appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Fidesz győzelmek következménye 163/2023 (10.22.) töprengés

2023. október 22. 06:41 - appasztorik

  • Ugye emlékszünk rá, hogy 2010-ben fülkeforradalommal nyertek. Na-de! Mi a kórság az a fülkeforradalom? Egyik olvasatban azt jelenti, hogy a nép a szavazó fülkékben annak a pártnak ad bizalmat, amelyikben tökéletesen megbízik. Mi ebben a forradalom? Jelentheti azt is, hogy csalással nyertek. Ezt láncszavazással lehet megvalósítani. Egyik ismerősöm az idén jött rá, mi is az a lánc szavazás. Meséli, hogy odaviszik a népet a szavazásra. Bemegy szavazni. Kihozza az üres lapot, Megkapja a pénzt. Kitöltik a lapot. Bemegy a terembe a következő. Bemegy a fülkébe, ahol mojovál egy kicsit. Elrakja az üres szavazólapot. Az urnához megy, bedobja az autóban kitöltött szavazólapot. Kiviszi az autóhoz, megkapja a pénzt és így tovább. Hozzák a következő szállítmány embert. Most már nem tilos segíteni az embereken, abban a formában, hogy elviszik szavazni. Gyakorlatilag egy szavazólapot és szavazatot veszítenek. Az elsőt, mert az az ember nem dobja be a lapot. Mondják, hogy Telefonnal lefényképezik a kitöltött lapot és akkor fizetik ki az összeget. Ebben a verzióban nem hiszek. Azokon a területeken, ahol 90, sőt a fölötti százalékban nyertek, ott nincs mindenkinek telefonja. Nagy részük nem is tudná kezelni. Kétségtelen, hogy a legutóbbi választáson sokan, ingyen és bérmentve szavaztak a Fideszre, hogy ne kelljen menni Ukrajnába a háborúba. Azt mondta Nekem a fiatalember: én nem mehetek a háborúba Gyula bácsi. Nyóc gyerekem van. Honnan veszed, hogy háborúba kell menni? Hát az a két ember, aki ott mászkál köztünk megmondta. Csodálatra méltó szervezés. A nép egyszerű gyermeke elhiszi, amit mondanak neki. 
  • Mondhatjuk nálunk Orbanokrácia van. Magyarország államformája Fidesz, ami leginkább egyféle kleptokratikus monarchia. Egyelőre az öröklés kérdése nem látszik megoldottnak. Majd kitalálnak valamit. Mindezekből világosan láthatjátok. Nem elírás volt a Fidesz államelnök, hisz jelenleg Orbán határozza meg kik lehetnek vezető tisztségviselők. Viktor eljátssza, mintha nem ő határozná meg, hogy mi legyen. De ez nem igaz. Nagyon szépen látszik, hogy a péntek reggeli jóslatai kötelező érvénnyel valósulnak meg. Van egy nagyon becsülendő tulajdonsága. A virágkosárból kiesett személyek bántódás nélkül megússzák a dolgot. Nyilván szép lelépési pénz ütheti a markukat, hisz egyikük sem hőzöng leépítése után.
  • Egyébként ez a módi járja mindenfelé, az ipari csúcsvezetők körében is. Több évi hallgatási pénzt kapnak. Cserébe hallgatnak arról, hogy az általa addig irányított cég, milyen stratégia mentén tevékenykedik. Jegyzem meg, - nem mintha tudnák! Az igazgató tanács irányít. És hogy ne is tudják, ezért már a felsőbb vetetőket is olyan háromévente lecserélik. Ezzel nagyon jól járnak, hiszen kapnak egy csomó pénzt, és a következő cégnél magasabb beosztásba kerülhetnek. Szóval jó buli.  -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6918240171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása