appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Gondolódzkodás a nem értésről 117/2024 (VI.30.) töprengés

2024. június 30. 06:33 - appasztorik

  • Szeretett testvéreim, akik vagytok a hitben. Meg még abban a tévhitben, hogy minden érthető, csak a megfelelő embereket kell meghallgatni. Hát nem ilyen egyszerű ez! Az embereknek céljaik vannak, és annak elérése érdekében hajlamosak hazudni. Nyugodtan kimondhatjuk, - hazudnak! Ilyen egyszerű ez.
  • Hát engedtessék meg Nekem, hogy azzal kezdjem mondandómat: nem is értem, hogy miért…Ne mondjátok: persze, hogy nem érted, - mert értetlen vagy!
  • Nem lehetetlen, hogy értetlen vagyok, - de akkor se mondjátok! Mi van? –ha, Nekem sem esik jól, mint Orbán Viktornak. Erre is gondoljatok. Ne csak a magatok vigasságával, megelégedettségével foglalkozzatok. Gondoljatok másokra is.
  • Nem is értem, hogy miért…gondoljátok Viktor elengedte a szálat az üzemanyagokkal. Íme, tegnap beszólt megint, hogy 18 forinttal magasabb az üzemanyag ár, mint a környező országokban. Azért lássátok be. Nem kell azt olyan gyorsan letörni. A gazdaságnak minden apró forintocskára szüksége van. Teszem hozzá, - nagy szüksége! Ezt kár lenne szépítgetni.
  • Nagyon sokan érzik már a bőrükön, de nem akarják elhinni. Ők abban hisznek, amit a kormány mond. Minden a legnagyobb rendben van. A kormány ura a helyzetnek, ami abban az értelemben igaz is, hogy helyén van. Ami nem igaz. Ennek a kormánynak, már régen a történelem szelektív kukájában lenne a helye.
  • Miért gondoljátok? - az árstop eltörlésével a kormány szabadjára engedte az árakat. Nem engedte! Az árfigyelő rendszer továbbra is él. Az árak meg eddig is szabadon kúsztak fel. Ez szépen látszott az árstopos tej árán. Amikre nem vonatkozott az árstop, azokról az árakról jobb nem is beszélni. Ne beszéljünk hát róla.
  • Miért gondoljátok? – hogy Viktor hazudik. Lehet, nem tudja, az üzemanyagok forgalmazása állami vállalatokon keresztül történik. Kiket figyelmeztetget akkor? Örvendjünk inkább, hogy a nyilvánosság előtt így ki áll az érdekeink mellett, foglalkozik velünk. Jót akar. Hát persze (magának, és az övéinek). Szemfényvesztés az egész. Hunyjunk szemet, és aludjunk. Álmodjunk tovább. Milyen csodálatos is, ez a nagy Magyarország.
  • Nagy küzdelemben focistáink kiestek az Európa bajnokságon. Na, nem ők küzdöttek. Más csapatok, akik tovább akartak jutni. A Mi fiainkat kétszer simán elverték. Az egy szerencsés győzelem után várták, hogy legjobb harmadikként tovább jutnak.
  • A zseniális edző tehetne valamit annak érdekében, hogy tudatosuljon fiainkban, hogy ez egy olyan játék, amiben az nyer, aki gólokat rúg. Aki sok gólt kap, mint Mi, az kiesik. Lehet, nem értetek velem egyet, de teljesen jogosan.
  • Miért is gondoljátok, hogy a világegyetem legnagyobb igazságtalansága történt, mikor a válogatottunk nem került be a legjobb 16 közé. Lássuk be. Nincs is ott semmi keresni valójuk. Már ez egy remek eredmény, hogy kijutottak. Aztán itthon hatalmas összegeket kapnak majd jutalomként a remek szereplésért.
  • Hallom, hogy nem az adófizetők pénzét osztogatják. Ezt az UEFA adja. Akkor azt a futballunk további felvirágoztatása érdekében kell felhasználni.
  • Szeretett testvéreim, kezdjétek békével, ezt a napsugaras vasárnapot. Menjetek a templomokba, és hallgassátok meg a politikai tájékoztatókat. Ite, missa est. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr5418437841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása