appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A Fidesz bukás után 161/2023 (10.18.) töprengés

2023. október 18. 08:51 - appasztorik

(Ne féljen és ne ábrándozzon senki. Nem mostanság lesz).

  • Szóval Viki a jómadár legnagyobb sajnálatára, bukta a választást. Ennek isszuk az óta is a levét. Itt vidéken úgy mondanánk, hogy a levit. Magyarán megszívtuk, és szívjuk az óta is. .
  • Becker szerint, ez a bukás sokkolta Orbánt. Lehet benne valami. 2000.-ben lemondott a pártelnökségről. Emlékeim szerint az országgyűlés látogatását is mellőzte. Duli-fulizott, mint egy nyűgös menyecske. Szerencséje, hogy akkor nem a nagyhatalmú Bujusz ült a pulpituson. Adott volna az neki. Az említett sokknak a bizonyítására Becker idézett a Dísz téren elhangzott Orbán beszédből. Ezt a támogatóinak tartotta. Ilyet szólt: „a haza akkor is van, ha idegen befolyás alá kerül, török és tatár dúlja, vagy ha nem a miénk a kormányzás lehetősége”. Jegyzem meg Nektek, mostani kormányzása felér a török, - és tatárdúlással. Bár az óta a törökök barátaink. Nyilván a tatárok leszármazottai is barátaink, hisz Mi is a Távol-keletről származunk, erre egyértelmű bizonyítékaink vannak (Kásler óta). Azt is mondta: „Meglehet, pártjaink és képviselőink az Országgyűlésben, ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem lehetünk, és nem is leszünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben”. Ha Engem kérdeztek, akkor azt mondom, hogy egy téren összegyűlt bánkódó csoportot és a Fideszt hazának tekinteni beteges gondolat. Kétségtelenül nagyon hangzatos.
  • Becker meg is állapítja: hiába szavazták le demokratikusan Orbánt, ő még mindig úgy viselkedik, mintha az ő pártja lenne a magyar „mi” egyetlen igazi képviselője. A magyar „haza” képviselője. Ebből következik, hogy a Fidesz ellen szavazók (vagyis a többség) nem tartoztak a magyar „mi”-hez. Meg is állapította: Orbán karrierjének ezen a döntő pontján megmutatta, hogy nem igazán érdekli a demokratikus és békés folyamat.
  • „Számára minden harc volt, és ha vesztett, később kétszeresen is visszafizetett ellenfeleinek. Így ahelyett, hogy nyilvánosan gratulált volna politikai riválisának a győzelemhez és elismerte volna saját hibáit, inkább egy idegen hatalomhoz hasonlította őket. Becker szerint, Orbán az után váltott élesebb nyelvezetre mikor 2006-ban kiszivárgott Fletó őszödi beszéde. Én pont dolgoztam és azt hittem valamelyik parodista nyomja a sódert. De, nem! Hatalmas felháborodás alakult ki országszerte. Hozzátartozik, hogy a tömeges tiltakozásokat erőszakkal levertek. Ez persze olaj volt a tűzre. A tiltakozások erősödtek. Ezt Orbán úgy állította be, hogy a kormány, háborút folytat a nép ellen. Gyurcsány persze nem mondott le, ő is egy hatalom éhes fazon Viktorhoz hasonlóan. Viktor hitt a Fidesz biztos győzelmében, és mindent előkészíthetett közelgő győzelemre. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4618237193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása