appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Különvélemények a felcsúti óriásról II. 129/2023 (07.21.) töprengés

2023. július 22. 09:05 - appasztorik

(Régi jegyzetekből)

  • A Mi Hazánk Mozgalom is véleményt nyilvánított, annak idején. Szerintük, pont akkor volt az ideje annak, hogy a kormány megváltoztassa a gazdaságpolitikáját. Jegyzem meg, az óta még inkább. Ezek a jegyzetek, valami nagy jelentőségű, sorosozó Viktor által elmondott beszéd után keletkeztek. A nagy jelentőség, csak hazai környezetben értelmezendő. A politikai ellenfelek, mint ezekből a bejegyzésekből is kiderül, mondanak hangzatos dógokat. Láthattuk a parlamentben, amikor Viktornak szavazatokra van szüksége, akkor az MHM-re bizton számíthat. Lássuk, miket mondtak még. A multik szolgalelkű kiszolgálása helyett végre a magyar emberek érdekeit képviselje a kormány. Ebben mondjuk, igazuk van, de lássuk be, a kormány legfontosabb feladata, hogy a saját érdekeit szem előtt tartsa, vagyis mindenáron hatalmon maradni. Abban pedig, nem szerepelnek a magyar emberek érdekei. Az is igaz, amit úgy foglaltak össze, hogy a multinacionális cégek mindig a legolcsóbb, akár más kontinensről behozott dolgozókat keresik. Ebben változás történt. Már szógyártó Petya is, 500 ezer munkás behozatalát tervezi. Vagyis mostanra már, nemcsak a multik nem gondolkoznak a magyar munkaerőben, de a magyar kormány sem. Természetes hát, hogy a magyar munkaerő nyugatra vándorol. Teszem hozzá, hogy az akkumulátor gyárak többnyire alacsony képzettségű munkásokat keresnek. Tehát aggódásuk, miszerint ez okozza, hogy évről évre fogy Magyarország népessége, nem áll meg. Hivatkoznak a 2022. évi népszámlálás előzetes eredményeire. E szerint csak 9 millió 604 ezer fő a lakosságszám. Ez Magyarország végét jelentheti, összegzésük szerint. Teszem hozzá, hogy egy tegnapi hírekben hallottam, hogy 2070.-re még két millióval leszünk kevesebben. A hír szerint, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén, bár csökken a lakosság, de nőtt a születések száma. Tegyük hozzá, saccolásom szerint, e két vármegyében a legnagyobb a cigány lakosok száma.
  • Az természetes, hogy a Mi Hazánk Mozgalom ekkor is elővette kedvenc vesszőparipáját. Megállapították, hogy a Mi jó kis Viktorunk, ezúttal sem szólt egy szót sem, az egyik legfontosabb kérdésről, az élelmiszeriparra épülő nemzetgazdaság megteremtéséről. Szerintük ez lehetne a feltétele a brutális infláció megállításának. Erre azt mondom, hogy a földek, és a hozzátartozó ipar, magánkézben van. Külföldiek kezén is. Mi lenne vajon a megoldás? Államosítás? Akkor megszűnne a NER. Mit szólnának a nertársak? Várjunk már egy pillanatot. A NER nemzeti! Akkor már nemzeti a mezőgazdaságuk, meg a feldolgozó iparunk is. Az a pár külföldi elmegy közöttük. Jó emberek. Miről beszélt akkor az MHM. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr9418175597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása