appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Szálkáshalak tanszék

2015. május 14. 19:35 - appasztorik

Halpucolás

Nagyon igaza van annak, aki azt mondja, hogy meg se lett pucolva a hal és már irdaljuk is.

dscf6095_2.JPG

Az egyik olyan, mint egy borotva. Ettől függetlenül nem kell a halat borotválni. Egy húzás végig és kész. A másik eszköz egy kés, amelynek a fonákja recés. Alaklmas csontos részek vágására és bontásra, mert elég kemény pengével rendelkezik.

dscf6096_2.JPG

Másik irányból mutatva.

dscf6093_2.JPG

Felül a fenő acél. Alatta a kemény filézőkés. Bontani is jó. A fűrészes részével a keményebb gerinc is elvágható.

A  ferde V alakú bemarás alkalmassá teszi uszonyok levágására. A kés nyele miatt úszik a vízen. Alulról a második egy éles kis konyhakés. Megélezve alkalmas irdalásra is. Ez bírja a kiképzést, az sem baj, ha csontnak szalad. A legalsó egy kisméretű filéző kés. Remekül irdal és kisebb halak filézésére nagyon jó.

dscf6094_2.JPG

Ezeket már mutattam, de itt teljes nagyságukban láthatóak.   

A bemutatott eszközökkel a félkiló alatti keszegeken minden művelet elvégezhető- Nyilván nem ezek az egyetlen és üdvözítő eszközök, de valami hasonlókat célszerű keresni. Tökéletesen megteszi az is, ha egy lécdarabra két söröskupakot felszegelnek. (a kupak teteje feküdjön fel a lécre) Hát akkor hajrá.                      -.appa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr937459816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása