appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A Fidesz médiabirodalom szerepe 64/2024 (IV.02.) töprengés

2024. április 02. 07:22 - appasztorik

  • Ott tartottunk, hogy Simicska kiépített egy, egyre bővülő médiabirodalmat. Erre szükség is volt. Főleg úgy, hogy szakavatott kezekbe került. A propaganda gépezetet először arra kellett használni, hogy a két választást is elbukó Orbánt megvédjék. Elsődleges szempont lett, hogy az Orbán ellen szervezkedő Fideszeseket lejárassák. Ment is ez szépen, hisz amit sokszor mondanak azt elhisszük. Alapbeállítása az embernek, „csak nem mondanák, ha nem úgy lenne”. Pedig, - de! Erre van kitalálva. Hogy mi az alapja? Emlékezzünk a mondásra: nem zörög a haraszt. Teljesen mellékes, hogy szélgép szolgáltatja a megfelelő irányból fúvó szelet. Végül is sikerült. Orbán a Fidesz trónjára visszakerült. Ezt a teljesítményt Orbán meg hálálta, régi jó barátjának Lajosnak. A választási győzelmük után Simicskát még a politikai döntésekbe is bevonta.
  • Itt teszek egy közbevetést. Az Orbán bukásában bizakodó naiv népek abban bíznak, hogy Orbán hatalmát a Fideszen belüli erők fogják megdönteni. Gondoljátok végig! A rendszer úgy van felépítve, hogy számunkra azt mantrázzák, Viktor a legszebb, a legjobb. Eszünkbe se jusson másik hatalmasságot a nyakunkba ültetni. Aztán ne feledjétek. Többkörös védelem van kiépítve. Mindenki figyel mindenkit. A hűség honorálva van. Aztán azt se feledjétek, hogy a Fideszen belüli többiek sokkal éhesebbek a hatalomra, mint Viktor. Ő, egy jól lakott diktátor. Ő nemzetközi babérokra tör. Dédelgetett álma, hogy ő legyen az unió meghatározó vezetője, aki egybe kovácsolja a jobboldalt. Az Isten mentsen meg bennünket attól. Az idén választás, és meglátjuk majd, mekkora teret nyer a szélsőjobb, az unió irányításában.
  • Még egy párszó Lajosról. Simicska is Bibó szakkollégista volt, de nem volt a Fidesz alapító tagja. Az ős-hőskori Fideszesek nem kedvelték. Kövért hozzák fel példaként. Úgy hírlik, ő sosem voltak jóban Simicskával. Mondok valamit. Mindenki tudhatja magáról, mennyire idegesítő tud lenni, ha valaki sokkal okosabb. A megnyilvánulásai szerint Kövér, az ő kis világában mindenkinél okosabb. Tudja is osztani az észt házelnökként rendesen. Kénytelen a maradékkal élni. Habony Árpi is ellene volt Lajosnak. Árpi sokáig letagadott tanácsadója volt a miniszterelnöknek. Azt rebesgették róla, hogy folyamatosan mószerolta Lajost. Arra bujtogatták Viktort, hogy fogja vissza Simicskát a szabadrablásban. Ebben a műfajban akkor, Lajos volt az egység élenjáró katonája. Árpi végül is jól járt. Hatalomhoz jutott. Sikeresen tevékenykedik az emberi (lelkek) cselekvések manipulálásának árnyékban rejtőző birodalmában. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6618368699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása