appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Hagyjuk a Bilderber-csoportot 209/2023 (12.22.) töprengés

2023. december 22. 05:39 - appasztorik

  • A legutóbbi Bilderberg-csoportról történő töprengésem során csak nem tudtátok meg, hogy ki is voltak a magyar résztvevők. Mi előtt erre rátérnék, azért visszakanyarodok oda, hogy a résztvevő személyek szabadon kifejthetik véleményüket a felvetett témákkal kapcsolatban. Ezzel nincs is semmi baj. Egyébként nem neveznék tanácskozásnak, - meg, mi a frásznak mennének oda? Az is oké, hogy az elhangzottakat kiszivárogtathatják. Ez nagyszerű alkalom arra nézve, hogy az érintett témák bekerüljenek a köztudatba. Miért is jó ez? – merül fel a kérdés. Nos, ennek a csoportnak, nincs semmiféle felhatalmazása arra nézve, hogy az ott megfogalmazott dolgokat, állásfoglalásokat kötelező lenne elfogadni, bárhol és bárkinek. Miért jó akkor a kiszivárogtatás? Bolha a fülbe. Ennek hatására, értő kezekbe kerülve a piár, már megteszi a maga dolgát. Szépen komótosan elkezdi tevékenységét, hogy átalakítsa az emberiség sorsát.
  • Az viszont meglep, hogy a kiszivárogtatott információk során nem nevezhetik meg az illetőket, akik a különböző álláspontokat képviselik. Úgy tűnik, vigyáznak arra, hogy Ne legyen személyhez köthető a vélemény. Két eset lehetséges. Nem merik vállalni a saját véleményüket. A másik a valószínűbb. Nem a saját véleményüket mondják.
  • Nézzük a magyar résztvevőket. Bokros Lajos, a Horn kormány második pénzügyminisztere. Róla kapta nevét a Bokros-csomag. A 90-es évek költségvetési kiigazítási csomagjának kitalálója. Egy évig volt pénzügyminiszter.
  • A másik Surányi György. Őt a kiigazítási csomag társszerzőjének tekintik. A pletyka végett. Azon a napon lett a MNB elnöke, mikor Bokros pénzügyminiszter. Ő háromszor is (1996, 1997, 1999). Az MNB elnöke 1990 és 1991 közt államtitkárként, tehát kormánytagként volt. (1994-98 Horn, 1999-ben I. Orbán alatt volt MNB elnök).
  • Martonyi János (2008). II. Gyurcsány, külügyminisztereként volt ott.
  • Bajnai Gordon (2014). Ő lett Gyurcsány után a miniszterelnök. Valamennyire helyrehozta a magyar gazdaságot, így könnyebb helyzetből indult II. Orbán. Ezért megbecsülése jeleként III. Orbán delegálta, az Együtt párt korábbi vezetőjét a Bilderberg csoport ülésére. El ne higgyétek,- vicceltem! Az országoknak nincs köze ahhoz, hogy kiket hívjanak meg.
  • Ugyan ez a helyzet a Világgazdasági Fórum (WEF: Wold Economic Forum) esetében is. Minden felhatalmazás nélkül hoznak döntéseket a Föld sorsáról. Egy komoly érv szól mellettük. Az irgalmatlan sok pénz, amit meg akarnak szüntetni. Hát a WEF is egy mumus. Majd sort kerítek erre is. Addig gondolkodjatok el azon, amit a nagy újraindításról irkáltam. Lesz időtök. Mától hosszabbodnak a nappalok. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2618286245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása