appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Gondolódzkodás a kapitalizmusról 20/2024 (I.25.) töprengés

2024. január 25. 07:55 - appasztorik

  • Szeretett testvéreim, akik vagytok a hitben. Meg még abban a tévhitben, hogy a kapitalizmus jó dolog. Ismét tévedtek. Tabi Lászlótól tudjuk, hogy csak speciális esetben igaz. „Sűrű ködben, este, a városokban, az autósok részére jobb a kapitalizmus”.
  • Gondoljuk csak végig. Marx (ez nem a Mi Marxunk, hanem Karcsi) azt mondta:A kommunisták elmélete összefoglalható egyetlen mondatban: A magántulajdon eltörlése.”
  • A világ urai, a WEF szintén ezt akarja, csak a kapitalizmus megújításának állítják be. Kicsit sem zavarja őket, hogy a kínai modellt tartják követendőnek. Egy igen erősen központosított hatalom jellemzi Kínát. Sváb ezt a rendszert tartja követendőnek amit Xi Jinping (kiejtése Hszi Csin-ping) hozott létre Kínában. Milyen hatalommal bír az említett politikus? Mondhatjuk korlátlannal. A Kínai Népköztársaság elnöke 2013 óta. Ja, 2012. november 15. óta a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a Központi Bizottság Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának, vagyis gyakorlatilag az ország legfelső hatalmi, vezető testületének az első embere. A teljesség kedvéért a KKP (Központi Katonai Bizottság elnöke.) Ennél nagyobb hatalmat senki sem kívánhat magának.
  • Tudom, gömböcünk is irányít mindent, hisz a honvédelmet is felügyeli, de ne feledjük, milyen létszám felett rendelkezik. Azt mondhatjuk, hogy az ország katonai létszáma nincs feltöltve. Toboroznak állandóan. A jelentkezők jelentős része nem alkalmas, fizikailag, vagy pszichésen. Akiket felvesznek (pedig felvesznek a pszichére ható gyógyszert szedőket is), azok közül sokan hagyják ott a pályát. Szóval nincs elég katona. Jut eszembe. Nincs elég orvos és egészségügyi dolgozó. Nincs elég tanár. Nincs elég vasutas. Nekem speciel a politikusokból elegem van, de nem így gömbölyű. Mindég újabb álomtitkárokat, meg mit tudom Én, - miket neveznek ki? Nem elírás! Ezek álomállások.
  • Igazából jó úton haladunk a WEF által kívánatos célok felé. Vergődünk, hogy szuverenitás. Nekünk ne mondja meg senki! - de azért egyre inkább koncentrálódik a hatalom, a központi irányító személy kezébe. A gazdasági hatalom, a nertársak kezébe.
  • Marxszal kezdtem. Legyen akkor keretben. Ő, az árut tekintette a tőkés társadalom alapjának. Ami mások számára hasznos, de értéket képvisel a piacon az eladó számára is. Ismerjük a mondást: üzletben nincs barátság. Marx azt mondja: a kereskedelmi ügyleteknek nincs erkölcsi töltete, a piacok növekedésével a társadalomban fokozatosan kettéválik a gazdasági és az erkölcsi-jogi szféra. Megjegyzem csendesen: Jog és erkölcs! – nevetséges.
  • Ígérem, az üzlet és az erkölcs kérdéséhez fűzök majd néhány gondolatot. Ne kérdezzétek meg, - mikor? Gondolkodjatok el a fentieken. Ite misa est. Menjetek békével. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7618310799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása