appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Amik eszembe jutottak 96/2022 (08.20) töprengés

2022. augusztus 20. 21:30 - appasztorik

  • Olvasom a bölcsességet. Az emberi testnek szüksége van a napfényre ahhoz, hogy a bőrön keresztül bejutó D-vitamint feldolgozhassa, és beépíthesse magába. Mondhatnám, hogy ez marhaság, - de Ki tudja hol tart már a tudomány? Mi, még úgy tanultuk, hogy a nap UV sugarainak hatására alakul ki a D vitamin, a szervezetünkben lévő provitaminból. Az ergoszterin, a növényekből kerül a bőrünkbe, és állati zsírokból.
  • Jutott még eszembe Tusványos. Egy Román politikus egy táblát tartott, amelyen a következő felírat volt olvasható: Van, ami örök: Erdély román föld. Ez igaz vitathatatlanul. Sosem volt magyar terület. Itt történt, hogy mikor a területre tévedt egy a koncertet kereső fiatal. Akkor Orbánunk szólt, hogy óvatosan bánjanak vele, mint otthon a hídon a kábítószeresekkel. Hiába, no! Figyel mindenre.
  • Annyi pénzért lehet is. Zsírról beszéltem fennebb. Neki zsíros állása van, de nemcsak Neki. Tudjuk, hogy Orbán 135%-os, a miniszterei pedig 33%-os emelést kaptak. Orbánunk fizetése, a házelnök fizetéséhez van igazítva. Az eddigi bruttó 1,5 milliós kormányfői fizetés, bruttó 3,55 millió forintra emelkedett. A nyári szünet után újra emelhető majd a fizetés. Nemsokára megszűnik az ársapka, a garantált ár, és szegény politikusoknak sokkal nehezebb lesz megélni. Gondojjatok bele. A szegények eddig is megéltek valahogy. Ők megszokták. De, mit csináljon egy politikus, aki nincs ilyesmihez szokva?
  • Hogy alakult ez ki? Orbán Viktor egy jogszabály módosítás alapján jogosult a miniszterek és az államtitkárok fizetését megállapítani. Csakis rajta múlik, hogy mennyit keresnek a politikai vezetők. A miniszterek 1 millió 979 ezer forintos keresete bruttó 2 millió 632 ezer forint lett. A gazdaságfejlesztési miniszter, és a kulturális és innovációs miniszter ötmillió forintot keres. (Legalábbis Gulyás azt mondta korábban).
  • Ezt is biztos ismeritek Tusványosról. Orbán Viktor szabadegyetemi előadásában azt mondta: a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. … Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.” Ez kiverte a biztosítékot Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízottnál. A miniszterelnök tusványosi „tiszta náci” beszéde miatt kedden lemondott. A szociológus a HVG-nek megerősítette, hogy tényleg.
  • Arról már a múltkoriban írtam, hogy később Zsuzsa nénénk visszakozott (ha, írásom megjelent a kalamajkában?). Bevallom Nektek, hogy nem követtem az eseményeket. Különösebben nem érdekel, van e tanácsadói állása Zsuzsának, vagy nincs. Ő dóga, meg Viktoré. Egyáltalán, vót e Viktornak ideje foglalkozni ezzel az üggyel? Ne feledjétek, készülnie kellett, hogy az amerikai jobboldal előtt tetszelegjen. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2417912191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása