appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Zseniális szónok, 167/2023 (10.30.) töprengés

2023. október 30. 06:43 - appasztorik

  • ezt olvastam valahol Orbánról. Ez Engem módfelett meglepett. Én komolyan gondoltam, amit a múltkor mondtam. Orbán beszél összevissza. Semmiképpen sem nevezhetjük zsenialitásnak. Mondhatjuk inkább, hogy Orbán zseniális hazudozó.
  • Annyi biztos, hogy Orbán szeret hangzatos dógokat mondani. Sajnos a hangzatos mondatokat már elmondták. Mit ne mondjak? - többször is. Így aztán Orbán valakitől mindég kénytelen kölcsönözni.
  • Emlékezzetek rá, mennyi Dakota közmondást ismertetett meg velünk, még az elején.
  • Így volt ez 2022. július 19-24.-én is. Helyszín: 31. Tusványos fesztivál. Azért fesztivál, mert ott együttesek lépnek fel, hogy a fiatalokat odacsábítsák. Ott tartott beszédet a Mi Viktorunk. Abban a beszédben a kevertfajú népekről haplatyolt. Ezt a gondolatiságot, speciel Jean Raspail francia író könyvéből kölcsönözte.
  • Ilyet szólt, „van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke”
  • Azt is mondta: „Európában eleve kevert fajú népek élnek”, csak az „internacionalista baloldal csele”, csak „egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés”.
  • Jegyzem meg, ezt csinálja ő is. A politikusok ugyanis, szeretettel forgatják ki úgy a szavak értelmét, ahogy az nekik a legjobban megfelel. Egy elég zavaros beszédből könnyű kihátrálni. Szokása szerint azt mondhatja: nem úgy értette. Mindenesetre a „kevert fajú” duma nemzetközi szinten is visszatetszést váltott ki, még az amerikai külügynél is. Itthon, az országos főrabbi és a Mazsihisz is kiakadt.
  • Egy kis visszatekintés. Orbán és a Fidesz vezetői 2012-ben nem mondták, hogy a magyar nép „a saját európai otthonában élő népek” keveréke. Viktorunk akkor még azt hirdette, hogy a magyarok „félázsiai származékok”. Természetesen ezt is mástól kölcsönözte.
  • A kijelentéssel kapcsolatban Lendvai Ildikónak volt kérdése. Akkor, mint miniszterelnök-helyettes Navracsics Tibor védte meg a főnökét. Több oldalas levélben írta meg Ildikének, hogyan is kell érteni a dolgot.
  • „mi, magyarok a Kelet örökségét és a Nyugat adományát is évszázadok óta őrizzük”.„…a magyarság ('tehát) idegen, vadidegen népség egész Európában. Egy keletről előre mozgott sejt, mely szinte kétezer év előtt megakadt a mai földön s ma is itt él. Keleti sejt, mely nyugaton él, keleti vér, nyugati élet”.   -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7018246213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása