appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A média begyűjtés  61/2024 (III.27.) töprengés

2024. március 27. 08:01 - appasztorik

  • Emlékezzetek rá! - tegnap említettem a Mahir kapcsán, hogy visszatérek még a dologra. Ez, az igazi jövőbelátás részemről. Mondhatni fideszék is a jövőbe láttak. Történelmi példák alapján tudták, hogy a gyakorta ismételt dolgokat az emberek szívesen elhiszik. A jó dolgokkal történő kecsegtetést szintén elhiszik. Az emberek szeretik azt elhinni, hogy jobbá válik az életük. Egyébként a hatalomnak esze-ágában sincs tenni az emberekért. Örülnek, ha annyi pénz van, ami nekik szűkösen elég. Nem marhulnak meg annyira, hogy a népnek is adjanak. Ebben a formában, az Isten pénze sem elég. Természetesen, a népnek azért nem jut pénz, mert „elmúlt nyóc év”, Gyurcsány, Soros, Brüsszeli bürokraták, kovid, ukrán háború, „dollár baloldal”. Egy biztos a kormány sosem hibázik, mindég más a hibás. Igaz, az idei költségvetési hiány 68%-át február végére teljesítette a magyar nép. Gyanítom újabb nagyarányú „békekölcsön” kibocsájtásra kerül sor. Most állampapírnak nevezik.
  • Így érthető, hogy szükség volt Fideszes médiabirodalom létrehozására. Ennek érdekében felvásárolták a Magyar Nemzetet. Indult a Heti Válasz, aztán a Hír TV. Rádióra is szükség volt. Kedvencem lett Nekem is a Class FM. Ez a Danubius, és a Sláger Rádió (azt is szerettem) megszűnésekor született. Orbánék jól üzemeltették ezeket a dolgokat. Tudták, hogy óriási propaganda van a kezükben azzal, hogy óránként 5-10 percben, a saját maguk által írt híreket adagolják a hallgatók fülébe. Jelentősen növelhető vele a szavazók száma. Az sem véletlen, hogy az ellenzéknek a közszolgálati csatornák is alig adnak reklám időt. Most mondhatjátok: az ellenzék bamba! – csináljon magának rádiót. Nem olyan egyszerű ez. A frekvenciák le vannak osztva. A médiák engedélyeztetése nem egyszerű. Azért azt is látni kell. Az ellenzék se kapna fair play díjat.
  • A Fidesz a legelején rátelepült a Magyar Narancsra. Ez a lap, még 1989-ben indult, liberális beállítottságúként. A lap Fidesz szimpatizáns volt, így ingyen jutottak reklám felülethez. Volt időszak, mikor Fideszes lapként tartották számon. Ennek alapot adott, a közös iroda, személyi átfedések, világnézeti hasonlóság. Ehhez jött a Soros Alapítványtól kapott támogatás, és a Fidesz narancsos kampánya. Tirts Tamás ötlete volt a Fidesz narancssárga színe (a többi szín már foglalt volt). A narancsot Tirts 1989 novemberében kölcsönözte az újságtól. Ő volt az 1989-es népszavazási kampányban a Fidesz kampányfőnöke. Ez a narancs annyira beleégett a lakosságba, hogy az 1990-es szétválásuk után, egy 2002-es adat szerint a lapot nem olvasó 100 emberből 85, még azt hitte a Magyar Narancs Fideszes kiadvány.
  • A fennebb említett népszavazás kezdeményezője Király Zoltán független országgyűlési képviselő volt. Célja az volt, hogy a köztársasági elnököt ne az Országgyűlés válassza, hanem közvetlen elnökválasztásra kerüljön sor. Így a köztársasági elnök megválasztására, csak az 1990-es országgyűlési választások után került sor.
  • Egy kis pletyka. A népszavazás úgymond, uborkaszezonban, nyár közepén történt. Vélhetően e miatt, mondhatni érdektelenségbe fulladt. Országos szavazáson, ilyen alacsony aktivitás az óta sem volt. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4618364663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása