appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A szokványos Tusványos

2022. augusztus 15. 10:02 - appasztorik

  • Azon ugye örömködtünk, hogy a technológiai váltáson nyerhetünk. Akkumulátorgyárak épülnek. Nem oly régen röppent fel a hír, hogy szeparátor fóliát is fogunk gyártani. Szóval dől majd itt a pénz (valakiknek a zsebébe). Az is örvendetes, hogy a tőke beáramlik. Ez nem úgy van, mint a gáznál, hogy északi áramlat. Ez Kelet, meg Nyugat felől is jön (Dél-Korea, Kína, Németország).
  • A tranzitgazdasággal kapcsolatban. Azok akarunk maradni. Kicsit tán szégyellem magam, de azt se tudtam, hogy azok vagyunk. Ezzel kapcsolatban nagyon érdekes információt osztott meg velünk Viktor főnök. Ezt jól jegyezzétek meg: ha a világ blokkosodik, akkor periférián leszünk, akkor nem virágzás lesz, hanem poros helyőrség leszünk. Értitek? Blokkosodni, mintsem perifériára kerülni, mert akkor koszos kis garnizon leszünk.
  • A politikai stabilitás is fontos elem, mert ugye a kétharmados kormányt nem lehet feldönteni. Meglepődve olvastam külföldi lapszemlékben (magyar fordításban), hogy több ország is kiemelte, milyen magas a magyar kormány támogatottsága. Kíváncsi vagyok, a kormányból van e, aki elhiszi, hogy ennyire jól áll Magyarország, mint ahogy mondják. Az egész, a nagyon jó kommunikációnak, és piár tevékenységnek köszönhető. Mondják és elhiszik. Egy beszélgetés során, nekem azt hozták fel érvnek: ha nem úgy lenne, nem mondanák. Azok komoly emberek. A kormány beszámolók szerint, valóban nagy előrelépések vannak. Ezt adnak, azt csinálnak, de végül is mindennek Mi isszuk meg a levét. Behajtják azt rajtunk, lásd rezsicsökkentés. Számomra érthetetlen is, - miért nem számolnak utána? A gáz áfáját csökkentve jobban járnánk. Mi igen, - de a kormány nem! Akkor komoly adó kiesés lenne, oszt nem lenne pénz rezsicsökkentésre.
  • Még azt is mondta Viktor: nincsenek koalíciós viták. Hogy lennének, az egyházak elég simulékonyak (és voltak is mindig). Pénzt kapnak érte cserébe. A kormány is eljátssza, hogy mélyen keresztény. Így aztán mindenki elégedett. Mégiscsak Mária országa vagyunk (meg a Viktoré, Ő a földi helytartó).
  • Na, még erre érdemes odafigyelni: nemzedékváltás is volt a nemzeti oldalon. Én már kifelé megyek (mondta Viktor). Érdekelne, - hova megy ki? A politikából nem. A választás előtt megígérte, még 20 évig segíti a parlament munkáját. Tervezi, hogy 2030 után nettő befizetők leszünk. Akkor aztán Mi rendeljük a nótát. Tuggyátok mit? Nem vagyok egyedül vele, hogy örülnék, ha kifelé menne. Ki is mondom. Viktor haza! Bár utána sem számíthatunk semmi jóra. Nehéz időszak következik, ha valakik fel akarják állítani gazdaságunkat. Ha fel akarják? – és nemcsak gazdagodni akarnak Ők is. Mert, mondani mindent lehet. Hajlamosak is vagyunk elhinni, hiszen mindég abban reménykedünk, hogy mostantól jobb lesz. De hajjátok? – eddigi életem során sosem úgy lett. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4717908365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása