appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Gondolódzkodás Ady írása nyomán V. 187/2023 (11.26.) töprengés

2023. november 26. 05:58 - appasztorik

  • Szeretett testvéreim az ÚR-ban, most értelmezgetem azt, amiket András testvérünk esszéjében, az általam írt III. részben elmondott számunkra.
  • A komp-ország dolgát már érintettük. Kritika ez a magyarokkal szemben, hogy szívesebben vágyódtunk vissza Keletre, a helyett, hogy Nyugaton maradtunk volna. Hiába, no! Nekünk sosem jó ott, ahol vagyunk. Most is kifelé lógunk az Unióból. Azt gondolom Mi, ha ez a kormányon múlna, már rég kiszálltunk volna, de Putyin nem hagyja.
  • András felveti: „Miért hazudták, hogy a komp – híd, – óh Potemkin, te kenetes kezű szent ember, te csak Katalin cárnőt csaltad meg.” Milyen igaza van Adynak! Most is hirdetjük, de nem igaz, hogy híd vagyunk Kelet és Nyugat között. Mondok még valamit. Potemkin látszatot teremtett. Város részt, utcákat. A Mi kormányunk, már látszatot sem teremt. Mondja. Nagyon sokszor mondja, és belebeszéli az emberekbe, hogy milyen jól élünk.
  • Említettem Én már, hogy Viktorunknak nincsenek saját ötletei. Mindég másol valakit. A hajrá magyarokat Berlusconitól, akinek nagy barátja volt állítólag, hiszen 1993-ban tanácsokat kapott tőle a pártépítéssel kapcsolatban. Jó tanuló volt.
  • A magántulajdon megszüntetését Rákosi elvtárstól tanulta. Ezt élesztette fel Orbán nertárs, a magánnyugdíj lenyúlásakor. Teszem hozzá, a magántulajdon megszüntetése A WEF terveiben is szerepel. Mondhatjuk tendencia. Azért Ők sem mindenkiét szüntetnék meg, mint ahogy Viktorunk sem.
  • Azt is mondta Bandi: „Ideálisták és gonosztevők összeálltak, álság levegő-köveiből várakat csináltak, teleujjongták a világot, hogy a Kárpátok alatt kiépült Európa.” Hát testvérkéim, a Mi drágalátos kormányunk ma is ezt teszi. Ujjong, önelégülten. Élvezi a hatalmát, és visszaél vele.
  • A folytatás sem kutya: ”A nagy Humbug nem Európának ártott meg, a hazugságot itthon hitték el.” És barátim, most is elhiszik, hisz jobb hinni egy szebb jövőben.
  • Bandi azt kérdi: „Miért hazudtak már az apáinknak, és miért adták a hazugságot tovább? Mi nekünk váltig azt mondták, hogy itt Európa van, kultúréletre készültünk,…” Ezért mondtam Én, hogy ez magyar specialitás. Bár ezzel kapcsolatban azt gondolom, minden hatalom hazudik az alattvalóknak, csak nem mind egyformán. A „gonosztevő” (hogy Ady szavával éljek) kormány kíméletlenül kiszipolyozza népét. A jámbor tudatlanságba taszított nép vakon bízik és hisz az ő urainak. Hisz sorsa jobbra fordulásában, és vár birkaként. Örvend az Ő szívében. Jó lesz itt minden és semmit sem kell tennem.  -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3718267413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása