appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Semmi kibocsátás 217/2023 (12.30.) töprengés

2023. december 30. 05:09 - appasztorik

  • Csak így póriasan. Mint azt már említetem, ezzel is foglalkoztak Tiencsiben. Hát mán hogyne foglalkoztak vóna, mikor az emberiség megmentése, és jólétének biztosítása a cél. Egy jótét lélek ez a Sváb. Hogy úgy globálisan, - mi a globalizáció célja? Mi közünk hozzá?
  • Sürgették, hogy valósítsák meg a zéró kibocsájtású gazdasági modelleket. Erre kell átállítani az ipart. Ez lesz a megoldás. Én ennek egy szépséghibáját látom. Mi a kórság? - az a „zéró kibocsájtású gazdasági modell”. Nesze semmi, - fogd meg jól! Nem! –persze, hogy nem. Van rá terv. Az is globális! – olyan jól hangzik nem?
  • „A globális üvegházhatású gázok kibocsátását 2030-ig felére, 2050-ig pedig nettó nullára kell csökkenteni annak érdekében, hogy megelőzzük a katasztrofális hatást az egészségre, megélhetésre, gazdasági fejlődésre, a társadalmak biztonságára és a létfontosságú ökoszisztémára”. Hát most mondjátok meg, ez is milyen jól hangzik. De, nem? Van ám Nekünk is „Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia 2020-2050”, - Mi is törődünk a jövővel.
  • Na, az is nagyon biztató, hogy olvashatunk mindenféle nagyszerű dógot. „Nulla kibocsátás”, Ű is parasztosan írja. „Zéró hulladék”. Ez utóbbi, ha jól veszem ki, azt jelentené, hogy minden újra hasznosítható. Ezzel egy bibi van. Újat gyártani olcsóbb, nagyobb haszonnal jár. „Nulla egyenlőtlenség”. Olyan jól hangzik, hogy nem is akarom tudni mit jelent. Semmi esetre se gondoljatok társadalmi egyenlőtlenségre. Amiket a WEF pedzeget, az nem abba az irányba mutat. Pontosítok. Az emberiség 90%-ának egyenlőséget biztosítanak, de ez nem lesz más, mint egy emeltszintű létminimum. Belénk beszélik majd, hogy nagy boldogan elmondjuk: Istenkém! – hála Neked milyen jól is élünk. Na, igen. Mert nagyon keresztények is leszünk. Arra azért kíváncsi vagyok, - hogy békítik össze a vallásokat? Itthon ez könnyen megy. Kérdeztem cigány ismerőseim. Milyen vallás ez, amit gyakoroltok? Gyula bácsi! Egy az Isten – hát nem? De, Nekünk könnyű. Mi, olyan béketűrő nép vagyunk, - hát nem?
  • De jobb ha, tudjátok. A végletekig globalizált civilizációt nem Isten fogja irányítani, hanem a technokrácia. Az már egy modern társadalom lesz. Ott az irányítás a műszaki és gazdasági szakemberek kezében lesz. Hatalmi helyzetüknél fogva döntéseiket, elsősorban (Jegyzem meg. Ez a szó Engem igencsak zavar.) technikai és tudományos alapon hozzák meg. Nem lesznek tekintettel politikai álláspontokra, vagy érzelmi szempontokra. Ugye Ti is érzitek az „elsősorban” zavaró jellegét?
  • Idézek még varázsszavakat. Olyan ez, mint a „csiribi, csiribá” csak az mán elavult. A következők felelnek meg a korszellemének. „Döntéseinkbe és gyakorlatainkba beépítjük”. „Az üzleti tevékenységünk során figyelembe vesszük a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokat”. Ezeket meg lehet helyenként spékelni „modellezzük” és nagyon jól hangzik még a „rendszerszintű” szó is.  -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7618291311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása