appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Mentsük meg a…  94/2024 (V.23.) töprengés

2024. május 23. 09:14 - appasztorik

  • Mindég van valami megmenteni való. Az esetek négy kilences százalékéban, a megmentés a Mi pénztárcánkból menti át a pénzt a mások feneketlen zsebébe. A világ megmentőknek semennyi pénz nem elég. Mi beugrunk mindenféle dolognak. Miért is? Nagyon egyszerű, ismert emberek segítsége révén rávesznek. Mondják és mondják, egyszer-csak természetessé válik. Meggyőznek Minket arról, hogy Mi vagyunk a felelősek. Mi tehetünk a bolygó siralmas állapotáról. Pedig ők azok, akik belénk beszélik, akik erőltetik a fogyasztói társadalmat. A termelés fokozását. Vedd, vedd! Adunk rá kölcsönt. És odafejlődött a technológia, hogy mindenből olyat, és úgy gyártanak, hogy pár év alatt használhatatlan legyen. Valamikor ismert volt a tartós fogyasztási cikk. Egyik megközelítés szerint, azért nem érdemes hosszútávra gyártani a dolgokat, mert kimennek a divatból, technikailag elavulnak. Már nem háborodunk fel ezen. Vesszük az új, és egyre drágább dolgokat.
  • Mára az egészségügy is ipar lett. Belénk plántálták a baktériumoktól való félelmet. Teszem hozzá, a biztonság kedvéjért baktériumokat is telepítenek belénk. De, megoldották, és meg is veszünk mindent. Elsődleges fontosságú szempont lett a biztonság. A kovid óta bármit lehet távoktatásban csinálni csak akarni kell. Olyanról is hallottam, hogy otthon üldögélve, távoktatásban lehetőség volt kerékpáros tanfolyamon részt venni. Lássuk be! – ez sokkal biztonságosabb. Hát bizony, ott kicsi esélye van annak, hogy elüt egy autó. Na és akkor arról még nem is beszéltünk, jóval csábítóbb fotelben ülni, mint a bicikli nyergén.
  • A Föld megmentésére megvan a tuti megoldás. Válasszunk biztonságos, olcsó és zöld megoldást, ami ráadásul még kényelmesebb is. Sokkal, de sokkal kényelmesebb. Gondolj csak a repülésre. Órákon át várni. Törődni a repülő téren. Egyébként a Mi Petyánk repkedett helyettünk is eleget, és neki nem is kellett várakoznia. Aztán gondoljatok abba is bele. Megéri elautózni egy 100 kilométer távolságra lévő családi összejövetelre. Mindenki autóval megy. Benzin, gázolaj környezetszennyezés. Pfúj! Létrehoztok egy csoportot a fészen, oszt látjátok egymást. Nem kell etetni, itatni Őket. Akkor lépsz ki a buliból, amikor akarsz.
  • Azt hirdetik, azt mondják, és még úgy is tesznek, mintha el is hinnék, hogy „megmentik a bolygót”. Azért be kellene látnunk, az ilyen szent és nemes célok, igazolják azokat az eszközöket, amiket bevetnek. Tévedés ne essék. Nem a bolygó megmentésére, hanem saját zsebük megtömésére. Megint Svábolok egy kicsit. Könyvében feltesz egy kérdést: „Rendben van-e hazudni a közönségnek valami nagyobb jó érdekében?” Közönség a Föld lakossága. Nekünk történik ez a Föld megmentése című színjáték. Részemről azt mondom, ne bízzunk egyikükben sem. De ezt döntésétek el magatok. Kétségtelen, annyira magával ragadóan adják elő (e-eszközök előretörése), hogy elhisszük, Mi is részesei vagyunk a történetnek, és mindez értünk történik. Pedig nem! -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8318411757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása