appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Az ökokatasztrófa 111/2023 (06.22.) töprengés

2023. június 22. 21:09 - appasztorik

  • Ezzel kapcsolatban sok kérdés merül fel az emberekben. Az biztos, hogy a mindenféle kiadványok, a tudományos, vagy annak látszó műsorok, rendre riogatnak bennünket. Tehát tisztában vagyunk vele, hogy hosszútávon a Földnek annyi. Egyelőre az emberiség úgy van vele, hogy az Ő életében még elvan a Föld. A tudomány fejlődik, a következő generáció majd megoldja, ezt az egész öko dolgot. Valahogy, úgy vagyunk vele: Ők akarnak majd élni, oszt valahogy csak megoldják. Jól haladnak a Mars rakéta kísérletek. Mit akarunk még? Igazából nem is vesszük komolyan. Évtizedek óta megy ez a riogatás. A természettudósok rendre felvázolják, hogy mi történhet. Merül fel a kérdés, - akkor miért nem tesznek ellene valamit? Egyszerű. A tudománynak ebben nincs kompetenciája. Kik illetékesek ebben? Kikiálthatjuk, - az egész emberiség! De ez, nem így van. Mit higgyünk el, abból a sok fenyegetésből, amivel elárasztanak Minket? Nincs megfelelő képzettségünk ahhoz, hogy eldöntsük, igazak e, a jóslatok. Hozhatok Én erkölcsi alapon egy döntést, hogy óvom a környezetet. A kis, egyéni intézkedés is eredményt hoz majd. Másrészt a példa ragadós lehet. Követik majd cselekedeteinket. Őszintén mondom? Nem bízok Én, ebben a koncepcióban.
  • Nem a tudósokon, és nem is rajtunk múlik. Egyrészt. A tudósok bármit be tudnak bizonyítani. A természet olyan sokváltozós rendszer, hogy elhatározás kérdése, - mit vizsgálunk benne? Nem hiszem, hogy minden szegmens vizsgálható a környezet teljes egészében (horizontálisan, vagy vertikumában). Akkor most, mi van? Hogy globálisan, együtt, mint emberiség mit teszünk, - az politikai döntés kérdése? Na! – hát erre nincs hajlandóság. Egy politikus sem fog úgy dönteni, hogy szigorításokat vezet be. Murgál attól, hogyha nem következik be az esemény, akkor őt a következő választáson kiejtik a választók. Ezt nem kockáztathatják. Inkább pusztuljon a Föld.
  • Mondhatnánk, hogy vannak már szuper számítógépek. Van mesterséges intelligencia, ami képes arra, hogy tanuljon. Adjunk meg neki minden adatot, és a MI kiszámítja a lehetőségeket. Kiderül mik a lehetőségeink. Az alapján aztán, a politika meghozza a megfelelő döntést, a saját, és az utódaink sorsáról. Ennek, hogy számítógépek jóslataihoz igazodva döntsenek az emberi sorsokról, van egy bizarr, borzongató hozadéka. Vajon megbízhatunk e, ilyen mértékben a számítógépekben? Számomra félelmetes.
  • Mi történik jelenleg? Az emberiség egyre gyorsuló ütemben éli fel a világot. Mondhatni elfogyasztjuk. Egyszerűen átalakítjuk szemétté. Ez biztos! Ugyanis kamu a hulladékok újrahasznosítása. A politika a fogyasztás növelését preferálja. Az új dolgok gyártásában van a nagy pénz. A politikusok számára is, hiszen szépen csorog a zsebükbe, a bankszektorból. A bankárok szívesen finanszíroznak, környezetkímélőnek kikiáltott beruházásokat. Hát, hogyne tennék? – az ő zsebeiket, a szélhámos, magukat világmegváltónak kikiáltó üzletemberek bélelik ki dollármilliókkal. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2218151680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása