appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A 2022-es választás 166/2023 (10.28.) töprengés

2023. október 28. 05:46 - appasztorik

  • Becker megidézi a múltat. Orbán beszédeit, amiket a választások előtt, és amiket a választások után mondott. Ezek mellbevágóak voltak. Egy példa. Brüsszel alkotmányos dzsihádot folytat Magyarország ellen és ott gyülekeznek Soros György ügynökei, akik Magyarország más ellenségeivel együtt, mind azon dolgoznak, hogy „a megszállást, Európa elárasztását természetes állapotként, megállíthatatlan történelmi szükségszerűségként fogadjuk el”.
  • „Orbán mindig is arra használta a beszédeket, hogy ellenségképeket építsen fel. Ez azt is láthatóvá teszi, hogy kit nem tekint ellenségnek. Oroszországot például” - írta Becker. Ugyanakkor védelmébe veszi: „Lehet, hogy Orbán Viktor súlyosan megsértette a hatalmi ágak szétválasztását és a sajtószabadságot, de nem fosztotta meg Magyarország polgárait olyan szabadságjogoktól, mint amilyenektől Putyin megfosztotta Oroszországot. Magyarországon bárki tüntethet, bárki kiadhat kritikus újságot, nincsenek politikai foglyok.” Teszem hozzá. Azért a tüntetések megnehezítése szépen folyamatosan zajlik csakúgy, mint az ellenzéki sajtók megjelenése. (Most folyik aláírásgyűjtés, népszavazás ügyben, hogy a tanárok sztrájkolhassanak). Két dolog várható. Megállapítják, hogy nincs elegendő aláírás. Vagy, amint azt tette párszor kihátrál, hogy okafogyottá váljon a népszavazás. Olyan blamázst nem engedhet meg magának, hogy elbukik egy népszavazást.
  • Én úgy látom, a folyamatok odavezetnek, hogy lesznek itt politikai foglyok is. Ezenkívül, azt is megjegyzem még hogy, Én Budaházit mindenképpen odasorolnám. Más kérdés, hogy szabadon engedték. Ennek későbbi politikai céljai lehetnek. „Egyszer majd kérni fogunk magától valamit”, - ahogy a tanúban mondták.
  • Becker pozitívumként értékeli, hogy az orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciós politika ellenére, a kormány biztosítja a nyugdíjasok védelméhez szükséges forrásokat, így az érintettek folyamatosan számolhatnak a 13. havi nyugdíjjal.
  • Becker megítélése szerint az említett dolgok (háború és Brüsszel) jelentősen megnövelték a költségvetés kiadásait. Erre azt mondom, hogy a kormány (Orbán) mindent meg is tesz saját működésének megnehezítése érdekében. Ez adódik abból is, hogy meg akarja valósítani nagy álmát, hogy a jobboldal nagy vezetője legyen. Azt gondolom ez nem fog sikerülni neki. Ha létre is jön egy ilyen egység, akkor sem őt fogják megválasztani. A hozzá hasonló diktátor típusú emberek, nem szívesen egyeznek meg más emberekkel, csak abban az esetben, ha érdekük főződik hozzá. Kinek fűződne érdeke ahhoz, hogy Orbán ilyen hatalmi pozícióba kerüljön.
  • Pedig Orbán nagy álma, hogy nagy vezető legyen. Próbálkozik is erősen. Dörgölőzik is nagy emberekhez, ha teheti. Ilyen például Putyin is. Teszem hozzá, ez Putyinnak sem rossz, hiszen nem valami jó a megítélése, a nemzetközi piacon.
  • Zárszóként azt még elmondom, hogy Orbán mindég saját érdeke szerint beszél. Szigorúan nézve. Beszél összevissza. De ez, egy másik történet. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr5918244901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása