appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

2014 után 165/2023 (10.24.) töprengés

2023. október 24. 07:29 - appasztorik

  • Természetes, hogy az iparban, a mezőgazdaságban az effektíve munkát végzők bérét lenyomják. Nem kapják meg az infláció mértékét sem. Hogy jön ez ide? Hát csak úgy eszembe jutott, a minapi töprengés következményeként. A kormány (vagyis Orbán) most, napjainkban is a versenyszférában foglalkoztatottak bérével törődik. Igazából azonban a mérnöki munka sincs megbecsülve. Azt gondolom, még a felső középvezetők is, eléggé le vannak sajnálva.
  • Lássuk a címben szereplő évszámot. A harmadik győzelme után (2014) Orbán beszédet mondott Tusnádfürdőn. Ebben hirdette meg a liberális demokrácia végét. Itt hangzott el a magyar állam átalakítása. Magyarországra az illiberális állam megjelölést alkalmazta. Becker azt mondta, később Orbán váltott. Az illiberális kifejezést a Fidesz 2019-es pártkongresszusán lecserélte a kereszténydemokrácia kifejezésre. Nemcsak ennyi változott. Világpolgárság helyett hazafiak. Jegyzem meg, annak idején arról volt szó, hogy a polgár házat vesz valahol a világban és ott lakik, az év egy bizonyos részében. Ez meg is valósult. Egyelőre csak a nertársak részére. Mi változott még. A csúnya kommunizmust idéző „internacionalizmus” is kikerült a szótárból. Hazaszeretet lett belőle. Szóval, a nem külföldön született magyar, az maradjon itthon. Egyéb változások. Irányelv lett, az azonos neműek kapcsolatának propagálása helyett, a házasság és család. Drogliberalizáció helyett, gyermekeink védelme. Migráció helyett, a határvédelem. Bevándorlók helyett magyar gyerekek. Jegyzem meg, ettől még nem nőtt meg a kedv a szaporodásra. Orbán nem hisz a multi-kultúrában. Zagyvaléknak tartja, ő a keresztény kultúrában hisz. Nem tudni ez mit jelent nála. A jelek szerint, semmi esetre sem a Biblia szerinti életet.
  • Becker látta, hogy Orbán beszédének nyelvezete, a majdcsak öt év alatt (mikor az illiberális államról beszélt), sokat változott. Patetikusabb, erőszakosabb, és ellenségesebb lett. Ellenségképe is változott. Brüsszel lett a legnagyobb veszély. Közben sóvárog a brüsszeli pénz után. Magyarország legnagyobb problémája, a brüsszeli bürokraták. Önmagát olyan hősnek állította be, aki tabutémákkal foglalkozik és kimondja azt, amit Európában tilos.
  • Becker meglátása szerint, Orbán programja a következő. Azonosít egy ellenséget. Teszem hozzá kreál egyet. Áldozatnak állítja be hazánkat. Visszavágni az ellenségnek.
  • Orbán 2015 után, Európában mindenkinél jobban kihasználta a migrációs válság, politikailag megosztó lehetőségeit. Ezzel ellehetetlenítette politikai vetélytársát a Jobbikot. Becker úgy látta, Orbán egy olyan Magyarországról vizionált, ami nem más, mint egy nagy menekülttábor. Teszem hozzá, a legtöbb migráns, kézzel, lábbal tőlünk nyugatra igyekezett.
  • Célját elérte. Teremtett a magyar népnek egy új nagy ellenségét. Akitől félni lehet. Félni kell. De ne féljünk, itt van Ő, a megmentő. Ez jó módszer. Félelemben kell tartani az embereket. Senkiben se bízzanak. Senkinek se higgyenek, csak benne. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr418241711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása