Kérdezhetitek: kitől is kölcsönözte Tibink ezt az okfejtést? Ha már annyira mondom, hogy vadásznak a jó szövegekre.
  • Olvassátok hát:
  • A magyarság életproblémájának alapvető kérdése a származás, az eredet. Ezen állunk, élünk, vagyunk. Vagy magyarok vagyunk, vagy nem. Ha magyarok vagyunk, tudjuk meg, mi ez a magyarságunk s legyünk tisztába vele, mit ad, mit ígér, mit követel.
  • Bizonyos, hogy a mai magyarság magva a turáni fajtáknak lerakodott maradéka, mely itt rekedt a népvándorlásból, a Kárpátok gyűrűjében, a Tisza-Duna síkján.
  • Etnográfiai térképen a világ minden tudósa köteles ezt a népszigetet ugyanolyan színre festeni, amelyre Ázsia felső felének fajtáit: a mongol fajt. Ennek a fajnak Európából előretolt őse a magyar, északi testvérei a finn népek, déliek az oszmán-törökök. Ázsiában ősei a tömérdek mongolság: a tatárok, kirgizek, tibetiek, kínaiak, japánok, jakutok, tunguzok, szamojédek, osztjákok.
  • A magyarság tehát idegen, vadidegen népség egész Európában. Egy keletről előre mozgott sejt, mely szinte kétezer év előtt megakadt a mai földön s ma is itt él. Keleti sejt, mely nyugaton él, keleti vér, nyugati élet.
  • Idők alatt természetesen milliószoros vérségi keresztezésen ment át egyedenként, sőt szellemi keresztezéseken ugyanúgy: és mégis kitűnő, határozott, biztosan felismerhető keleti egység maradt a nyugati fajok és szellemi közösségek közt.
  • Van magyar nép: fizikai és pszichikai értelemben, nyelvi, világszemléleti s népkultúrai kerekségben.Van magyar népkultúra: amely határozottan, biztosan, kétségbevonhatatlanul és megváltozhatatlanul ázsiai.
  • A civilizált kultúra, az más. A magasabb, uralkodóbb rétegek társadalmi és szellemi kultúrája, irodalma, művészete, ipari, kereskedelmi, produkáló kultúrája, az már európai.
  • A mélykultúra, tehát az a kultúra, amely a földműves magyarságnál van, mint egy nagy gyűjtőmedencében, álló és tószerű állapotban: alapjában ázsiai nomád kultúra.
  • Meg kell hagyni, hogy Zsiga bácsi okfejtése tökéletesen megfelel a mai politikai elit gondolkodásának. Jegyzem meg. Nincs jelentős különbség egyik politikai csoportosulás megközelítésében sem. Mindenik célja, hogy a lenézett aljanép szavazatait megszerezze. Azért van néhány gondolat, amin el lehetne töprengeni. Nem nekünk. Az semmit sem ér. Urainknak. Ők tehetnének értünk, de eszükben sincs. „Minden szentnek maga felé görbül a keze”. Ezek meg nem is szentek, úgyhogy pláne. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr5218247589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása