appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Karbon semleges környezettudatos megújulás

2022. augusztus 18. 02:34 - appasztorik

94/2022 (08.11.) töprengés

  • Ott tartottam milyen nagyon jó is, hogy a nagyon gazdag emberek olyan marhaságokra adnak pénzt, mint a környezetvédelem. Legyünk megértőek. Hasznot akarnak cserébe. Azt is értsük meg, hogy nagy hasznot. Mondhatjuk, hogy nyerészkednek rajta. Biztos vagyok benne, azt is tudják, hogy tevékenységükkel egyáltalán nem védik a környezetet. De, sebaj.
  • Természetesen úgy állítják be, mintha ezek tuti, jól működő mechanizmusok lennének a mindennapi életben. És az is természetes, hogy a bankok is beállnak a sorba. Nyomják a pénzt, pl. az elektromos autók fejlesztésébe (ha már egyszer elkezdték). Felmerülhet a kérdés: miért éri ez meg a banknak? Nem éri meg, de erre későn jöttek rá (most futnak a pénzük után). Ne sajnáljuk őket, addig ügyeskednek, hogy megérje. Rájönnek, hogy egy világméretű szélhámos átverte őket. Nincs mit tenni, a befektetőket rá kell venni, hogy támogassák a bank elképzeléseit, mert a környezet fontos. A bankot nem kell félteni, ő akkor is profitot termel, ha a befektetők nagy része veszteséget könyvelhet el. Hogy tud a bank nyereséget termelni? Nagyon egyszerűen. Nagyon kedvező hitelt ad azok számára, akik elektromos autót akarnak venni. Egy kis piár fogással, nagyon menővé kell tenni az elektromos autót használókat. Ebbe belefér az is, hogy egyes embereknek adnak ilyen autót (ingyen), és hirdetik: íme, Ő is ilyennel jár. Mi kell több, a marha embernek. Nekem is, nekem is. Meg is kapja, legfeljebb rámegy a háza. Azt a csodálatos nagyon vágyott autót, szarér-hugyér elárverezik. De, kit érdekel? A bankot nem. Egy a lényeg, sikerült profitot elérnie, és jók a mutatóik.
  • Figyeljétek meg milyen bűvös, igazából tartalom nélküli varázsszavakat használnak. Fenntarthatóság. Megújuló. Igazából a napelem tényleg fenntartható a tetőn. Most erőltetik is, hogy telepítsünk házainkra napelemet. Adnak rá kölcsönt (amin persze a bank nyer). Feltettem egyszer egy kérdést, a napelemre hittérítőnek: mitől megújuló energia a napelem? Asszongya erre. Hogy-hogy mitől? Hát másnap, kisüt a nap. Azon töprengtem. Ezen az alapon a fatüzelés is megújuló energia. Elégetve széndioxid lesz belőle. A széndioxidot felhasználja a növény, amit újra el lehet égetni. Hoppá! - feledtem a harmadik varázsigét. Karbon semleges.
  • Jut eszembe. Viktorunk kiadta a fakitermelés fokozását. Okos ember magyarázta. Ezzel, az erdő területe nem csökken. Tényleg nem, a terület ott lesz. Legfeljebb fa nem lesz benne. Ne vesszünk már el részletekben. Aztán a főnök, mert gondol mindenre. Megtiltotta a tűzifa exportját. Kíváncsi lennék, - mennyit adtunk el az évek során? Jelenleg Szlovákiából hozzák ide a tűzifát. Előtte Romániából, és a háború előtt Ukrajnából is hoztak fát. Ez nyílván a sötét Szabolcsra vonatkozó adat.
  • Most mikor felteszem a posztot (08.18), csak teszek egy megjegyzést. A favágás elrendelése óta, adtak ki rendeletet. Ebből kiderül, természetvédelmi területen, és őshonos fajokat nem lehet tarvágással kitermelni. Befogják tartani? -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7217910423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása