appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A PR (pletykák röviden) 74/2023 (04.22.) töprengés

2023. április 22. 08:21 - appasztorik

Beszéltem Én már arról, hogy tanultam péert, piárt, vagy ezt az akármit, ami arra mindenképpen alkalmas, hogy az emberiséget terelgesse, vezesse a maga útján. Értem alatta, hogy azon az úton, amit kijelöltek számára. Tehát megvezesse, és olyan úton haladjon, olyan dolgokat tegyen az ember, amit egyébként nem tett volna meg. Olyasmi ez, mint mikor a kutya száját kinyitják, és a torkába hajítják a féreghajtót. Köpni nem tud, csak nyelni. Mennyivel kellemesebb, mikor selyemsonkába göngyölve adják be neki. Na, ez a selyemsonka a PR. Nem is akárhová sorolják magukat. A PR azt mondja magáról: a public relations fogalmi elemei egyidősek az emberiséggel. Ilyen szerények. Nem mondják, hogy a PR, már az emberiség előtt is volt. PR nélkül az emberiség sem alakult volna ki. Szemlélet kérdése. A Bibliára gondolva, valójában a zsidók negyvenéves pusztai vándorlása is piár fogás volt. Azt a rövid utat megtehették volna hamarabb. Ezzel a sivatagi kóválygással csupán azt álcázta Mózes, hogy a népe megtudja, - mennyivel jobb is volt Nekik Egyiptomban.  Nem tartom tudománynak, de akár nevezhetjük is, - az átverés tudományának. Fogásait a reklámokban is, nagyon hatékonyan alkalmazzák. Nézelődjünk még a történelemben.

  • Elég az ókori Római Birodalom politikai gondolkodására hivatkozni. Ők a közvéleményt nagyon fontosnak tartották. Nem annyira, mint Orbán Viktor a nemzeti konzultációt. DE! Ilyet mondtak állítólag: vox populi, vox dei. Nem tudom így volt e valójában. Nem voltam ott. Hallomásból tudjuk a dolgokat. Jegyzem, meg a történelmet ezért nem tekintem tudománynak. Fikciókon alapszik. Az utókornak sem lesz könnyebb dolga. Amik megjelennek napjaink történéseiből, annak 95%-a nem igaz. Félévszázadra titkosítanak dolgokat. Orbán filmet archiváltat tevékenységéről. Fura módon, az is titkosítva van.
  • A fennebbi latin szöveg, azt jelenti, a nép szava Isten szava. Ők nem az újságról beszéltek. Emlékezzetek csak. Orbán megszerezte a Népszavát. Az újságot. Tehát PR szempontból nagyon lényeges, hogy a hatalom határozza meg, - mit olvassanak az alattvalók. Amint azt látjátok már a rómaiak is használták a szlogent. Mi több ők is Istenre hivatkoztak. Tehát abban, hogy manapság istenítjük Istent, és félünk tőle nincs semmi különös. Ez sem mai keletű dolog. Az, fel sem tűnik a népnek, amit a politikusok művelnek, akkor azok már régen pokolra kerültek volna. A rómaikor embereinek feltűnhetett, de erre is volt válasz. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Hinnye, de egy ökör vagyok, csapott a homlokára a római polgár, osztán belenyugodott, és nem firtatta tovább a dógot. Tovább megyek. Az újságok, hatalom általi irányítása sem, a XX. század találmánya. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr718108034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása