appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Megy a vonat, megy a vonat, 155/2024 (IX.27.) töprengés

2024. szeptember 27. 08:12 - appasztorik

  • csak késik. Mondhatnánk, hogy össze-vissza. Ha, summázni akarnám a dolgot, és nem fognám Magam vissza, akkor azt mondhatnám. Úgy megy, mint minden más ebben az országban. Szarul. De, ez nem igaz. A kormány pénz költése túlzottan is jól megy.
  • Hogy, mi bajom a vonatokkal? Az indóház közelében lakom. József Attilát idézve: „Vasútnál lakom. Erre sok vonat jön-megy és el-elnézem,”
  • Itt nem megy sok vonat. Óránként egy. Az ország bérlettel a diákság is elkezdett vonattal járni Debrecenbe. Praktikus. Jó a tömegközlekedésben is. A MÁV szakemberei beállítottak egy vonatot, ami innen hatkor indul. Ez összeszedi a dolgozókat, a diákokat, és mindenki beér nyolcra. Ha, beér a vonat? Az ugyanis heti több alkalommal pontatlanul érkezik. Azért azt be kell látni, hogy heti két-három alkalommal elkésni, már nem a tolerálható kategória.
  • Mi lehet az oka? Az, hogy az infrastruktúrán kívül a járműpark is le van pukkanva. Tegnap előtt olyan kocsikkal érkeztek Attiláék, amelyeknek nem nyílt minden ajtaja. Megnehezítve ezzel a le és felszállást. Akik várták nem tudhatták, melyik ajtó nem fog kinyílni. Mellesleg jegyzem meg. A MÁV nem rendelkezik elegendő szakemberrel. Nem is csoda. Rendre elmennek az iparba, ahol megfizetik Őket. A piacgazdaság érvényesül a munkaerő piacon is.
  • Tegnap reggel a vonat, már Lökről 20 perc késéssel indult. Mentem ebédért. Pont jött, az állomást takarító hölgy. Mondom Neki. Reggel 20 percet késett. Ami nem régen ment, az is tíz perc késésben volt. Mitől van ez? Azt mondta: nem indulnak. Ezt értelmezhetem úgy, hogy olyan lepusztult szerelvényeket tettek erre a szárnyvonalra, ami úgy-ahogy megy. Nem hozom a Japán példát. A vonat nem megy, de a miniszter itt mehetne. Lehetne helyette egy olyan, aki nem leállítaná a beruházásokat, hanem fejlesztené a MÁV eszköz állományát. Bocs! El vagyok varázsolva. A kormány politikája szerint, nem szakemberekre van szükség, hanem hithű pártkatonára. Hát meg is van az eredménye. De, nyugi! Mária vigyázz ránk. Eddig nem volt nagyobb baleset. Csak ki ne essünk Nála a virágkosárból.
  • Na, ez is tegnap volt. Azt mondja a hírek elején a nyíregyi rádió. Újra nőhet az infláció. A hírek helyett, már sistergés volt hallható. Délután mentem pecázni. A Kossuth rádióban két hölgy dicshimnuszokat zengett a Magyar gazdaságról. Gyanítom, mindkettő hír nem lehet igaz. A boltok polcain kirakott áraknál is egyre nagyobb számok szerepelnek. Ja! – meg az, hogy a termék kisebb. Szerencsére a kiló kenyér még egy kiló, a liter tej egy liter. A tejfelek már nagyon régen kevesebbet tartalmaznak. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr5918501160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása