appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A 22-es csapdája a horgászatban

2023. augusztus 24. 03:36 - appasztorik

 Eljutottam jegyzeteimben a –’22-es évhez. Hát halfogási szempontból, nem kezdődött valamim fényesen.

-’22-03-12

Jöttünk haza Debrecenből. A régi Alkaloida szeméttelepnél a tó 1/3 része be volt fagyva. A délutáni sétánál, csak egy kört tettünk meg, a csónakázó tónál. Rég nincsenek csónakok, és nem csónakáznak rajta. A tó is hatalmas nádassá alakul, azzá ami volt. Mondtam Attilának, hogy nézzük meg a csatornát, amiről Sanyi beszélt. Tenyérnyi vörösszárnyúak, ahol az őzek isznak. Azt mondta, nem kell bemenni a nádasba. A betonnál semmi befolyót nem találtunk. Igaz a nádasban sem, de olyan 10 méteren belül volt egy horgász hely. Mind a két oldalon. Ahol Mi voltunk az egyértelműen cigány horgászhely. Tele van köpködve szotyihéjjal. Attilának tűnt fel, hogy mozog a nád.  De elég rendesen, és a szemközti oldalon is. Azt gondolom bodrik, vagy vörösszárnyúak szedegetik a nád száráról az algákat. A tavaszi vörösek gyakran vannak telítve algával. A nádasban nincs befagyva a víz. Vélem a bomló szerves anyagok miatt. A betonban viszont áll a jég.

2022-03-13

Csütörtökön telepítettek a Kenyér-gyári holtágba. Caca kiment pénteken. Fíderrel kezdett. Semmi sem történt. Hatan voltak kinn. Három spori elment, amíg ott volt, és jött három. Senki sem fogott semmit. Ő elővett egy úszóst. Fogott két küszt. Kiment szombat délelőtt. Szebb naposabb idő volt. Igaz reggel az udvarukon -9 fok volt. A Kenyér-gyári széle be volt fagyva.  Semmit sem fogott, még az úszóssal sem. Ma, kissé borult idő van. Reggel -3 volt. Irénke (Caca felesége) szerint 4 nap múlva jön a nagy lehűlés. Tegnap nagyon fájt a térde.  Én annak tulajdonítom, hogy pénteken tevékenykedett a kertben. Ezt így nem mondtam meg Neki. Nehogy azt higgye, nincs bizodalmam az ezotérián alapuló népi jóslásokhoz.

2022-03-15

Akármerre is megyek, mindenütt horgászokba botlom, akik érdeklődnek. Mit fogtam? Mit hallottam? Lajos készült, hogy kinyit a hosszú hétvégére a Kacsás-tó. Volt már olyan, de most egyet ért azzal, hogy nem nyitottak ki. Vasárnap, csak a faluban sétáltunk. Mellékutcákon, mert kinek van kedve a 36-os főút benzingőzét szívni? Karcsi állt a házfalának támaszkodva. Szélárnyék. Fehér ház. Mi kell még egy nyugdíjasnak? Kérdem, mit fogott. Mondja, hogy mikor jobb idő volt, kiment az érre. Fogott, vagy tíz kárászt. Féltenyérnyiek voltak. Lehet a halastó övcsatornából jöttek ki. Beszélt Gyuszival. Apró keszegeket fogott. Akkor lentebb horgászott a szokásos helyénél. Az unoka miatt ment. Menjünk ki papó. Hát mentek. Kimentek a Hortobágy-csatornára is. Abban is alig van víz. Látni az alját. Azért ment vele több helyre, mert amikor itthon vannak, akkor csak a tablettet nyomkodja. Látod. Itt hagyott az udvaron, pedig itt nincs is hideg.  -.appa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7418199895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása