appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Tavaly március vége

2023. augusztus 28. 07:25 - appasztorik

2022-03-21

Igazából szombatról szól a történet. Debrecenben hatalmasat fagyott reggelre. Tiszta jég volt az autó. A fű deres. Attól tartottam nem indul el. Elég régi az akkumulátorom. Régen mennyivel jobb volt, amikor amíg meg tudott nyekkenni az indítómotor, addig meg volt az esély az indulásra. Hála a technikának, manapság azt mondja az aksi: mit nem kívánsz kedves gazdám? Kilenc volt alatt van a feszültség, vegyél új akkumulátort. Ezt megúsztam. A délelőtt folyamán szépen sütött a nap. Kimentünk megnézni a Balász-ér horgászait. Voltak is ketten, de előtte felmentünk a túloldalt megnézni. Kezd átmenni a víz barnás színűbe. Nem egy jó jel. Ez oxigén hiányra utal, és nem szokott enni a hal. Mellé, a rothadó bomló növényekből származó olaj összegyűlik a víztetején. A szél által keltett hullámok sem tudnak levegőt kavarni a vízbe. Volt két olyan rész ahol lehettek halak. Enyhén opálos volt a víz. Ebből, arra következtetek, hogy halak piszkálgatják az iszapot. Persze lehet teknős is, de hagy legyek optimista. Lementünk a vasvári felőli horgászokhoz. Gyuszi szép egyenletesen fogta a küszöket. Egy bodorkája volt csak. Azt mondta, hogy fogott már egész jó bodorkát, vörösszárnyút, még domolykót is. A múlt héten két nap is volt, amikor kapás sem volt. Január óta jár horgászni, de eddig még mindég fogott valamit. Beljebb mentünk Lacihoz. Ő kevesebbet fogott, de abban, olyan 4-5 dekásak is voltak. Bodorkák zömében, és pár vörösszárnyú. Elbúcsúztunk, és elmentünk az átkötőre. Ahol horgászni szoktunk, ott ült Gyula. Egy fíderrel horgászott. Kérdem: mi újság? Semmi. Tegnap is négykor kezdtek enni. Kis hallal horgászott, és halszelettel. Drót előkével. Szó szerint. Fehér bányadrótból volt az előkéje. Tegnap fogott három csukát (olyan 30 centiseket mutatott), de azokat visszalökte. Akasztott egy olyan kétkilósat, de az a kis horog miatt leverte magát. Hozzátettem Neki, hogy a fíder puha hegye miatt történt. Fogott egy jó tenyérnyi sügért, - de egy halat, meg minek vigyek el?  Vasárnap nem mentünk víznézőbe.

2022-03-27

A múlt héten párszor kinéztem. Egyszer találtam horgászt a vízparton. Ott horgászott a Diák, ahol Mi szoktunk. Azt mondta félórája jött, de egy mozdítás sem volt. Két, úszós szereléssel horgászott. Eggyel kb. a második padkán, a másikkal kicsit beljebb. Zsuzsival elsétáltunk a hídig. Mikor jöttünk vissza, akkorra éppen összepakolt. Azt mondta lejjebb költözik, a Nyugati felé. Tegnap reggelre fagyott. Délutáni séta gyanánt, kimentünk. A víz szép. Kicsivel 350 cm felett. Elég erős nyugati szél fújt. Egy ötfős család jött biciklivel. Csak szétnézni. Nem volt náluk horgász cucc. Sanyi Szolnokon fogdos pontyokat, e.kárászokat, keszeget. Látóképen, az egyik ismerősöm unokaöccse, fogott két 15 kilós pontyot. A környékünkön ezek szerint, még nincsenek halak. -.appa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2518202357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása