appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Elvárt hazafiasság 71/2024 (IV.17.) töprengés

2024. április 17. 04:16 - appasztorik

  • Egyből az jutott eszembe, - vajon Ki várja el? Az biztos, a haza nem vár el semmit sem. A haza nem gondolkodik. Azt se tudja, hogy ő haza.
  • Még rosszabb, hogy Én se tudom, - mi a haza? Hogy hazamenjek, azt tudom értelmezni. De, gondolatilag nem tudok hozzá hazafiságot társítani. A hazáról, valami olyan képem van, hogy valami szent dolog. A hazafiasságról is valami, nemes cselekedet jut eszembe.
  • A Wikipédia azt mondja: az ország, népközösség, amelyhez az adott személy tartozik, ahol otthon érzi magát, egyben az a hely, ahol az emberek nagyobb csoportja életlehetőségre talál. Ezen az alapon Magyarország nem haza. Itt az emberek, egyre nagyobb csoportja, egyre kevésbé találja meg az életlehetőségeit.
  • A katolikus lexikon szerint: ország vagy tartomány, melynek állandó lakói ugyanazon törvények alatt élő polgárok közösségét alkotják. Hát, ez alapján se haza Magyarország. Az itt élő polgárokra, nem egyformán vonatkoznak a törvények.
  • Mi a hazafiasság? Na, ez legalább könnyű kérdés. Megnézni Rákay Philip Petőfi filmjét. Legalábbis szerinte. Ha elég jó hazafi valaki, akkor illendő dicsérni is. Elég sokba volt az a film. Hat és félmilliárd. Hagy érezzük már úgy, hogy megérte.
  • Mondok Nektek egy nagyon jó példát. Itt van a Mi, nagyon jó miniszterelnökünk. Ő Rákay értelmezése szerint is hazafias. Tetszett neki a film. Kifejezetten bátornak tartja a filmet, és mindenkinek ajánlja. Jó tudni! - nem történelmi film.
  • Olvasom, hogy a hazafias személy a népét szereti. Népe hasznát előmozdítja. Biztos, hogy egy film megnézése hazafias cselekedet? Rákay jó létét biztosan emeli. Azt is olvasom, hogy a hazafias személy népéért, országáért lelkesen dolgozik. Cselekedeteivel társadalma jólétét, műveltségét, kultúráját emeli.
  • Hát hajjátok? Ha a hazafit az jellemzi, hogy az országát szereti. Országáért felelősséget érez. Olyan ember, akinek cselekedeteit, az imént felsoroltak jellemzik, akkor megállapíthatjuk, hazánkban nincsenek hazafiak. Egyáltalán, - van még hazánk?
  • Itt olyanok vannak, akik népük szeretetét hazudják. Komédiások, akik hatásvadász módon, nagyhangon játsszák el, micsoda felelősséget vállalnak, viselnek el Magyarországért. Mindez színjáték. Kenetteljes beszéd, ami mögött, önző érdekek lapulnak. Politikusokról beszélek, akiknek hazafias viselkedése, a megválasztásukig tart. Onnantól, csak a pénz számít. Az természetes, hogy a szépen hangzó, virtuális, hazafias szólamok maradnak, ami eltereli a figyelmet arról, hogy valójában a pénzemberek érdekeit képviselik. Természetesen nekik is dobnak egy kis koncot. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4818382887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása