appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Választás, foci, meg más 105/2024 (VI.13.) töprengés

2024. június 13. 07:46 - appasztorik

  • Na, túl vagyunk egy sikeres választáson, és előtte állunk egy sikeres foci Európa bajnokságnak. Mielőtt lehurrognátok! - véssétek agyatokba. Magyarországon nincs olyan, ami nem sikeres. A legsikeresebb Orbán Viktor. Közel másfél évtizede Magyarország uralkodója. Na, jó! I. Orbán, még nem a totális hatalomról szólt. Kinek köszönheti ezt? Saját magának. Nagyon jól el tudja magát adni. Amennyiben ő kiszállna a Fideszből, akkor káosz keletkezne. Az utána következők, mind annyira nagyképűek, rámenősek, arrogánsak, hogy szétzilálnák a Fideszt. Ők annyira kimutatnák valódi céljaikat, hogy elfordulna tőlük a nép. Még a vér-fideszesek egy része is. Azzal megszűnne a kétharmad.
  • Azt lehetett hallani, hogy Orbán 50%-ot várt. Lehet, hogy a 4 fal között dühöngött, de nem mutatta. Arról sem tudunk, mit szól ahhoz, hogy itt a környéken több településen is elvesztették a polgármesteri státuszt. Abban biztos vagyok, hogy valamilyen módon a kormány betart majd az alávaló, hűtlen alattvalóknak. Az nem vall Fidesz mentalitásra, ha a rebellisek is részesülnek a javakból. Másrészt ezeknek a kárára lehet többet juttatni a hithű településeknek. Tudjátok. Valakinek többet adni, csak másnak a kárára lehet.
  • De lássuk a focit. Mégiscsak az Magyarország sikertörténete. Nincs az univerzumban olyan ember, aki ne ismerné Puskás öcsi nevét. Aki nem ismeri, az nem is ember. Teszem hozzá, abban az időben könnyű volt jó focistának lenni. Kitörési pont volt a szegénységből. Lehetőség arra, hogy külföldre kijussanak. Az nem úgy vót, hogy gondolok egyet, oszt elutazok. Nem volt egyszerű világ útlevélhez meg valutához jutni. Hol voltunk még akkor ahhoz, hogy a forint valuta lesz. Szóval Én is optimista vagyok a válogatott szereplését illetően. Mivel mázlista módon a leggyengébb csoportba került a csapatunk, így esélyét látom annak, hogy sikerül egy döntetlent elérniük. Tudom, egyesek ennél sokkal többet várnak, de amondó vagyok, maradjunk a realitás talaján. Mármint a focipályán is.
  • Máshol is maradhatnánk, a realitásnál. Nem kellene úgy csinálni, mintha mi irányítanánk az európai politikát. Persze Viktorunknak megvan erre a késztetése, de be kellene látnunk, hogy kis ország vagyunk. Ennek megfelelően kis létszámmal veszünk részt az unió parlamentjében. Az, hogy ezt Viktor nem fogadja el. Hogy nincs kompromisszum készsége, nem sokat nyom a latba. Persze az kétségtelen, hogy zsarolásaival sikerül engedményeket kicsikarni,. De, ennek mellékterméke, ahogy a gyógyszereken írják „mellékhatása”, hogy egyre többen utálnak Minket. Mondhatjátok: oszt le van szarva, de jól élünk! Hát már akik? Mert azért azt látnunk kell, hogy az unióban, a mutatók alapján utolsó előttiek vagyunk. Bulgária szép lassan megelőz Minket. Lehet persze átlagbérre, meg jövedelemre apellálni, De az játék a számokkal. Aki, havi 100 ezer forintért dolgozik, az nem lesz jobbkedvű attól, hogy több mint 655 ezer forint a bruttó átlag kereset. Neki, attól még ki kell fizetni a világviszonylatban alacsony közüzemi számlákat. Természetesen a negyedik legmagasabb áfával, és az igen magas rendszerhasználati és hálózatfejlesztési díjakkal együtt. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6818426977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása