appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Távolból írt a gyermekem (6)

2018. március 23. 04:32 - appasztorik

Speciel, most zömében én írok. Kicsi Leánykám! Az összes mag egészséges. Olyan ásványi anyagok vannak benne, amik szükségesek a szervezet számára. Amit nagyon eszik a nép. Dió, mogyoró, napraforgó, tökmag. No, és a mák. A mákban, sok esszenciális aminosav sav található. Ha emlékszel tanulmányaidból, akkor tudod, hogy az aminosavakból épít a szervezet fehérjét. Nem úgy közvetlenül egyből, de felhasználja azokat, erre a célra. Kell neki, oszt megcsinálja. Esszenciális az, amelyet a szervezet nem tud előállítani, vagy tud ugyan, de kevesebbet a szükségesnél. Vannak ilyen vitaminok is, mármint esszenciálisak. Az apró mag, az idősebb férfiak számára nem jó. Megbetegíti őket. Megáll a bélbolyhokban, és nem megy tovább. Bomlani kezd és problémákat okoz. Mondják ezt. De felmerül bennem. Miért nem okoz problémát az idős nőknek? Na, mindegy. Napjainkban, a növények nagyüzemileg termelődnek. Az állatok szintén. A lényeg, hogy mihamarabb  piacképes legyen. Nem halászunk, nem vadászunk, és főleg az asszonkák nem gyűjtögetnek. (gyűjtögetnek, de nem gyümölcsöket, meg magvakat). Annak idején a magokat megőrölték és megsütötték, de sok magot ettek törve, esetleg kissé pirítva. Ezzel bekerültek a szervezetbe a nyomelemek, amik most nem kerülhetnek be. Miért nem? Mert mindent túlfinomítanak. A liszteket is, de a cukrot is. A dolog érdekessége, hogy a kevésbé feldolgozott termék drágább. Így van ez a lisztekkel, és a cukorral is. A lisztnél kivonják a sikért. Jó drágán eladják, aztán a lisztet is eladják, azt is drágán. A cukornál is hasonló a helyzet. A barnacukor, aminél kimarad egy tisztítási eljárás, drágább a tisztított kristálycukornál. Elhitetik az emberekkel, hogy ez egészséges, ezt edd. Mit meg nem tesz az ember, az egészsége érdekében? És ezt használják ki, (ide teszek, egy megérdemelt jelzőt) az aljadék üzletemberek. Visszatérek a magokra. Jó a szilvamag is, meg az almamag is. Ha szétrágsz egy almamagot, azon is érezni egy kesernyés ízt. Úgy vélem ebben is van valami cián vegyület. A sárgabarack magban konkrétan, az amigdalin nevű vegyület van. Azon is érezni a kesernyés ízt. A mandulán is. Tanultátok a gimnáziumban, hogy a ciánnak keserű mandula illata van. Javasolják a barackmagot megszárítani, (pár hónap) akkor nincs olyan erős keserű íze. Ettől függetlenül is, csak négy-öt  magot ajánlatos enni naponta. A nyomelemek, pl. réz, szelén magnézium mérgek. Az összes fém, mérgező, de a szervezetnek szüksége van rá. Gondoljunk, a vasra. A vérünk fontos alkotó eleme. Tehát nem szabd túlzásba enni, a mindenféle szerek szedésével. Ugyan ez van az olajban oldódó vitaminokkal is. Hipervitaminózis alakulhat ki. Túladagolás. Magyarán nem csak hiánybetegségek vannak. Vitaminnal is előfordulhat túladagolás, ami megbetegedést okoz. Nem tudom elegendő e ennyi? Van itt barackmag majd eszünk, amikor hazajössz. Sőt még a mandulából is van, amit kaptunk. Annak bemutatására, hogy milyen tisztán, és értelmesen szólottam, közlöm veletek a választ. Igen, így már értem. Bár nem hiszem, hogy a rákos betegeken segít, esetleg a barackmag eladó magán segít anyagilag. Egy hozzáfűzni valóm volt. Babácskám! Sokat számít a hit is. Nem lehet véletlen, hogy placebó gyógyszerek is hatnak. Úgy emlékszem, hogy a világoskékek hatásosabbak.     -.appa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2513768882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása