Nagyon igaza van annak, aki azt mondja, hogy meg se lett pucolva a hal és már irdaljuk is.
Az egyik olyan, mint egy borotva. Ettől függetlenül nem kell a halat borotválni. Egy húzás végig és kész. A másik eszköz egy kés, amelynek a fonákja recés. Alaklmas csontos részek vágására és bontásra, mert elég kemény pengével rendelkezik.
Másik irányból mutatva.
Felül a fenő acél. Alatta a kemény filézőkés. Bontani is jó. A fűrészes részével a keményebb gerinc is elvágható.
A ferde V alakú bemarás alkalmassá teszi uszonyok levágására. A kés nyele miatt úszik a vízen. Alulról a második egy éles kis konyhakés. Megélezve alkalmas irdalásra is. Ez bírja a kiképzést, az sem baj, ha csontnak szalad. A legalsó egy kisméretű filéző kés. Remekül irdal és kisebb halak filézésére nagyon jó.
Ezeket már mutattam, de itt teljes nagyságukban láthatóak.
A bemutatott eszközökkel a félkiló alatti keszegeken minden művelet elvégezhető- Nyilván nem ezek az egyetlen és üdvözítő eszközök, de valami hasonlókat célszerű keresni. Tökéletesen megteszi az is, ha egy lécdarabra két söröskupakot felszegelnek. (a kupak teteje feküdjön fel a lécre) Hát akkor hajrá. -.appa.