appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Mondott már hülyeséget 104/2024 (VI.10.) töprengés

2024. június 10. 06:30 - appasztorik

  • Orbán Viktor, de ez volt a csúcs. Ezen töprengtem tegnap, így aztán nem is tettem fel semmit. Valami olyasmit mondott, hogy az európai parlamenti választáson, ha a békepártiak nyernek, az USA választását Trump nyeri, akkor 24 óra alatt vége az Orosz-Ukrán háborúnak. Ekkora marhaságot kigondolni sem egyszerű dolog, és rájöttem, hogy ez zseniális. Nem lehet rajta számon kérni semmit. Azt gondolom, az uniós politikában nem lesz olyan mértékű jobbratolódás, ami Orosz barát politikát eredményezne. Annyira Orosz barát ember nincs az uniós politikusok között, mint Ő. Nagy fordulatot hozott az élet, mikor az oroszok kiűzője, a legnagyobb barátjuk lett.
  • Tudjuk, hogy nem űzte ki az oroszokat. Tudta, hogy az orosz haderő kivonása tervben van. A kivonulásban Németh Miklós és Gorbacsov már megegyeztek. A többi párt vezetője felhívta a figyelmét, ne említse az oroszokat, de ő nem törődött ezzel. Akkor is azt csinált, amit akart. Trump megválasztása is kétséges. Egyébként sem hiszem, hogy Trump orosz barát lenne. Részéről a 24 órán belüli háború befejezés, csak süket duma, amit Orbánon kívül senki sem hitt el. (Talán még ő sem). Viktorunk, majd széttárja a karját, és azt mondja: sajnos, a háborúpártiak nyertek.
  • Na, még az is jó. Felhatalmazást kért a választóktól, hogy békepártiak kerüljenek az uniós parlamentbe. Micsoda alakítás. Mindég azt csinál, ami éppen eszébe jut. Tudjuk az ő felhatalmazása a kétharmad. Ezen mit kell kérni? Ebben a választási, és mélyszegénységet fenntartó rendszerben más nem rúghat labdába.
  • Hogy a labdával Viktor, és Petyus kedvenc sportjára utaljak. Nem beszélve arról, hogy jön a futball Európa bajnokság. Óriási magyar siker várható. Még az is lehet, hogy lesz mérkőzés, amit megnyernek. Jó! Valószínűtlen, de azt szokták mondani: a labda gömbölyű.
  • Tudjátok ez a választás is megmutatta, hogy a Fidesz a leggazdagabb párt. Mekkora összegbe kerülhetett az a sok nagyméretű plakát. Jut eszembe, itt Vasváriban a Hírmondó külön kiadást ért meg. Lakkpapíron, és dupla terjedelemben. Hát igen. Szép színes fényképeken mutatták be, micsoda eredményeket ért el a polgármester. Nem minden az ő idejében lett megvalósítva, - de Ki emlékszik már arra? Mellesleg már működő dolgokat, a választás előtti napokban adott át. Barátim, ez a politika.
  • Na, lassan reggeli készítés. Közben hallgatom, mit zsinnyeg a rádió. Hátha mond valamit a választásról. Ez, csak irónia. Azzal lesz tele. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7918424813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása