appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Még párszó, az MVM erőmű vásárlásáról 12/2024 (I.17.) töprengés

2024. január 17. 06:51 - appasztorik

  • Tegnap mesélgettem (nem mese ez gyermek) arról, hogy milyen jól fel volt építve a működő képtelenség határán lévő, tönkrement, és anyagilag kifosztott erőmű állam által történő megvásárlása. Idevág a Shakespeare idézet. Vegyük alapul Arany János fordítását: „Rohadt az államgépben valami.” Jegyzem meg ez az óta is fenn áll.
  • Igazából, az egész üzlet kezdeteitől fogva annyira büdös volt, hogy A Vajda Péter féle fordítás is megállja a helyét: „valami bűzlik Dániában”. Ezt Szél Bernadett, akkor már független képviselő érezte meg. Még a vételár bejelentése előtt, februárban feljelentést tett a rendőrségen, hűtlen kezelés miatt. Megjegyzem Bernit, kezdő politikus kora óta nem kedvelem. Valami ződ pártban indult. Szórólapján ződségeket hordott össze. Akkor írtam, hogy bolond likból, bolond szél fúj. Most mondhatjátok: jó gyerek! Te egyik politikust se kedveled. Ez így nem igaz. A helyesebb az, hogy viszolygok tőlük. Sokuk esetében pedig undorodom, de ez saját szociális összeférhetetlenségi problémám. Tudom, hogy piacról, pénzből él az ember (a politikus is). Aki jól akar élni, az politikusnak megy. Megjegyzem: nem hiszek abban, hogy nemes és jó célokkal indul a pályának, csak később válik olyanná, amilyenek a politikusok. Mindég elképedek azon, hogy az emberek mennyire hisznek nekik, abban amit a politikusok mondanak, miszerint nekik akarnak jót.
  • Berni feljelentésében úgy fogalmazott: „a kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőműroncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron.” Ebben igaza volt. Azt azért látni kell, hogy a politikusoknak olykor-olykor igazuk van. Ettől még rosszabb a helyzet. Sose lehet tudni, mikor mondanak igazat. Képmutatók. Még az igazmondásuknak is hátsó szándéka van.
  • A Nemzeti Nyomozó Iroda példás gyorsasággal dolgozott. Már májusban közölték, hogy bűncselekmény hiányában a nyomozást megszüntették. Megállapították az MVM az üzlet során körültekintően mérte fel a költségeket. Ami úgy néz ki, igaz is volt. Az alábbiakból láthatjátok, a felelősök feljebb csücsültek. Arra viszont nem terjedt ki a feljelentés.
  • Az MSZP által nyilvánosságra hozott adatokból kiderült, hogy az MVM igazgatósága is tisztában volt azzal, mit vesznek meg. A döntést ugyanis felterjesztették Bártfai-Máger Andreának (Ő volt az MVM-t felügyelő tárca nélküli miniszter). A cég vezetői így a döntés felelősséget feljebb tolták. Igazuk volt, - miért Ők legyenek a bűnbakok. Az igazgatóság jó indokot talált erre. Az MVM alapszabályából következik. Tehát az MVM vezetői tudták milyen állapotban van az erőmű (anyagilag, és működő képességileg). Látták, hogy nem ésszerű lépés, de érezték a kormány elvárását. E miatt, mondhatni saját védelmükben kérték a miniszternő világos utasítását. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8618304751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása