appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Hajrá Magyarok, 109/2024 (VI.17.) töprengés

2024. június 17. 09:36 - appasztorik

  • mondta reggel a nyíregyi rádió reklám. Egyéb közben, csakúgy benyögte. Nem volt a hangjában semmi gunyorosság. Teljesen úgy hangzott, mint aki nem tud arról, hogy elpicsáztak minket.
  • Teljesen meglepődtem, hogy első nekifutásra a vereségért Marco Rossi magára vállalta a felelősséget. Ez pont olyan, mintha Orbán Viktor magára vállalná a felelősséget hazánk ramaty állapota miatt. Jut eszembe. Nagyon jó a gazdaság. A forint erősödik. Az üzemanyagára megy egyre feljebb. A gázolaj 8 forinttal. Mostanra Rossi is meggondolta magát. Azt mondta, csak 2-3 játékos nyújtott elfogadható teljesítményt. Akkor érthető, hogy kikaptak. Még szerencse, hogy a futballistáknál teljesítménybérezés van. Játszanak is bármilyen szarul, akkor is nagy jutalmat kapnak. Most is így lesz. Motiválni kell őket.
  • Mit mondjak Nektek. Igaza van Rossinak. Nem ő olt a pályán. Rajta nem múlott. Nem ez volt megbeszélve. Azzal hitegettek Minket, hogy sikert érünk el. Pár helyen olvashattuk, hogy szép volt ez, mert a fiúk felálltak, és a második félidőben gólt rúgtak. Szöget ütött a fejembe. Felálltak? Rúgtak egy gólt. Azzal nem egyenlítettek ki! Kúsztak a padlón, hogy megkeressék a sarkot, ahová el lehet bújni.
  • Felelős e Rossi? Ha Engem kérdeztek. Mindenképpen. Ő készítette fel a csapatot. Megzavarta őket a svájciak taktikai felállása. Mondta is Rossi, a svájciak nem ebben a felállásban szoktak játszani. Olyasmi ez, mintha sakkban felkészülnénk Anderssen megnyitásból, és mit sem törődünk azzal, hogy az ellenfél nem úgy nyitott. Azt játsszuk, amit begyakoroltunk. Régebben azt szokta nyitni, amit Mi betanultunk.
  • Na, nincs itt elveszve semmi. A legutóbbi EB-n majdnem tovább jutottunk. Most is úgy lesz.
  • Sőt könnyedén tovább is juthatunk. Mondom Nektek a tutit. Egy gólos német vezetésről, nyerünk 2:1-re. A félidőben a németek vezetnek egy nullára. Nekünk a második félidőnk a jobb. Régen az első félidőben elfáradtunk. Most zörgetünk a németeknek egy kettest. Ez komoly. Játsszátok meg a tippmixen. Irtózatos pénzt fog fizetni. Első félidő, német vezetés. Második félidőben, ahogy mondtam zörgetünk nekik egy kettest. Ja!- simán tovább jutunk. A skótokat kitömjük. Gól szempontjából, nem leszünk velük szemben skótok.
  • Jut eszembe. Szombat, vasárnap jöttünk, mentünk. Több autóbuszon világított a felírat. Hajrá Magyarok! Hogy tüzeli ez fiainkat, ha rágondolnak: otthun, Hunniába bíztatnak bennünket még az autóbuszok is. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr5318429507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása