appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Az út 147/2023 (08.27.) töprengés

2023. augusztus 27. 09:35 - appasztorik

  • Nehogy tévedésbe essetek! Nem jövök itt a keleti filozófiával, és nem jövök a fizikával sem. Út alatt azt értem, hogy tegnap Debrecen Tócóból hazavonatoztunk Vasváriba.
  • A történet úgy kezdődött, hogy Zsuzsi kivitt Minket az állomásra. Mondtuk menjen nyugodtan kertészkedni Böszörménybe. Mi megvárjuk a vonatot. Jön az mindjárt. Leülünk szép kényelmetesen, egy kissé madárszaros padra. Künn a szabadban. Benn még alszik a padon egy ember. Ne zavarjuk. Na, meg a friss levegő. Azért, a se kutya. A jobb lábamtól fél méterre egy döglött rozsdafarkú teteme fekszik.
  • Megszólal a hangoskodó bemondó, hogy felhívja a figyelmünket. Mondom, jön a balmazi vonat. Attila azt mondja: nem jön, azon a vonalon pótló-buszozás van.
  • Két év vonalépítés után, nem is olyan rég adták át. Megint javítanak valamit, mondja Attila. Megállapítom magamban: milyen szerencse, hogy nem működik a BMW gyár. Milyen égő lenne? – vinnék a kocsikat, oszt nem jó a vasút, ami direkt nekik (át)épült.
  • Eltöprengek rajta, hogy most megszüntetnek hét vasútvonalat. Mennyire praktikus is ez. A népnek beadják, milyen jól járnak. Benn a városban áll meg a busz, nem kell az állomásra menni. Az államnak is jó. Nem kell a vasutat fejleszteni, fenntartani. Ott rohaggyon meg ahol van. A busznak nem kell kötött pálya. Hogy az utak milyen szarok, azt mindenki megszokta. Jó ez így.
  • A MÁV-nál kevés az ember. Szerintem a Volánnál is. Délután közel hozzánk horgászik Zoli. Buszsofőr. Rájövök mégiscsak jó ez a buszozás. Nem kell jegypénztár. Nem kell jegyvizsgáló. Nem kell takarító személyzet. Nem hülye gyerek ez a Lázár Jankó.
  • A hangos bemondó tényleg nem a másik járatot mondta be. A Mienk késik 10 percet. És igaza lett. Egyszer megijesztett, mikor öt perc múlva újra mondta. Azt hittem, még többet késik, De, nem. Csak megismételte. Milyen gondoskodóak.
  • A vonaton, egy tanárnővel szemben találtunk ülőhelyet. Bárándról jött. ¾ 7-kor indult és Böszörménybe megy. Most, kis híján 11 óra. Majd szólunk, mikor kell leszállnia.
  • Mondom Neki. Remélhetőleg ez a vonal nem szűnik meg. Sokan járnak Debrecenbe dolgozni. Meg a löki börtön sem érhető el egy könnyen. Az ohat-pusztakócsi vonal már régebben megszűnt.
  • Megtudjuk, hétfőtől már dolgoznak az iskolában. Kedden jött meg a tanrend. Neki nem kell máshol tanítania, de náluk is van olyan tanár, aki máshonnan jön hozzájuk órát tartani. Böszörményben elbúcsúzunk Tőle, és zötykölődünk tovább. Hajdúdorogon Mi indulunk tovább először. Itt találkozik, a Debrecenbe tartó vonattal. Szerencsésnek mondhatjuk Magunkat. Párperc késéssel érkeztünk haza. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6718201833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása