appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Itt a pápa, hol a pápa 81/2023 (04.30.) töprengés

2023. április 30. 08:55 - appasztorik

  • Bizony mondom Néktek, itt most igazából, egy gondolódzkodás következne, de átcsusszant töprengésbe. Hiába no, az emberi elme útjai kiszámíthatatlanok. Főleg akkor, ha utat engedek, a gondolatok szabadáramlásának. DE! – szabad e, egyáltalán a gondolat? Persze, hogy nem! Minden, a pápa magyarországi ittléte felé tereli a figyelmet. Teszem hozzá, már több mint egy hete. Amit részemről unok is, de elfogadom, hogy vannak emberek, akik érdeklődnek az események iránt. Lehetnek ezek, olyanok is akik nem katolikusok. Ű dóguk.
  • Bizony szerettet testvéreim, akik vagytok a hitben. Meg még abban a tévhitben, hogy ettől a látogatástól jobbá válik a helyzetünk. Hát nem válik. Ez is csak arra jó, hogy ez a képmutató kormány, magamutogatóvá is válik néhány napra. Ránk figyel a világ. Ettől a megítélésünk nem lesz jobb. A világot hétköznapi értelemben mondom, vagyis a Földről beszélek.
  • Tegnap délelőtt kilenckor, bekapcsolom a kormány legfőbb rádióját, a Kossuth rádiót, hát nincs rajta kabaré. Ez már kész kabaré. Mi van? István után szabadon, most felvesszük egyetemesen a katolikus hitet. A nem katolikusok, - miért nem hallgathatnak kabarét? Ne töprengjetek. Én rájöttem. Vallásszabadság van. Mindenki szabadon hallgathatja a pápát. De jó is ez, Istenem!
  • Nem is értem a dógot, ezzel a pápa körüli rajongással. Minden magyarok atyja, a legfőbb sámán református. Nem hallottam arról, hogy a pápa fiatal korában focizott volna. Aztán Novák Katikánk szintén református. Értem Én, hogy fogadni kell, ha már idecibáltuk. Persze lehetett saját, vagy az Apostoli Szentszék ötlete is. Na, mindegy. Ű dóguk.
  • Jövök hazafelé. Az autóban bekapcsolom a cédét, hagy zsinnyegjen. Jó, hatvanas, hetvenes évekbeli számok vannak rajta, még fiatalkoromból. Tudjátok, van az a funkció, hogy amikor útinform megy valamelyik adón, akkor a cédéről átkapcsol rádióra. Amikor vége, akkor visszakapcsol cédére. Ha, valaki nem kíváncsi rá, az egy gombnyomással visszakapcsolhat a cédére. Képzejjétek mán el, hogy most ezt a jelet, időnként rányomták az adásra, és cédéről átkapcsolt a pápa körül történő dolgokra. Minden esetben visszakapcsoltam. Elég gyakran kellett kapcsolgatnom. Nem tudom, mit is véljek? Azt hitték, hogy megunják az emberek a kapcsolgatást? – és áhítattal hallgatják a pápát.
  • Hanem hajjátok! Hiába jött szegény Őszentsége ide. Nem fog itt változni semmi. Hiába celebrál szent misét a bűnök, és bűnösök háza mellett a Kossuth téren.  -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1418113950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása