appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Távolból írt a gyermekem (30)

2018. november 09. 05:36 - appasztorik

Gyermekem! Olyan régen nem írtál, hogy a rendszer a kéretlenbe tett valamiért. A leírt tünetek alapján kaptál egy enyhe napszúrást. Járulhat hozzá, egy kis fejfájás, meg hányinger is. Itt most jön majd a kánikula, hajnalonta 7-10 fok van, és napközben is csak 24. A recepciós feladatok ellátásával próbálkozhatsz később is. Egyáltalán nem biztos, hogy a tejtől megy a hasad. Egyéb ételektől is mehet. Nyers halat esztek ott jó dógotokba. Nem eszel kínait? Az Ő kajáik is hasmenősek, mert rosszul tárolják a rizst. A rizst megfőzik nagy mennyiségben, és szobahőmérsékleten, szabadon tárolják. Elkezdenek benne szaporodni a gombák. Veszettül megmikrózzák mikor kiporciózzák, hogy pusztuljon el a gomba. A spórája viszont marad, ami hasmenést okoz. A rizst 6 fok alatt, vagy hatvan fok felett kellene tárolni. Ha gondolod küldök Neked FLP-s baktériumokat. Hatféle bélbaktérium van benne. Olyasmi, mint a normaflor. Ma megyek Debrecenbe. Én vigyázok Balázskára meg Bogira, amíg Zsuzsi mammográfiára megy. Beviszem reggel Attilát, este meg hazajövünk. Azt írta a leánykám: Néha akkor is van lázam, ha ki vagyok merülve, istenigazából, csak hőemelkedés ez. De ha abba, hagyom a laktóz mentes tejivást, akkor nincs bajom, úgy hogy valamire allergiás vagyok benne. Vagy majd megkapom, hogy a stressztől. Most divatos itt mindent a stresszre kenni. Van itt valami beles stressz szindróma, amit nem így hívnak hivatalosan, csak sose emlékszem a nevére. Edzeni mindenesetre ezen a héten nem megyek, mert 55 órát dolgoztam múlt héten, meg most héten is annyi lesz. Annyi pénzem lesz, hogy ihaj, nem lesz energiám elkölteni ugyanis. A Japánok esznek nyers halat. Kínaiba meg nem gyors étterembe megyünk, mondjuk attól még tárolhatják a rizst rosszul, de sose kaptam hasmarsot. Igen finom  pekingi kacsát szoktam enni, és pekingi kacsa levest ( nah ez szerintem európaiaknak lett kitalálva), ettem cápa uszony levest, meg ilyen kis gombócba csomagolt husis levest, meg valami csirkéket, meg marhákat. Annyira kell vigyázni, hogy ne válasszon az ember csípőset, mert az igen csíp a kínai népeknél. Én meg nem szeretem a csípőset. A Kantoni konyha nem csípős. Barátnőm szereti a csípőset. Kong pao csirkét eszik. Ez említik meg a szívek szállodájában, hogy csak egy hölgy tud könyvet egyensúlyozni a fején miközben kong pao csirkét eszik, amiből észrevétlenül tudja kihajingálni a mogyorót. Vagy ilyesmi, nem emlékszem már szó szerint. Nah, fáradtka vagyok, nem is emlékszem mit akartam írni. Majd megírom, ha eszembe jut. Kicsi Leánykám! Azt gondolom, a tej zuborogtat, meg fingat. Kétségtelen a tejcukor szokott a legnagyobb probléma lenni. Nem csodálom, hogy ennyi munka után nincs kedved rugdosni a boxzsákot. Én, nem tudom milyen a pekingi kacsa. Ildikóék, mikor Kínában voltak ettek. Azt mondták nagyon finom, de nem is hasonlít arra, amit itt Magyarországon lehet enni. Pihenj is azért, és ne hajszold túl magad. Ja. Ha, eszedbe jut, írd meg. Ha nem jut eszedbe, akkor meg ne írd.  -.appa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3714361363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása