appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Olvastam… 97/2022 (08.21.) töprengés

2022. augusztus 21. 21:01 - appasztorik

  • egy beszélgetést Baldauf Csabával a szállodaszövetség elnökével. Azt mondja az újságíró, hogy az orosz, és az ukrán vendégek távolmaradásának oka világos, - de a németek és az osztrákok miért jönnek kisebb számban? Egyszerű volt a válasz. Ők sokkal óvatosabbak. Ha látnak 1 százalék feletti inflációt, azonnal elkezdenek spórolni. A cikk szerzője megjegyzi, hogy Németországban 8 százalék körüli most az infláció. Teszem hozzá, a szállodákat sújtja az infláció, ami komoly gondot okoz, - és még milyet fog? Az elnök úr elmondta, hogy november óta figyelik az élelmiszerkosár árának változását. Ebben 34 termék szerepel. Az eltelt időben, június végéig több mint 30 százalékos volt a növekedés. A szállodák bevételei emelkedtek az elmúlt években, de ezek nem tudják kiegyenlíteni a megugró költségeket. Az árbevétel számszerűen nagyobb lesz. Jobban mutat majd, de a profitban romlás áll elő. Miért hadováltam erről az egészről? Nos, nagyon egyszerű. Ugyan ez a jelenség az ország kasszájával is. Lehet róla áradozni, milyen jól állunk. Nagy számokat lehet írni a beszámolókban, csak sokkal kevesebbet ér. Magyarország jobban teljesít! Az aszály sújtotta mezőgazdaság ellenére.
  • az elektromos akkumulátorok piacának vezető szereplője, a kínai Contemporary Amperex Technology 7,34 milliárd eurós beruházással akkumulátorprojektet indít Magyarországon. Ezzel 9 ezer munkahely létesül. Ma mondta a rádió (08.21), hogy a kormány 5 éven át 88 milliárddal támogatja a beruházást. Ja, és kiemelt nemzetgazdasági beruházássá lett nyilvánítva.
  • nem régiben Papp László polgármester fura kijelentést tett, az ellenzéki kérdésére. Azt kérdezték tőle: nem tart-e attól, hogy a minden idők beruházásaként fémjelzett kínai befektetést a kormány – a gödi Samsung mintájára – különleges gazdasági övezetté minősíti. Elveszi Debrecentől, és minden a beruházással kapcsolatos döntést, előnyt, adót a megyei önkormányzathoz irányít át. Emlékezzetek rá. hogy a megyei önkormányzatok megszűntek. Orbánék kénytelenek voltak újra létrehozni, hogy az önkormányzatoktól elvehessék a pénzt. Magyarán ez egy pénznyelő. Ez a pénz valahol majd felbukkan, de nem ott ahol megtermelődött. Ezzel kapcsolatban mondta, a polgármester, hogy nem tart attól, hogy ez megtörténik. Jóban vannak a kormánnyal. Ha ez bekövetkezne, akkor lemond. Kíváncsi vagyok, - mikor olvasok erről a lemondásról? Vélem lemond arról, hogy lemond a polgármesterségről. Elég zsíros állás az, CATL beruházás nélkül is. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2117912763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása