appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Hát hajjátok? 146/2023 (08.23.) töprengés

2023. augusztus 23. 10:28 - appasztorik

  • Itt vagyok a szégyenbe, de „ben” raggal helyes a kifejezés. Nehogy-mán, a miatt is szégyenbe maraggyak. Hogy miért is mondom mindezt? Hát itt van mingyán Magyarország születésnapja, ahogy valamék rádió felvezette az eseményeket. No, akkor boldog születésnapot! Hányadik születésnapja ez, hányatott sorsú hazánknak. Szerencsére itt volt Török barátunk is az ünnepségen. Róluk tudni kell, hogy kis ideig irányították fejlődésünket. Nem megszállás volt! Tuggyátok, mi volt megszállás? A Szovjet. Na az, az vót. Negyven évig sínylődtünk, amíg Viktor haza nem zavarta őket. Mondta nekik: ruszkik haza! Azok meg látták, hogy ezzel a fószerrel nem lehet lacafacázni, oszt hazamentek. Ez is egy születésnap volt. Azóta osztán elkezdtünk felvirágozni. Be, jó is nekünk Istenem. Hiába no, Mária a magyarok nagyasszonya vigyáz ránk. Rossz belegondolni mi vóna itt, ha nem vigyázna. Most az ázsiai népek szállnak meg minket. De ezt, tiszta szívjóságból teszik, hogy a legfejlettebb iparunk legyen akkumulátorgyártásból. Az a jövő. Fenntarthatóság, meg ilyenek. Ezt bármelyik marha ember is beláthassa. Ehhez segítség gyanánt szíveskednek idefáradni dolgozók is. Majd azt mondtam, hogy jön 500 ezer janicsár. A jog, azt mondja erre: munkavállaló. Mit tuggya az, hogy mi a helyzet? Azt gondolom, szívesen vállalják. Többet keresnek itt, mint otthon. Aztán nekünk is jó, mert jóval alacsonyabban tartható a bér, mint az unió többi országában. A nekünk is jót, ércsétek úgy, hogy a magyar hazának. Példát mutat a hazai munkavállalóknak, hogy annyiból is meglehet élni. Ne essetek tévedésbe. Ezek nem migránsok. A migráns élősködik. Az nem akar dolgozni. Akik idejönnek Ázsiából, azok jóravaló munkásemberek. Igaz, Minket nem néznek semmibe. Ahogy itt a kínai bótos a munkavállalóinak kifejtette (minek utána 3 év után fizetésemelést mertek kérni): inkább egy koreai, mint egy európai.
  • Itt van az atlétikai világbajnokság. Minden idők legsikeresebb lebonyolítása zajlik éppen. Hogy várjuk meg a végét? Minek? Mi rendezzük. Az már garancia.
  • Aztán itt van a futball siker. A Fradi értékes döntetlent ért el idegenben, a feröeriek ellen. Hatalmas siker volt, azon az ótvar pályán. Ki is vette minden erejüket. Itthon 3 nullára kikaptak, de emelt fővel tették. Még a 0-0-s első meccs után sem aggódott senki. Szóval sima, 3-0-s vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvík ellen, és kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Folytatás a Konferencia ligában. Ott jól állnak, egy kis aprópénzt kereshetnek. Azért a Fradi jobbnapokat megélt, az elmúlt években. Igazán zsenánt, egy ilyen no-ném kupában szerepelni.
  • A többi magyar csapat távozott a Konferencia ligából. is így döntött. Nem fog tán a Fradi kilógni a sorból. Hova vezetne az? Konferencia Ligában szerepelt, pontosabban leszerepelt a DVSC. A mérkőzések előtt azt nyilatkozták. Az Ír csapat fizikálisan erős, de nem túl, képzett játékosokból áll. Hát, az erő velük volt. Idegenben a Loki döntetlent ért el. Szép siker volt. Aztán itthon kaptak egy ötöst. Na, nem a játékára, az nulla volt. ezért mondtam, hogy az erő, az Írekkel volt.
  • Aztán itt van a Győr. Nem kérte a szövetségtől a pénzt. Van neki pénze elég. Nehogy-mán meghatározzák nekik, hány idegen légióst szerződtethetnek. Erre Nyíregyházától kikaptak. Tüzeli őket, hogy ősszel kész lesz az új stadion. Dehogy a győrieket! Mit fognak produkálni ezek a nyíregyi fiúk, ha nem kell Balmazújvárosba járni, a hazai pályára. Ma reggel mondta a nyíregyi rádió: az idén, ott még nem rendeznek mérkőzéseket.
  • Na, még egy nyíregyi büszkeség. Itt is lesz akkumulátorgyár. A koreai vezetés, betartja az összes előírást, ami az önkormányzat által el lett határozva. A közmondás azt mondja. Ne igyunk előre a medve bőrére. Meg azt is, hogy nyugtával dicsérd a napot. Ez persze akkor áll fenn, ha nincs online kapcsolat a NAV-al. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6618199369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása