appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Mik jutnak eszembe? 133/2023 (07.26.) töprengés

2023. július 26. 13:33 - appasztorik

  • Hát hajjátok. Ez is pont 133, mint a dicsőséges tanácsköztársaság napjainak a száma. Ez volt annak idején az őszirózsás forradalom. Most már nincsenek ilyenek. Narancsos forradalom volt Ukrajnában. Nálunk meg fülke forradalom. Ez utóbbinak annyi hátulütője van, hogy minden választáskor meg kell vívni. Bár a legutóbbi ócsón megvót. Elég vót annyit mondani: ha nem a Fidesz nyer, akkor mentek Ukrajnába a háborúba. A Fidesz megvédi az országot. A lakosság meg fogy. Roppant hálátlanok. Képesek a jobb élet reményében elköltözni. A külhoni magyarok sem költöznek ide. Jobban élnek ott ahol vannak. A dohányzóban annak idején kinevettük Fecót. Művezető kollega volt. Mindég azt mondta: meglátjátok, a románok jobban fognak élni, mint Mi. Ez bejött neki. Az itthon lévő hálátlan népek meg, nem akarnak szaporodni.  
  • Jut eszembe a Föld megmentése. Diskuráltam már erről. Na, azzal is az van, hogy igen kevesen szeretnék megmenteni. Egoisták az emberek. A saját földjük elvesztése, életlehetőségeik beszűkülése, otthonuk elcsúfítása rosszul esik. Ez még olykor-olykor mozgósítja a helyi mozgalmakat. Valamikor úgy mondták, a helyi társadalmat. Ma már csak lakosság van. Polgárok. Na meg a nertársak, de ők inkább maguknak mentenek meg dógokat. Mert, mi van, ha megszűnik ez a nagyjóság. Gondolni kell az unokákra is. Nehogymán nekik, ne legyen Hawaii. Meg a kenyerükre vaj.
  • Hajjátok? Mintha már a zöldek se lennének olyan ződek, mint régen. Olvastam, hogy az ökológia, a görög oikosz szóból eredeztethető. Házat, háztartást, otthont jelent. Van némi igazsága az ökológiainak nevezett politikának. Lokalizációra törekedni. Ott hozzák meg a döntéseket, és azok, akiket érint. Minél távolabb születik egy döntés az érintettektől, többnyire annál kártékonyabb. Könnyű ezt mondani, de az államnak minden fillérre szüksége van. Pedig mikor kivonták már a forgalomból? Az állam mindnet elszed, amit csak tud a lakosaitól és a helyi közösségektől. Egyre újabb és újabb ötleteket vetnek be, az elszegényedő lakossággal szemben. Természetesen, további megnyomorításuk érdekében. Beállítva úgy a dolgot, mintha, az állam segíteni akarna. Akar is,- de magán! Arra lenne szükség, hogy a helyi, munkahelyi, szakmai és egyéb kulturális közösségek újraéledjenek. Lehessen szavuk, a sorsukat érintő döntésekben. Ilyesmiről azonban szó sem lehet. Az ilyen formáció létében fenyegetné az államot, ami jelenleg a központosítás, és az automata üzemmódba tett, gépies hatalomgyakorlás híve. Ne gondoljatok az egyházakra se. A hatalom zsebre vágta őket. Pontosabban kitömte a zsebeiket. Végül is. Ilyen körülmények között, a zöldek radikalizálódásán nincs mit csodálkozni.
  • De a végére egy nagyon jó hír. Az Eu, a Mi érdekeinket képviseli. Meghozták a döntést, hogy a mobiltelefonok akkumulátorai, újra cserélhetők legyenek. Ezt 2027-ben bevezetik. Erről eszembe jutott, hogy lassan tíz éve meghozták a döntést, mikor törlik el, az óra állítást. Az óta is állítgatjuk. Semmi értelme ennek az akkus bohóckodásnak. A nép rászokott, hogy 2-3 évente vesz egy új mobilt. Ezek elavultak. Kinek kell olyan? – gagyi valami. Egyébként, a telefonok kémkedő programja miatt is jobb egy új készülék. Másrészt a technika mai állása szerint, simán tudnak olyan telefont gyártani, hogy 2-3 év múlva tönkre menjen. -.appa
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1518179571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása