appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Most is aktuális 150/2024 (IX.11.) töprengés

2024. szeptember 11. 08:16 - appasztorik

  • Még júliusban olvastam, hogy Daalder volt amerikai NATO-nagykövet szerint a szélsőjobboldali pártok térnyerése aggasztó a NATO és más nemzetközi intézmények egységére és bizalmi rendszerére nézve. Teszem hozzá, ez azok számára aggasztó, akik NATO, és unió pártiak. Akik nem így gondolkodnak, azok örvendeznek az ő szívükben. Azt is mondta Daalder: „Jelenleg a szélsőjobboldal felé kezd fújni a szél, amit látunk Európa-szerte, sőt az Egyesült Államokban is”. Ennek drukkol a magyar kormány is. Trump megválasztása után egy nap alatt békét teremt Oroszország és Ukrajna között. Magyarország készít egy új, nem háborús költségvetést. Még tán a rendeleti kormányzás is megszűnik. Ezt a magyar kormány biztos nem akarja. Végül is a vészhelyzet megmarad. Dőlni fog a pénz Magyarországra. Nem tudom honnan. Mert Trump nem fog adni, az tuti. És mondok még egy tutit. Az unió sem ad, amíg ilyen összeférhetetlen, mindenbe belekötő kormányunk van.
  • A kormánynak sokkal jobban tetszene az a megoldás, hogy az unió adja a pénzt, és ne számolgassa, hogy mire költöttük. Viktorunk elég nagy fiú (legalábbis súlyos) ahhoz, hogy eldöntse, mire költi, és megtudja határozni, - kinek mennyi jár belőle?
  • Azt gondolom Amerika nem fog adni. Amerika továbbra is Ukrajnába fogja nyomni a pénzt. Annyi pénzt pumpáltak már az ukrajnai háborúba, hogy az újjáépítés gyanánt, jó lenne valamennyit visszaszipkázni belőle.
  • Daalder azt is mondta: Még nincs szó végveszélyről vagy alapvető fordulatról, de a jelenségre és a folyamatokra figyelni kell. Főként azért, mert a szélsőjobboldal nemcsak tekintélyelvű, hanem jóval nacionalistább is, ami viszont ellentétes a kollektív biztonság ígéretével. Az óta látjuk, hogy létrehozták Orbán kezdeményezésére a patrióták elnevezésű tömörülést. Azt gondolom, a patrióták nehezen tudnak megegyezni. Mindőjük vezető szerepre vágyik, és többet akar a saját országának. Ne legyünk rosszhiszeműek! Nem a saját zsebükről van szó. Egyébként meg, - de! Gondoljatok a Leyen csajszi kovid idején történt vakcina rendelési bulijára. Na, jó! Nem volt akkora, mint a Mi kis országunk lélegeztető gépes biznisze. A honnan vesszük a vakcinát? – azt már nem is említem.
  • Daalder szerint Ukrajnának, és a NATO-nak is többet kell tennie annak érdekében, hogy növelje Oroszország legyőzésének lehetőségét. Szerinte a fiatalabb férfiakat, és nőket is mozgósítani kellene, hogy harcoljanak az ukrán erőkben. Számolgatni kezdett, hogy ezt a háborút 40 évesek vívják. Ilyen a történelemben ritkán fordult elő. Szerinte: szükség van a 18, 20 és 21 évesekre is. A világ többi részén minden hadsereg ezekre támaszkodik.
  • Az óta tudjuk, hogy az Ukránok támadnak. A támadáshoz hatszoros túlerő kell. Akkor biztos az, hogy legalább egy ember élve eléri a kívánt területet.
  • (Megjegyzés: a második világháborúban a szövetségesek katonáinak átlagéletkora 23 év volt, de még a német oldalon is 32 év alattiak harcoltak. A végnapok idején, 40 évfölé emelkedett a harcolók átlag életkora.) -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3118489081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása