appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Hajrá Magyarok 113/2024 (VI.22.) töprengés

2024. június 22. 09:23 - appasztorik

  • Én nem teszek semmiféle megkülönböztetést. Itt van ugye a foci EB. Ez most a legfontosabb. A nagy menetelés elmarad, de mit vártatok. A magyar lovas nemzet. Futtában (mármint lován vágtatva) tud hátrafelé nyilazni. Teszem hozzá, a nyilazás nagyon fontos. Most a Mi településünkről beszélek. Vasárnap az Istentisztelet után tartották az íjász bemutatót, a református gyerekeknek. Ahogy ilyenkor lenni szokott a gyerkőcök is kipróbálhatták. Természetesen ott voltak a szülők is. Kíváncsi vagyok a többi egyház is tart-e íjász bemutatót? (Annyira azért nem, hogy utána nézzek). Jut eszembe. Majd ha nagyobbak lesznek, akkor lőhetnek kispuskával. Egyetemista korukban akár gépkarabéllyal is. A 60-as évek végén, hetvenes évek elején az egyetemeken volt honvédelmi ismeretek tágy. Tavaly volt valami hír arról, hogy honvédelmi képzést vezetnek be a középiskolákban. Mostani, teljesen friss hír, hogy elsőként a Debreceni Egyetemen lehet az új típusú honvédelmi képzést tanulni. Ó beh, jó nekik. Ha, a szocializmus építésekor jó volt?
  • Nem hülyéskedek. Ez, egy új típusú felsőoktatási honvédelem tantárgy. Ennek keretében a hallgatók két félév alatt kapnak egy alapkiképzéssel egyenértékű képzést. Ez a Honvédelmi Minisztérium területvédelmi tartalékos-toborzókampányának rendezvényén hangzott el Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban tartott tájékoztatón. A lényeg. A Honvédelmi Minisztérium a felsőoktatásból is várja területvédelmi tartalékosok jelentkezését, - mondta a tárca stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Teszem hozzá jobb itt kezdeni az oktatást, Ukrajnához közel. „Szeretem megvédem” volt a szlogen.
  • Na, a foci Eb. Ott is hajrá magyarok. Mondta a rádió szerint Szoboszlai Dominik, hogy sajnálja, hogy matekozni kell. A Skócia elleni mérkőzést mindenképpen meg kell nyerni, hogy esélyünk legyen a tovább jutásra. Jelenleg Magyarország, tök utolsó az EB helyezését tekintve. Nekünk, a csoport 4, helyezett csapatok között - 4 a gólkülönbségünk. Az előttünk lévő legrosszabbnak – 2. Ha, négy góllal nyernének fiaink, akkor is csak nullán állnánk. Szerintem, a döntetlen elérésére is esélytelenek vagyunk, nemhogy a nyerésre.
  • Aztán hajrá Magyarok az Unió parlamentjében is. Jó. Egyelőre nem vettük át Európa irányítását, Orbán Viktor által. Nagy álma még várat magára, hogy maga alá gyűri Melonit és Le Pent politikailag. Majd később egész Európát.
  • Aztán ott van Magyar Péter is. A Fidesz piár trükkjeit lenyúlva bekerült ő is az Uniós parlamentbe. Igaz, hazudgált a kampánya során. Azt ígérte, ő nem megy ki Brüsszelbe. Mégis megy. A pártja még nem állt össze. Ott tudja a legtöbbet tenni a magyarokért. Szép öcsém. A pártodat itthon tudnád szervezni, nem Brüsszelben. Igaz, itt nem kapnál olyan jó fizetést mint ott. Ahogy mondtam régebben: Fideszesből, nem lesz szalonna. Ja! - most kocsmai verekedésbe keveredett. Az se lehetetlen, hogy provokálták. Az is csak egy piár fogás. Hírlik, hogy szeret mulatni. Petike, - kicsit várjál még a szórakozással! Brüsszelben is vannak szórakozó helyek. Bár ott is óvatosságra intenélek. Emlékezz rá! – hogy megjárta Szájer Józsika. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8318433065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása