appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Mi is a WEF akarata? 213/2023 (12.26.) töprengés

2023. december 26. 17:55 - appasztorik

  • Szemicskéljünk akkor tovább, kínai WEF fórummal kapcsolatban. Furcsálltam dógokat. De! –még furcsább a folytatás. „A döntéshozókat a szakismeretek és a teljesítmény alapján választják ki, nem pedig politikai hovatartozás vagy parlamenti képességek alapján”. Jegyzem meg, itt „parlamenti képességek” hibás fordításáról lehet szó. Pártokhoz való hovatartozásról beszélhetnénk inkább. Aztán ne sikoljunk át a felett sem: „A döntéshozókat a szakismeretek és a teljesítmény alapján választják ki”. Kik lesznek azok a szerencsések, vagy szerencsétlenek, akik ezt a feladatot kapják? Tudni kinek milyen a szakismerete és teljesítménye? Honnan fogják tudni, ezek a kiválasztók, hogy szakmailag kik alkalmasak a feladat ellátására? Kit válasszanak ki? Hisz a kiválasztottaknak, nem kisebb feladatuk lesz, mint a Föld lakosságát irányítani. Lesz valami központi iskola? – amiben ezeket a kádereket képzik. Hiszen akkor Mi élenjárók vagyunk ebben a kérdésben.
  • Nálunk 1996-ban alapítatott meg az MCC (Mathias Corvinus Collegium). Ez nem más, mint egy Kárpát-medencei tehetséggondozó intézmény. Az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet ingyenes tehetséggondozási programokat. Igaz itt a képzés alatt azért történik olyan forma nevelés is, ami a gondolkodást formálgatja. Ez természetes. Nem ment ez máshogy a görög agórákon sem. Az is érthető, hogy aki pénzeli, fenntartja ezeket a létesítményeket, az meghatározza az irányokat. Tehát ebből a szempontból, nincs ezzel semmi baj.
  • Itt marad a nyitott kérdés. Ki fogja megszabni azt az irányt, - mégis merre is terelődjön a világgazdaság? Ki fogja a világkormányt kinevezni? Kis rosszindulattal az a kérdés, - Kik fogják a világkormányt kormányozni.
  • De térjünk csak vissza a kínai WEF-fórumhoz. Említettem mikről volt szó. Azért csak felmerül a kérdés. Miért pont Kína? Ez valami olyasmit jelképez számomra, ami arra utal, hogy a WEF elit vezetői valami olyan gazdasági irányításban gondolkoznak, mint a kínai. Azt gondolom, nekik a kapitalizmus helyett, a többször is módosított Mao Ce-tung féle kommunizmus szimpatikus. Tévedtem tehát, amikor azt mondtam kár volt Lenin műveit eldobálni. A kínai, egy másik kommunizmus. Mert azt, azért senki sem mondhatja, hogy a kínai hatalom nem koncentrált. Én még arra is hajlok, hogy azt mondjam, Kína politikai irányításában megjelennek diktatórikus elemek.  -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7118288927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása